“Ulusal Dernekler İşbirliği Ağı-OIC Red Network” İstanbul’da Kuruldu..!

İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerin Kızılay ve Kızılhaç dernekleri İstanbul’da güçlerini birleştirdi.

GÜNCEL 29.01.2019 18:55:01 7695 0
“Ulusal Dernekler İşbirliği Ağı-OIC Red Network” İstanbul’da Kuruldu..!

 

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, İİT bölgesindeki 50’ye yakın ulusal Kızılay ve Kızılhaç derneğinin katılımıyla "Kırmızı Ağ" kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı İİT Bölgesindeki 50’ye yakın ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri toplantısından yeni bir ağ kurulması kararı çıktı. Türk Kızılay Başkanı ve Uluslararası Kızılay Kızılhaç Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, Arap Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Organizasyonu (ARCO) Başkanı Yasin Ahmet Abbas ve Uluslararası Hilal İslam Komitesi Başkanı Ali Buhedma, İİT Bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı'nın kuruluşu dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıyı, İİT bölgesindeki 50’ye yakın Kızılay ve Kızılhaç derneğinin katılımıyla "Kırmızı Ağ" kurulmasına karar verildiğini dile getiren Kınık, ağın kurulma amacını şöyle açıkladı:

"Öncelikle kendi aramızdaki işbirliğini ve bilgi alışverişini artırmak, sorunlara ortak çözüm aramak, birbirimizle sıkıntılarımızı ve kaynaklarımızı paylaşmak, İİT’nin bünyesindeki politik mekanizmalara etki ederek insani sorunları gündeme getirmek, Birleşmiş Milletlerden sonra dünyanın en büyük teşkilatı olan İİT bünyesinde Kızılay ve Kızılhaç hareketini daha fazla görünür kılmak ve ülkelerimizde, bulunduğumuz coğrafyalardaki bir takım kaynakları daha fazla seferber edebilmek için bu birliği, bu sosyal ağı kurduk. Bölgemize, İslam coğrafyasına ve dünyaya barış ve umut getirmesini temenni ediyoruz. Politik kutuplaşmanın fazlalaştığı, devletlerin, klasik diplomasinin sorunları çözmede yetersiz kaldığı, mutlaka klasik devletler  arası diplomasi araçlarına eklenmesi gereken insani diploması aracı noktasında da bu ağ çok önemli bir rol alacak."

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tavsiyesi Üzerine Kuruldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 3 yıl önce İslam ülkeleri arasında yardımlaşma ve işbirliği için böyle bir ağ kurulma tavsiyesinde bulunduğunu kaydeden Kınık, ulusal derneklerin devletlerine ve uluslararası dünyaya, barışın tesis edilmesi, güvenin artırılması, insanın korunması, çatışmaların engellenmesi ve çözülmesi için elinden gelen katkıyı vereceğini belirterek şunları söyledi:

"En temel amaçlarımız için savunuculuk yapacağız, sorunlarımızı ortak bir sesle, ortak bir terminolojiyle gündeme getireceğiz. İnsani diplomasi faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. İİT üye ülkelerin içerisindeki ulusal derneklerinin kapasitesinin artırılması için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Bu bölgedeki kaynakların seferber edilebilmesi için de gereken lobicilik faaliyetlerini de elimizden geldiği kadar yapacağız”

Ağın üyelik sisteminin, İİT'ye üye ve gözlemci ülkelerin ulusal dernekleri aracılığıyla olacağını anlatan Kınık, "İİT’nin ilgili kuruluşları, federasyonumuz, Kızılhaç komitesi, gençlik komisyonu bunlar bize gözlemci olarak katılabilecek. Kurulan ağımızın 2 yılda bir gerçekleşecek bir genel toplantısı olacak. Bu üyelik toplantısında alacağımız kararları 9 ulusal derneğin temsil ettiği bir icra komitesi hayata geçirmek için çalışacak. Daimi anlamda destek vermesi için profesyonel sekreterya da oluşturulacak." dedi.

Kerem Kınık, ağ fikrini gündeme getiren ve kuruluşuna destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

 

Abbas: "Ağ bize daha hızlı hareket etme kabiliyeti sağlayacak"

 

ARCO Başkanı Yasin Ahmet Abbas da İİT bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı'nın çok aktif görev alacağını ve zor şartlar altında olan, krizlere maruz kalan insanlara destek vereceğini belirtti.

En fazla mültecinin ve yerinden edilen insanın İTT bölgesinde bulunduğuna değinen Abbas, "İnsani kriz her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Kaynaklarımızı, bölgenin kaynaklarını bir araya getirerek insani krizlere son vermeli, insanlara çare olmalıyız." dedi.

Abbas, doğal afetlerin bir ülkede meydana gelirken, komşu ülkelere de sirayet edebildiğini, mülteci krizi olduğunda mültecilerin de aynı kültürü taşıyan diğer ülkelere gittiğini anlattı.

Ağın kuruluşunda Türk Kızılay'ın büyük çaba harcadığını vurgulayan Abbas, "Kaynaklarımızı toplayıp tek amaca kanalize etmemiz gerekiyor. Bu ağ bize ek güç olacak, daha hızlı hareket etme kabiliyeti sağlayacak." diye konuştu.

 

Buhedma: "İşbirliği sayesinde düzlüğe çıkabiliriz"

Uluslararası Hilal İslam Komitesi Başkanı Ali Buhedma ise ağın kuruluşunda öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Daha fazla işbirliği gerektiğinin altını çizen Buhedma, "Ancak işbirliği sayesinde düzlüğe çıkabilir, mültecilerin ve zor durumda olanların zorluklarını bir nebze de olsa hafifletebiliriz. Türkiye, insani meselelerde koordinasyon görevini en iyi şekilde yürütüyor. Ortak programlar sayesinde projeler üretecek, projelerle yardımlarımızı ulaştıracak ve zor durumda olanların savunma mekanizmasını geliştireceğiz." dedi.


Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.