Ünlü Astronomi Profesörden Sert Uzaylı Çıkışı

Türkiye’nin önde gelen astronomi profesörlerinden Ethem Derman, “Bilim dünyası kaç yıldır araştırmalar yapıyor, henüz bir uzaylıya rastlamadık. Uzaylıları ancak, bu işten ekonomik kazanç sağlayan üç kağıtçılar, bu işle kafay

GÜNCEL 24.02.2018 18:48:47 4434 0
Ünlü Astronomi Profesörden Sert Uzaylı Çıkışı

ÜNLÜ ASTRONOMİ PROFESÖRÜNDEN SERT UZAYLI ÇIKIŞI

Türkiye’nin önde gelen astronomi profesörlerinden Ethem Derman,  “Bilim dünyası kaç yıldır araştırmalar yapıyor, henüz bir uzaylıya rastlamadık. Uzaylıları ancak, bu işten ekonomik kazanç sağlayan üç kağıtçılar, bu işle kafayı yemiş olanlar ya da ancak gerçekten inananlar görüyor” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği söyleşiye katılan Prof. Dr. Ethem Derman, uzaylılarla ve evrenle ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Herkesin ‘Evrende yalnız mıyız’ sorusunun cevabını merak ettiğini kaydeden Derman, medyanın bu nedenle çok fazla uzaylı haberi yaptığını ifade etti.

 

“BİLİM DÜNYASI HİÇ UZAYLI GÖRMÜYOR”

Bilim dünyasının da evrende yalnız mıyız soruna cevap aradığını ve bu nedenle pek çok araştırma yapıldığını kaydeden Ethem Derman, “Herkes çok fazla uzaylı görüyor ancak bilim dünyası hiç uzaylı görmüyor. 100’den fazla robotik teleskopla gökyüzünün fotoğrafını çekiyoruz. Uzayda 10’dan fazla teleskop var. Bunlar hiçbir şey görmüyor. Bilim dünyasında uzaylı yok. Uzaylıları ancak, bu işten ekonomik kazanç sağlayan üçkağıtçılar, bu işle kafayı yemiş olanlar ya da aklı başında olup buna inanmış olanlar görüyorlar ” diye konuştu.

“IŞIK HIZIYLA 4 YILDA ANCAK GİDERİZ”

Eğer ışık hızıyla hareket eden bir uzay aracı yaparsak en yakın yıldıza 4 yılda gidilebildiğini kaydeden Ethem Derman, “Işık hızı saniyede 300 bin km, NASA geçen sene saniyede 17 km hıza ulaştı. Bunu yapabilmemiz için enerji yok, bir çok şey yok. Peki bu uzaylılar nereden geliyor? Bizim güneş sistemimizde hiçbir hayat belirtisi yok. En yakın yıldız Proxima Centauri güneşe 4,24 ışık yılı, yani 40 trilyon kilometre uzakta. Bu kadar yolu nasıl aşacaklar da gelecekler” dedi.

 “EVRENDE BÜYÜK OLASILIKLA YAŞAM VAR”

Bilim dünyasının evrende yaşam olma olasılığı çok yüksek dediğini de sözlerine ekleyen Derman, “1995 yılında ilk kez güneş sisteminin dışında bir gezegen bulduk. Buna ‘Öte Gezegen’ dedik. Ekim 2017’de öte gezegenlerin sayısı 3 bin 675’e çıktı. Hangi gezegenlerde yaşam olabilir diye araştırmaya başladık. Dünyada yaşam okyanusların dibinden başladı. Bu nedenle bulunan gezegenlerin hangisinin üzerinde sıvı su var diye araştırılmaya başlandı. Yaşanabilir bölgede bulunan öte gezegenler çok daha yakından incelenmeye başlandı. Ancak bugüne dek hiçbir yaşam izine rastlanmadı. Bulunan öte gezegenlerin sayısında hareketle sadece Samanyolu galaksisinde 1 trilyondan fazla gezegen var” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.