Uzakdoğulular Türk Lezzetlerine Alıştı

Türkiye'nin kuru meyve ihracatı 2018/19 sezonunda yatay bir seyir izlerken, kuru meyve ihracatı Uzakdoğu ülkelerine yüzde 13'lük artışla 95 milyon dolardan, 107,5 milyon dolara yükseldi.

DÜNYA 3.06.2019 16:10:31 0
Uzakdoğulular Türk Lezzetlerine Alıştı

Türkiye'nin kuru meyve ihracatının yüzde 65'ini tek başına gerçekleştiren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Uzakdoğu'daki pazar payını arttırmak için 28 Mayıs Mayıs-1 Haziran 2019 tarihleri arasında Bangkok/Tayland’ta gerçekleştirilen Thaifex 2019 Fuarına 9m2’lik info stand ile katılarak Türk kuru meyvelerinin tanıtımını yaptı.

Dünya genelinde refahın batıdan doğuya kaydığını, Uzakdoğu ülkelerindeki nüfus yoğunluğunun da Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar haline getirdiğini dile getiren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Kuru Meyve Tanıtım Grubu zamanında Uzakdoğu pazarına yönelik başlattıkları tanıtım çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydetti.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki gıda birliklerinin Japonya ve Güney Kore'ye yönelik 2016 yılından beri Turquality Projesi yürüttüğünü hatırlatan Celep, "Geçtiğimiz Aralık ayında ise; Çin'e yönelik Gıda Sektörel Ticaret Heyeti düzenledik. Ticaret Bakanlığı desteğiyle sürdürdüğümüz’Turkish Dried Fruits’ isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi’nde de hedef pazar olarak belirlediğimiz 6 ülkenin üç tanesi Çin, Japonya ve Hindistan oldu. Önümüzdeki dönemde URGE Projemiz kapsamında da Uzakdoğu ülkelerine yönelik Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonlarımız olacak. Vegan, organik ve helal ürün yelpazemizi arttırarak amacımız, yıllık 1.4 milyar dolar seviyesinde olan kuru meyve ihracatımızı 3 milyar dolara taşımak" şeklinde konuştu.

Asya’nın en büyük ikinci fuar/sergi alanı olan Impact Arena’da 2.500’den fazla katılımcının yer aldığı fuar, toplam 150 ülkeden 63.000’den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen ve Bangkok Ticaret Müşaviri Burak Balkan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin standını ziyaret eden isimler arasında oldu.

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen, 29 Mayıs akşamı, aralarında Tarım Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da yer aldığı bir heyet ile tüm Türk katılımcılarına Türk Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verdi.

Serbest Ticaret Anlaşması Ticaret Hacmini Arttıracak

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Dağdelen, Türkiye ile Tayland arasındaki mevcut ticaretin, toplam potansiyelin altında olduğunu, Tayland ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin devam ettiğini ve imzalanması durumunda Tayland ile aramızdaki ticaret hacminin önümüzdeki yıllarda artış yaşayacağına şüphesi olmadığını belirtti. Dağdelen, firmalarımızın Tayland ile ticarete başlamasına yönelik veya devam eden ticaret süresince yaşanan sorunların çözülmesine ilişkin her türlü bilgi ve yardım taleplerinin kendileri tarafından karşılanacağını bildirdi.

Thaifex 2019 Fuarı'na katılan Türk firmaları, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen'in talebi üzerine, fuarın son günü kalan ürünlerini Bangkok’ta Müslüman çocukların yer aldığı yetimhaneye hediye etmek ve 29 Ekim ve diğer resmi bayramlarda düzenlenen resepsiyonlarda misafirlere ikram etmek üzere Türk Büyükelçiliğine hediye etti.

Türkiye, 2017/18 sezonunda Tayland'a 686 bin dolarlık kuru meyve ürünleri ihraç etmeyi başarmışken, 2018/19 sezonunda ise; yüzde 133'lük artışla 1 milyon 595 bin dolarlık kuru meyve satmayı başardı. Tayland'a yapılan ihracatta ilk sırayı; 1 milyon 261 bin dolarlık tutarla çekirdeksiz kuru üzüm aldı. Kuru incir ihracatı 217 bin dolar, kuru kayısı ihracatı ise; 116 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 takvim yılında ücret geliri elde eden gerçek kişilerin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan “Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi” güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunuldu.

Manisa Vakfı’ndan İstanbul’da Gönül Sofrası

HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Aksaray’daki merkezinde geleneksel iftar programını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiren Manisa Vakfı, hemşerilerini aynı sofrada buluşturdu.

Sayın’dan Şampiyon Karatecilere Plaket

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Karate Yıldızlar Ligi’nde önemli dereceler elde eden Beylikdüzü Diyanet Gençler Spor Kulübü sporcuları, antrenörleriyle birlikte Beylikdüzü İlçe Müftüsü Selami Sayın’ı makamında ziyaret

Postacı'dan Ramazan Etkinliklerine Yakın Takip

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kavaklı Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

İzsiz; Ötekisi Olmayan Bir Şehir İstiyoruz…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Akalın: İsrail Ordusunda Görev Aldığı İddia Edilen Kişiler Araştırılmalı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Mahalle Muhtarlıkları Tarihe Mi Karışıyor..?

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.

Bakanlık; Ana Sınıfından Liseye Yeni Bir Uygulama Başlattı

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.

Halk Eğitimi Merkezinden Türkiye’ye Örnek Başarı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.

Ticari Kazanç Sahipleri İçin Yeni Vergi Rehberi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.

Ramazan Sofralarına Balık Tavsiyesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.

BİK Yönetmeliğinde Mali Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

İstanbul Ticaret Mahkemelerinde Yeni Dönem

HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.

Çebi; Ramazan Manevi Bir Buluşmaya Dönüşecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.

Okullarda 11 Günlük Boşluk Tartışması

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.