Uzakdoğulular Türk Lezzetlerine Alıştı

Türkiye'nin kuru meyve ihracatı 2018/19 sezonunda yatay bir seyir izlerken, kuru meyve ihracatı Uzakdoğu ülkelerine yüzde 13'lük artışla 95 milyon dolardan, 107,5 milyon dolara yükseldi.

DÜNYA 3.06.2019 16:10:31 0
Uzakdoğulular Türk Lezzetlerine Alıştı

Türkiye'nin kuru meyve ihracatının yüzde 65'ini tek başına gerçekleştiren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Uzakdoğu'daki pazar payını arttırmak için 28 Mayıs Mayıs-1 Haziran 2019 tarihleri arasında Bangkok/Tayland’ta gerçekleştirilen Thaifex 2019 Fuarına 9m2’lik info stand ile katılarak Türk kuru meyvelerinin tanıtımını yaptı.

Dünya genelinde refahın batıdan doğuya kaydığını, Uzakdoğu ülkelerindeki nüfus yoğunluğunun da Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar haline getirdiğini dile getiren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Kuru Meyve Tanıtım Grubu zamanında Uzakdoğu pazarına yönelik başlattıkları tanıtım çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydetti.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki gıda birliklerinin Japonya ve Güney Kore'ye yönelik 2016 yılından beri Turquality Projesi yürüttüğünü hatırlatan Celep, "Geçtiğimiz Aralık ayında ise; Çin'e yönelik Gıda Sektörel Ticaret Heyeti düzenledik. Ticaret Bakanlığı desteğiyle sürdürdüğümüz’Turkish Dried Fruits’ isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi’nde de hedef pazar olarak belirlediğimiz 6 ülkenin üç tanesi Çin, Japonya ve Hindistan oldu. Önümüzdeki dönemde URGE Projemiz kapsamında da Uzakdoğu ülkelerine yönelik Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonlarımız olacak. Vegan, organik ve helal ürün yelpazemizi arttırarak amacımız, yıllık 1.4 milyar dolar seviyesinde olan kuru meyve ihracatımızı 3 milyar dolara taşımak" şeklinde konuştu.

Asya’nın en büyük ikinci fuar/sergi alanı olan Impact Arena’da 2.500’den fazla katılımcının yer aldığı fuar, toplam 150 ülkeden 63.000’den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen ve Bangkok Ticaret Müşaviri Burak Balkan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin standını ziyaret eden isimler arasında oldu.

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen, 29 Mayıs akşamı, aralarında Tarım Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da yer aldığı bir heyet ile tüm Türk katılımcılarına Türk Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verdi.

Serbest Ticaret Anlaşması Ticaret Hacmini Arttıracak

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Dağdelen, Türkiye ile Tayland arasındaki mevcut ticaretin, toplam potansiyelin altında olduğunu, Tayland ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin devam ettiğini ve imzalanması durumunda Tayland ile aramızdaki ticaret hacminin önümüzdeki yıllarda artış yaşayacağına şüphesi olmadığını belirtti. Dağdelen, firmalarımızın Tayland ile ticarete başlamasına yönelik veya devam eden ticaret süresince yaşanan sorunların çözülmesine ilişkin her türlü bilgi ve yardım taleplerinin kendileri tarafından karşılanacağını bildirdi.

Thaifex 2019 Fuarı'na katılan Türk firmaları, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen'in talebi üzerine, fuarın son günü kalan ürünlerini Bangkok’ta Müslüman çocukların yer aldığı yetimhaneye hediye etmek ve 29 Ekim ve diğer resmi bayramlarda düzenlenen resepsiyonlarda misafirlere ikram etmek üzere Türk Büyükelçiliğine hediye etti.

Türkiye, 2017/18 sezonunda Tayland'a 686 bin dolarlık kuru meyve ürünleri ihraç etmeyi başarmışken, 2018/19 sezonunda ise; yüzde 133'lük artışla 1 milyon 595 bin dolarlık kuru meyve satmayı başardı. Tayland'a yapılan ihracatta ilk sırayı; 1 milyon 261 bin dolarlık tutarla çekirdeksiz kuru üzüm aldı. Kuru incir ihracatı 217 bin dolar, kuru kayısı ihracatı ise; 116 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”

Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”

Market Kıymasından Zehirlendikleri İddia Edildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.

Polisten Kaçamayacağını Anlayınca İntihara Kalkıştı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.

Niğtaş Hakkındaki Çevre İddiaları Bilimsel Analizlerle Geçersiz Kaldı

HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:

Şehit Evine Duygusal Ziyaret…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.

Can’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.

Ertan, Güven Tazeledi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.