Veliler Dikkat; Uzmanlar Uyarıyor..!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, ilkokula yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin velileri kara kara düşünmeye başladı.

EĞİTİM 25.08.2017 17:03:05 4702 0
Veliler Dikkat; Uzmanlar Uyarıyor..!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, ilkokula yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin velileri kara kara düşünmeye başladı.

Çocuğunu evlerine yakın yerdeki okullara vermek istemeyen veya okullarda yer bulamayan anne-babalar her yıl büyük sıkıntı çekiyor. Bu konuya dair sizler için bir araştırma yaptık ve uzman fikirlerini derledik.

Kanuna göre kurumların talepleri doğrultusunda Adres Paylaşım Sistemi kurumlara açılabilmektedir. Bu konuda çalışma yapan Milli Eğitim Bakanlığı 2008-2009 Öğretim yılı İlköğretim kayıtlarında bu sistemi kullanmaya başlamıştır.

Adrese Göre Yönlendirme

Sisteme göre okulların kullanmakta olduğu e-okul sisteminde kayıt olacak öğrencinin T.C.Kimlik numarası girilmekte ve kişinin adresi sistemden direkt olarak ekranda görülmektedir. Okul idareleri bu adresleri kontrol ederek kendi adres bölgesinde olan öğrencilerin aday kayıtlarını yapmakta kendi adres bölgesinde olmayanları ise ilgili okullara yönlendirmektedirler.

Kayıt dönemlerinde her zaman olduğu gibi velilerin tercih ettikleri okullar olabilmekte fakat adresleri bu okulun bölgesinde olmadığı için kayıt yaptırmakta zorluklarla karşılaşmaktadırlar.

Bu zorluğu yaşayan bazı veliler Gerçek Dışı beyanda bulunarak kayıt yaptırmak istedikleri okulun bölgesinde bir adrese ADSNK'deki kayıtlarını almaktadırlar. Bunun için önce muhtarlıklara ardından Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmektedirler.

 

Eğitim Uzmanları ise bu konuda hakkında şöyle düşünüyor;

 

Milli Eğitim Bakanlığının kayıtlarda ikametgah, su,elektrik veya telefon faturası istenmesi gibi formaliteleri kaldırarak velilerle okul yöneticilerinin karşı karşıya kalmasını bir nebze önlemiştir.

 

Fakat veli hiç okula gelmeden ön kayıdını İntenetten direkt olarak kendisinin yapması ve kayıtların sonunda (belirtilecek bir tarihte ) hangi okula devam edeceğini yine internetten öğrenmesinin daha güzel bir uygulama olacağı aşikardır. Böylece bölgede kayıt olan öğrenci sayısı tespit edilecek ve okullara eşit sayıda öğrenci (şube mevcutları eşitliği) dağıtımı en yakın adresin de göz önüne alınması suretiyle yapılabilecek ve velilerin okulların başlama sürecine kadar ki süreçte kayıt için okula gelmesinin önüne de geçilmiş olacaktır.

 

 

Yani A adresinde oturan bir kişinin B adresine taşındığında A adresindeki tüm borçlar o kişiye ait olmalı yeni gelen bu konuda sorumluluk taşımamalıdır. B adresinde daha önce oturan kişinin borcu yüzünden elektriği ya da suyu kesilmemeli, abonelik işlemlerinde geçmiş borç için zorluk çıkarılmamalıdır. Fakat A adresindeki borcunu kapatmadan B adresindeki aboneliğinin yapılmaması uygulaması söz konusu olabilir.Bu konuda atılan büyük adımlar olmasına rağmen sorunlar tam anlamıyla çözümlenmemiştir.

 

Gerçek dışı beyanda bulunan vatandaşların ileride daha büyük sorunlarla karşılaşmaması için bu tip yollara başvurmaması yerinde olacaktır. Örneğin her hangi bir nedenle karakol ya da mahkemece ulaşılmak istenen kişinin o adreste bulunmaması söz konusu olduğunda gerçek dışı beyanda bulunma, zamanında beyan vermeme gibi nedenlerle zor durumda kalabilecek cezai yaptırımla karşı karşıya kalabilecektir.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.