WBC Dünya Markasıdır

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Türkiye Savate Federasyonu Genel Koordinatör

SPOR 20.09.2021 17:11:17 2234 0
WBC Dünya Markasıdır

Türkiye’de Federasyon Kurmak Devlet Kurmak Gibi

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Türkiye Savate Federasyonu Genel Koordinatörü ve WBC Türkiye Başkanı Satılmış Kibaroğlu oldu.

Kibaroğlu, Türkiye’de Federasyon Kurmak Devlet Kurmak Gibi

Nezir Karayün ile Hürbakış programında Savate sporu, WBC ve Türkiye Savate Federasyonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Türkiye Savate Federasyonu Genel Koordinatörü ve WBC Türkiye Başkanı Satılmış Kibaroğlu; “Türkiye’de federasyon kurmak devlet kurmak gibi bir şey. Savate’de 1999 yılında ilk dosyamızı verdik, yıllarca uğraştık ve hala federasyon kuramadık. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olması gerekiyor. Bir spor branşının dünya federasyonu, Avrupa federasyonu, beş kıtada konfederasyonu varsa ve seksen ülkede yapılıyorsa buna sahip çıkılmalı, bu alandaki sporcularla ülkenin bayrağı temsil edilmelidir. Biz bunu 1999 yılından beri çocuğumuzun rızkını ve kazandıklarımızı harcayarak, o bayrağı hak ettiği yere her zaman çektik. Savate bir aşktır, öyle olmasaydı bugüne getiremezdik.

Savate Çok Özel Bir Spor

Savate çok özel bir spor, üç yaşındaki çocuktan tutun anne, baba, dede ve engellilerle çalışılabilen bir spor olduğu için çok tercih ediliyor. Dünyanın birçok yarı olimpik sporlarının içinde savate var, köklü bir spor hatta 1924 yılında Paris olimpiyatlarında oynamıştır ve yüz yıl sonra Paris olimpiyatlarında sadece dünya savatesini temsil eden Fransa’nın profesyonel ekibi gelip orada oynayacak, bizde bunun çalışmalarını yapıyoruz. Gururla izleyeceğiz.

Bruce Lee’nin Esinlendiği Spor

Bütün sporlar aslında bir kültür, Wushu sporu Çin kültürü, tekvando sporu Kore kültürü, karate sporu Japon kültürü ve savate sporu da Avrupa kültürüdür. Bruce Lee’nin bile esinlendiği örnek aldığı spordur ve hatta giydiği tulum bile savate tulumudur. Çok eski kökenli bir spordur. Kelime anlamı eski bot demektir, askerlerin askeriyede silahsız kaldığı zaman geliştirdiği tekniklerdir.

WBC Dünya Markasıdır

WBC Dünya Boks Konseyi, 1963 yılında Meksika’da kurulup günümüze kadar gelen dünyanın en prestijli unvan veren kurumudur. Muhammet Ali, Tyson Fury gibi ünlü boksörler buradan kemerlerini almışlardır çünkü WBC unvan kemerini aldığın an bu işte varsın demektir. WBC dünya markasıdır. 2005 yılında aldığı bir kararla Muay Thai bünyesine aldı ve WBCMT oldu. Bu Muay Thai için büyük bir şanstı. WBCMT’da amatör branş var Gençler Dünya Şampiyonası 2022 yılında Kanada Calgary’de yapılacak ve biz ülkemizi gidip orada temsil edeceğiz. Türk bayrağını hak ettiği yere çıkaracağız.

Bayrağımızı Gururla Dalgalandırmak İstiyoruz

Devlet desteği görmüyoruz, artık devletimizin bizi desteklemesini istiyoruz. Bayrağımızı dünyanın her ülkesinde gururla dalgalandırmak istiyoruz. Bize 1999 yılından beri sürekli destek verenler var. Savate Canne Federasyonu Başkanı Hakan Kibaroğlu başta olmak üzere Çankırı Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Türker Aygündüz, eş, dost, akraba, veliler ve iş adamı dostlarımızdan destekler alıyoruz. Bizi destekleyen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.