Yakuplu Kent Ormanı Kapılarını Açtı

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çalışmaları yürütülen Yakuplu Kent Ormanı doğayla iç içe bir sosyal donatı alanı olarak Beylikdüzü’ne kazandırıldı.

İSTANBUL 10.06.2021 09:37:24 0
 Yakuplu Kent Ormanı Kapılarını Açtı

 Yakuplu Kent Ormanı Kapılarını Açtı

 

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çalışmaları yürütülen Yakuplu Kent Ormanı doğayla iç içe bir sosyal donatı alanı olarak Beylikdüzü’ne kazandırıldı. 50 bin m2’lik alanda hayata geçen ve içerisinde farklı fonksiyonları barındıran alanın açılışına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Başkan Mehmet Murat Çalık törende yaptığı konuşmasında, “Yakuplu Kent Ormanı ile hem Yakuplu mahallemize hem de Beylikdüzümüze yepyeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Beylikdüzü’nü yaşayan, nefes alan ve İstanbul’a nefes aldıran bir kent haline getirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Beylikdüzü bugüne nefes, yarına umut ve örnek olmaya devam edecek. ” ifadelerini kullandı.

 

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çalışmaları yürütülen Yakuplu Kent Ormanı, çocuk seslerinin kuş seslerine karıştığı ve doğayla iç içe bir sosyal donatı alanı olarak kapılarını Beylikdüzü halkına açtı. Ahşap malzemelerle yapılan çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, fitness aletleri, piknik alanları, 300 kişilik amfi tiyatrosu ve donanımlı bir sosyal tesisi bulunan orman, 50 dönümlük alanda hayata geçirildi. Peyzaj düzenlemeleriyle de ziyaretçileri hayran bırakacak ormanda yer alan 224 ağaç korunarak mevcut ağaçların iki katı kadar ağaç dikildi. Nitelikli hale getirilen ormanın açılışı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Çocuklar için boyama ve masal atölyeleri, cep sahnelerde Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın genç yeteneklerinin konserleri ve çeşitli etkinlikler gün boyunca devam etti.

 

Çalık: Doğayla savaşan değil, doğayla uyum içinde yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz

 

Açılışta yaptığı konuşmasına, ilçe belediyeleri ile iş birliği içerisinde çalışan bir Büyükşehir Belediyesi’nin olmasının büyük şans olduğunu vurgulayarak başlayan Başkan Mehmet Murat Çalık,  “İstanbul’da ilçe belediyeleriyle iş birliği yapan, koordineli ve eşgüdümlü çalışan bir Büyükşehir Belediyesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Beylikdüzü’nde çok önemli işlere imza attık. Altyapıdan, üstyapıya ve ulaşıma kadar pek çok alanda ilerleme sağladık. Doğayla savaşan değil, doğayla uyum içinde yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de doğayla uyumlu, çevreye saygılı kentsel planlamayı benimsiyoruz. Beylikdüzü İstanbul’un kişi başına en çok yeşil alan düşen ilçelerinden biri olsa da, ‘Bu kadar yeşil bize yeter’ demeden, daha da yeşil bir Beylikdüzü için gayret sarf ediyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, 50 bin m2’lik Yakuplu Kent Ormanı ile hem Yakuplu mahallemize hem de Beylikdüzümüze yepyeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Beylikdüzü’nü yaşayan, nefes alan ve İstanbul’a nefes aldıran bir kent haline getirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Beylikdüzü bugüne nefes, yarına umut ve örnek olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Tören sonrasında etkinlik alanlarını gezen Çalık, vatandaşlarla ve çocuklarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İmamoğlu: Milyonlarca metrekareyi bu kente kazandıracağız

 

Açılış öncesi alanda vatandaşlarla bir araya gelen Ekrem İmamoğlu ise “Doğayı korumak; yaşamı korumak ve doğayı geliştirmektir. Yeşil alanları büyütmek geleceği kurtarmaktır. Bugün burada çok güzel bir ormanımızı tamamladık. Ayrıca içerisinde İBB’nin en uygun ücretlerle vatandaşlarına hizmet vereceği keyifli bir sosyal tesisimiz de açılıyor. Oraya bütün vatandaşlarımızı bekliyorum. Yeşille ilgili yatırımlarımız çok güçlü bir biçimde yürüyor. Milyonlarca metrekareyi bu kente kazandıracağız.” şeklinde konuştu. Konuşmasında Kanal İstanbul’a da değinen İmamoğlu, “Doğaya karşı yapılan yanlışlar, bir güvenlik sorunudur ve hayatı tehdit eder. Kanal İstanbul projesinin içinde yatan aslında kanal meselesi değil, sağına soluna dikilecek binalardır. Ama bizim o işe tahammülümüz yok. ‘Milet Bahçeleri, yeşil alanlar yapıyoruz’ diyorlar, Allah razı olsun daha fazlasını yapın ama bunu yapmayın. Bu yanlıştan dönün, ısrar ediyoruz. Elinizdeki yetki ile İstanbul kentinin geleceğini sıkıntıya sokamazsınız. Türkiye’nin geleceğini tehdit altına alamazsınız” dedi.

Bu Fabrika Dumanla Değil, Beyinle Çalışıyor…

HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - İstanbul’un kalbinde yer alan, ama sınırları hayal gücüyle çizilen bir yer var...

BÜYGİAD’tan Tuna’ya Taziye Ziyareti

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı İlhan Yıldız, geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna’ya taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Sezer: 15 Temmuz’u Unutmamamız ve Unutturmamamız Gerekir

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Vali Yunus Sezer; "15 Temmuz'u unutmamamız ve unutturmamamız gerekir." diyerek milli birlik mesajı verdi.

AKSOY’DAN İMRALI MEKTUBU İDDİALARINA YANIT

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Gelecek Partisi Edirne İl Başkanı Havva Aksoy, "İmralı Mektubu" iddialarına yazılı açıklama yaptı.

İklim Kanunu Resmi Gazete’de Yayımlandı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. 7552 sayılı İklim Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BBP'den Kalıcı Komisyon Tepkisi

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Büyük Birlik Partisi (BBP), Meclis’te bazı muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen “kalıcı ve yasal nitelikte komisyon kurulması” önerisine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, TOGG'un Yeni Modeli T10f’yi Test Etti

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN –/ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un yeni sedan modeli T10F’nin test sürüşünü gerçekleştirdi.

Yeşilay’dan Dikkat Çeken İptal Kararı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.

Vali Yunus Sezer Orman Yangını Bölgesinde

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.

Miniklerden Jandarmaya Ziyaret

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.

Bakan Yusuf Tekin'den Müjde

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.

Mağdur Çocuk Yurda Yerleşmek İstiyor

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.

Kuraklığa Karşı Sulama Planı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.

Köpek Saldırısında Bir Kişi Yaralandı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.

Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.