İmamoğlu Çiftinden Çocuklara: “Bu Zor Günleri, Yaratıcı Fikirlerle, Hep Beraber Atlatacağız”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, “Dünya Çocuk Hakları Günü”nde, “Yuvamız İstanbul online oyun grupları projesi” öğrencisi miniklerle bir araya geldi. Çocuklarla renkli sohbetler gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, “İnşallah bu zor günleri, böyle yaratıcı fikirlerle hep beraber atlatacağız” dedi. Projenin mimarı Dilek İmamoğlu ise duygularını, “Umarım bütün çocuklara: özgür yaşayabileceği, barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakırız” sözleriyle dile getirdi.
YENİKAPI / İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun geliştirdiği ve koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında, pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan çocuklara yönelik online oyun etkinlikleri düzenlemişti. Proje kapsamında, “Yuvamız İstanbul online oyun grupları projesi”, 22 Nisan-12 Haziran 2020 tarihleri arasında, toplam 8 hafta boyunca uygulanmıştı. 25 Yuvamız İstanbul öğretmeninin görev aldığı oyun gruplarından, toplam 370 çocuk faydalanmıştı. Öğretmenler, proje süresince, hafta içi her gün, ortalama 8 çocuktan oluşan 3’erli gruplar ile buluşup etkinlikler yapmıştı. 30 dakika süren etkinlikler, telekonferans yöntemiyle çevrimiçi oturumlar şeklinde gerçekleştirilmişti. Büyük ilgi
gören projeye, gelen yoğun talep üzerine, devam edildi.
Velilerden Teşekkür
İmamoğlu çifti, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nde, projeye katılan öğretmenler, çocuklar ve velilerle sanal ortamda bir araya geldi. Öğretmen Semra Kaya’nın çevrimiçi sınıfına konuk olan İmamoğlu çifti, katılımcı çocuklarla renkli sohbetler gerçekleştirdi. Katılımcı veliler ise, “Öncelikle çocukları, kadınları ve anneleri düşündüğünüz için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi gerçekten bizleri çok memnun ediyor” sözleriyle İmamoğlu çiftine, teşekkürlerini iletti.
Dilek İmamoğlu: “Umarım, Her Şey Onlar İçin Çok Güzel Olur”
Çok güzel ve özel bir günde birlikte olduklarını belirten Dilek İmamoğlu ise duygularını, “Çok mutluyuz. Bugün, Dünya Çocuk Hakları Günü. Evrensel bir gün ve dünyanın her yerinde aynı şekilde kutlanıyor. Evrensel olması çok önemli. Dünyanın her yerindeki çocukların din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin eşitliğini, bize bir kere daha htiriyor. Umarım bütün çocuklara: özgür yaşayabileceği, barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakırız. Umarım, her şey onlar için çok güzel olur” sözleriyle dile getirdi.
Ekrem İmamoğlu: “Çocuklarımızın Psikolojik Sağlıkları Oldukça Önemli”
“Eşimin bu güzel düşüncesini izlemek, benim için de keyif oldu” diyen Başkan İmamoğlu da“Ne kadar işe yaradığını ve ne kadar çocukların keyif aldığını gördüm. Dilek, iyi ki böyle bir şey düşünmüş. Öğretmenlerimiz harika. Çok neşeli bir sınıf var burada. İnşallah bu zor günleri, böyle yaratıcı fikirlerle hep beraber atlatacağız. Çünkü, çocuklarımızın psikolojik sağlıkları oldukça önemli; onları bilgiden uzak tamam adına, bu yöntem sizlerin işlerini kolaylaştırıyor anladığım kadarıyla. Tekrar hem Dilek’e hem de emeği geçen tem herkese, eğitimcilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.