İmamoğlu Çiftinden Çocuklara: “Bu Zor Günleri, Yaratıcı Fikirlerle, Hep Beraber Atlatacağız”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, “Dünya Çocuk Hakları Günü”nde, “Yuvamız İstanbul online oyun grupları projesi” öğrencisi miniklerle bir araya geldi. Çocuklarla renkli sohbetler gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, “İnşallah bu zor günleri, böyle yaratıcı fikirlerle hep beraber atlatacağız” dedi. Projenin mimarı Dilek İmamoğlu ise duygularını, “Umarım bütün çocuklara: özgür yaşayabileceği, barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakırız” sözleriyle dile getirdi.
YENİKAPI / İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun geliştirdiği ve koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında, pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan çocuklara yönelik online oyun etkinlikleri düzenlemişti. Proje kapsamında, “Yuvamız İstanbul online oyun grupları projesi”, 22 Nisan-12 Haziran 2020 tarihleri arasında, toplam 8 hafta boyunca uygulanmıştı. 25 Yuvamız İstanbul öğretmeninin görev aldığı oyun gruplarından, toplam 370 çocuk faydalanmıştı. Öğretmenler, proje süresince, hafta içi her gün, ortalama 8 çocuktan oluşan 3’erli gruplar ile buluşup etkinlikler yapmıştı. 30 dakika süren etkinlikler, telekonferans yöntemiyle çevrimiçi oturumlar şeklinde gerçekleştirilmişti. Büyük ilgi
gören projeye, gelen yoğun talep üzerine, devam edildi.
Velilerden Teşekkür
İmamoğlu çifti, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nde, projeye katılan öğretmenler, çocuklar ve velilerle sanal ortamda bir araya geldi. Öğretmen Semra Kaya’nın çevrimiçi sınıfına konuk olan İmamoğlu çifti, katılımcı çocuklarla renkli sohbetler gerçekleştirdi. Katılımcı veliler ise, “Öncelikle çocukları, kadınları ve anneleri düşündüğünüz için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi gerçekten bizleri çok memnun ediyor” sözleriyle İmamoğlu çiftine, teşekkürlerini iletti.
Dilek İmamoğlu: “Umarım, Her Şey Onlar İçin Çok Güzel Olur”
Çok güzel ve özel bir günde birlikte olduklarını belirten Dilek İmamoğlu ise duygularını, “Çok mutluyuz. Bugün, Dünya Çocuk Hakları Günü. Evrensel bir gün ve dünyanın her yerinde aynı şekilde kutlanıyor. Evrensel olması çok önemli. Dünyanın her yerindeki çocukların din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin eşitliğini, bize bir kere daha htiriyor. Umarım bütün çocuklara: özgür yaşayabileceği, barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakırız. Umarım, her şey onlar için çok güzel olur” sözleriyle dile getirdi.
Ekrem İmamoğlu: “Çocuklarımızın Psikolojik Sağlıkları Oldukça Önemli”
“Eşimin bu güzel düşüncesini izlemek, benim için de keyif oldu” diyen Başkan İmamoğlu da“Ne kadar işe yaradığını ve ne kadar çocukların keyif aldığını gördüm. Dilek, iyi ki böyle bir şey düşünmüş. Öğretmenlerimiz harika. Çok neşeli bir sınıf var burada. İnşallah bu zor günleri, böyle yaratıcı fikirlerle hep beraber atlatacağız. Çünkü, çocuklarımızın psikolojik sağlıkları oldukça önemli; onları bilgiden uzak tamam adına, bu yöntem sizlerin işlerini kolaylaştırıyor anladığım kadarıyla. Tekrar hem Dilek’e hem de emeği geçen tem herkese, eğitimcilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera çalışmalarıyla Karaağaç Mahallesi’nde yol kenarına hafriyat döken sürücü suçüstü yakalandı. Toplam 63.592 TL idari para cezası uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Türkmen Köyü’nde 52 mahalle ve köy muhtarı ile vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZ - Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi, yılın son gününde ilçeyi adım adım dolaşarak kamu kurumları, belediye çalışanları ve esnafla bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT- Esenyurt Belediye Tiyatrosu, 2025 tiyatro sezonunda sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.
2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları belli oldu
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Araştırmacı Yazar Ersin Şenerler, yılın son gününde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.