Türkiye Yelken Şampiyonası öncesinde çevre semineri
Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2019 yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan “TYF Türkiye Şampiyonası” öncesinde sporculara “Sıfır Atık” konulu seminer verildi.
Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen şampiyona öncesinde Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından genç yelkencilere “Geri Dönüşüm Gelecektir” proje çerçevesinde bilgiler verildi.
Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, “Çevrenin bize ihtiyacı yok bizim ona ihtiyacımız var. Projelerde temizlemek, temiz tutmak gibi konuşmaları ne zaman bitiririz onu kirletmediğimiz zaman” ifadesini kullandı.
“Sıfır atığın olduğu yerde güzellik olur”
Seminer sonrasında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin; “Sıfır atığın olduğu yerde güzellik ve temizlik olur. Buranın havası temiz diye bulunduğumuz coğrafyaları değiştiriyoruz. Buranın suyu temiz diye bulunduğumuz alanları terk ediyoruz. Büyükçekmece’de bunun avantajını fazlasıyla yaşıyoruz ama bu dünya genelinde olması gereken bir hassasiyet. Burada yaşayan gençler ve siz yeni nesil bizlere göre çok daha bilinçlisiniz. Bizler aslında size çevreyi temiz tutun derken bizlerin hatalarını bizlerin yüzüne vurarak bizleri utandırıyorsunuz. Bizleri utandırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Buradaki tüm katılımcılara başarılar diliyoruz. Üç bir tarafı denizlerle çevrili böyle güzel bir coğrafyada bu deniz sporlarının çok daha aktif olması umuduyla ve bunlara ev sahipliği yapan bir belediye olmanın onuru ve gururuyla gerçekten bu tarz sporu gerçekleştirirken sürdürülebilir projelere imza atan kuruluşlarla yol yürümeye devam edeceğiz.”
Heyecan 30 Kasım’a kadar dinmeyecek
Bu yıl Büyükçekmece Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek olan Türkiye Yelken Şampiyonası’nda 59 kulüpten 620 sporcunun kıyasıya mücadele edecek. Optimist – Laser 4.7 – Laser Radial, Laser Standard, 420 – 470 – RS:X – RS:One – Techno 293 ve Funboard Slalom yarışları 30 Kasım tarihine kadar Büyükçekmece’de devam edecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, beklenen yoğun kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak sahaya indi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Hikmet Fazıl Balcı atandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.
HABER / NEZİR KATAYÜN / ESENYURT - Esenyurt AK Parti Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda ilçede ve çevre ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Selimiye Camii restorasyonunun aslına uygun şekilde yürütülmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Valiliği, 12 Ocak 2026 Pazartesi günü kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildimi?
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Soğuk havaya rağmen Üreten Kadınlar Pazarı’nda gözleme ve lokma kokuları vatandaşları çekerken, anne lezzetleri ilgi görüyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesine,
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.
Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.