Yeniden Tüm Görkemiyle Ayakta

Restorasyonları tamamlanan tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü için 18 Ekim Pazartesi günü 13.30’da açılış töreni düzenlenecek. Başkan Yılmaz, “Fütuhat yolunu ve fetih yolunu simgeleyen, Osmanlı’nın Balkanlar’a açılan k

KÜLTÜR-SANAT 15.10.2021 09:24:17 1299 0
Yeniden Tüm Görkemiyle Ayakta

Tarihi Köprüler İçin Resmi Tören Düzenlenecek

Yeniden Tüm Görkemiyle Ayakta

Restorasyonları tamamlanan tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü için 18 Ekim Pazartesi günü 13.30’da açılış töreni düzenlenecek. Başkan Yılmaz, “Fütuhat yolunu ve fetih yolunu simgeleyen, Osmanlı’nın Balkanlar’a açılan kapısı olma özelliği ile şehrimize değer katan tarihi köprülerimizin açılışına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın girişimleri ile İstanbul Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonları tamamlanan 32 gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Boğluca Deresi üzerindeki tarihi Kısa Köprü için 18 Ekim Pazartesi günü resmi tören programı düzenlenecek. Saat 13.30’da Mimar Sinan Köprüsü’nün Kumluk Mevkii girişinde gerçekleştirilecek törene TBMM Başkanvekili Celal Adan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılacak. Tören programı Kısa Köprünün açılışı, Boğluca yanı amfi tiyatroda ikramlar, Silivri Köy Pazarı ziyareti ile devam edecek. Kurdele kesimleri tarihi köprüler üzerinde planlanırken, mehteran eşliğinde köprülerden geçiş yapılacak.  

Başkan Yılmaz: “Tüm Hemşerilerimizi Bekliyoruz”

Açılış törenine Silivrili hemşerilerini davet eden Başkan Yılmaz, “Atalarımızdan emanet olarak aldığımız ve gelecek nesillere gururla aktaracağımız tarihi emanetlerimize sahip çıkmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bu anlayışla göreve gelir gelmez yaya kullanımına kapalı olan köprülerimizin yeniden gün yüzüne çıkarılması için Valiliğimizle ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle görüşmeler yaptık. Yoğun gayretler ve yoğun çalışmalar sonucu restorasyonlar tamamlandı. Fetih yolunu simgeleyen ve Osmanlı’nın Balkanlar’a açılan kapısı olma özelliği ile şehrimize değer katan tarihi köprülerimiz için Valiliğimiz koordinasyonunda açılış töreni düzenliyoruz. Büyük bir gurur ve mutluluk yaşayacağımız törenimize tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.” dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.