Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi Yapıldı

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, toplumdaki afet bilincini yükseltmenin en az kentsel dönüşüm kadar önem taşıdığına dikkat çekti.

İSTANBUL 15.10.2019 18:20:20 2740 0
Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi Yapıldı

 

Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi Beylikdüzü’nde Yapildi

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın işbirliğiyle vatandaşlarda afet bilincini oluşturmak amacıyla düzenlediği Beylikdüzü Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi, Aşık Veysel Sahnesi’nde başladı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, toplumdaki afet bilincini yükseltmenin en az kentsel dönüşüm kadar önem taşıdığına dikkat çekerek “Belediyemiz ve Kaymakamlığımız işbirliğinde düzenlenen Yerel Afet Gönüllüleri eğitim programı sayesinde, Beylikdüzü halkının depreme karşı daha da güçleneceğini umuyorum.” dedi.  

 

Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşlara yönelik olarak düzenlediği afetle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın işbirliği ile gerçekleşen Beylikdüzü Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi’nde ‘afetin tanımı, risklerin belirlenmesi, depreme hazırlık, depremin risklerinin azaltılabilmesi için neler yapılabileceği, yapısal tehlikelerin neler olduğu, evlerde alınacak önlemler, buluşma noktaları, ilk yardım eğitimi almanın önemi ve özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimleri’ gibi konularda vatandaşlara,  ayrıntılı bilgi verildi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan 5.8’lik deprem ve artçılarıyla yeniden İstanbul’un ve Türkiye’nin gündemine gelen afet öncesi, anı ve sonrasında neler yapılması gerektiğine dair bilgilerin aktarıldığı, Beylikdüzü ilçe protokolünün, muhtarların ve vatandaşların katılımıyla ilki Aşık Veysel Sahnesi’nde gerçekleşen Beylikdüzü Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimleri, Ekim ayı boyunca haftada dört gün olarak gerçekleşecek. Vatandaşlar, yapılacak olan eğitimlerin tarih, yer ve saatlerini Beylikdüzü Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından öğrenebilecek.

 

Çalık: Birlikte Beylikdüzü’nü Afete Dayanıklı Bir Kent Haline Getirelim

 

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.8’lik depremin, depreme hazırlık konusunda kaybedilecek zamanın olmadığını bir kez daha gösterdiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Doğal afetlerin zamanını bilemeyiz ama afetler olduğunda onları nasıl karşılayacağımızı tasarlayabiliriz. Hiç vakit kaybetmeden binalarımızı depreme hazırlıklı hale getirmek ve bu alandaki toplumsal bilinci geliştirerek taze tutmak zorundayız. Beylikdüzü Belediyesi olarak biz, öncelikle afetlere karşı direncimizi her alanda artırmak için çalışıyoruz.” dedi. Konuşmasında, vatandaşlarda afet ve deprem bilincinin oluşturulmasının çok önemli olduğuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Afetlerin yarattığı yıkımın boyutlarını belirleyen, sadece plansız kentleşme, riskli yapılaşma ve yaptırımsız denetim değil. Eğitimsiz kitleler de kentleri afetler karşısında kırılgan hale getiriyor. Kentimizi afetlere hazırlarken, Belediyemiz ve Kaymakamlılığımızla ortak çalışacak gönüllülere ihtiyacımız var. İstiyoruz ki Beylikdüzü Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi’ne katılan vatandaşlarımız, Beylikdüzü’nün Yerel Afet Gönüllüleri olsun ve hep birlikte Beylikdüzü’nü afete dayanıklı bir kent haline getirelim.” şeklinde konuştu.   

 

Acar: Paniğe Kapılmadan Bilinçli Hareket Edilmeli

 

Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar, eğitimde yaptığı sunumda, afet anında panikle değil, biliçli hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.Konuşmasında depreme hazırlıklı olmanın önemine de vurgu yapan Murat Acar, “Önceden düşünmediğimiz hiçbir şeyi deprem anında yapamayız. Bu yüzden afet öncesi hazırlıklarımızı çok iyi yapmalı; riskleri belirleyip riskleri en aza indirmek için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Panik yapmak en kötü şey… Panik olmamak için tatbik yapın. Tatbik etmezsek unuturuz.”diye konuştu. Acar, Beylikdüzü Belediyesi’nin afet yönetimi kapsamında yaptığı çalışmaları da katılımcılara aktardı.

 

Kuyumcu: Tedbir Almazsak Deprem Anında Çözüm Sağlayamayız

 

Beylikdüzü Yerel Afet Gönüllüleri Eğitimi’ndeki sunumunda, kent planlamasının özel gereksinimli bireylere yönelik olarak yapılmamasının olası bir afet anında özel gereksinimli bireylerin afet toplanma alanlarına ulaşmasını daha da zorlaştıracağına dikkat çeken Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu “Önceden tedbir almazsak deprem anında çözüm sağlayamayız. Onun için dezavantajlı ve özel gereksinimli bireylerin mutlaka önceden tespitinin yapılıp ihtiyaçlarının belirlenip afet durumunda da onlarla doğru şekilde iletişim kurup yardım edilmeli” dedi. Eğitim programı Özel Reyap Hastanesi hemşirelerinden Canan Doğan’ın ilk yardım konulu eğitimiyle sona erdi.


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.