Yerel Basın Cumhurbaşkanı ile Buluşacak..!

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da gerçekleştirilen “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları” adlı organizasyona katılan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler “ Yerel Basının Sorunları v

İSTANBUL 19.10.2018 15:28:24 7935 0
Yerel Basın Cumhurbaşkanı ile Buluşacak..!

Yerel Basın Cumhurbaşkanı ile Buluşacak..!

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da gerçekleştirilen “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları” adlı organizasyona katılan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler “ Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı dosyayı Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca’ya takdim etti.

 

Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları konulu çalıştaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’nın daveti üzerine, Beylikdüzü Gazetesi ve İktidar Gazete’nin özel davet edildiği çalıştaya gazetemiz imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün ile beraber beş kişilik bir ekip katıldı. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmalar çerçevesinde; Türkiye hükümetince uygun görülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen etkinlikler arasında yer alan “ Medya ve Mülteciler Basın Buluşması”, SGDD ve MUDEM iş birliği ile düzenlenmekte olup, buluşmada göç ve göçmen haklarına ilişkin yasal çerçeve ve yerel ve ulusal basının bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.

 

“Dünyada Barış Hakim Olsun”

Ankara’da düzenlenen ‘ Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları’ toplantısının ilk gün konuşmacısı olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca, “ Kimse ülkesini terk etmeye mecbur kalmasın, kimse hiçbir ülkeye saldırmasın ve uçaklarıyla bombalamasın. Dünyada bir barış hakim olsun diyerek sözlerine devam etti: Göç meselesi, sığınmacılar meselesi dünyanın bugün karşı karşıya olduğu bir dalga ve bundan sonraki yıllarda bunun artarak devam edeceği düşünülüyor. Yani bu burada kesilmeyecek, burada bitmeyecek. Gerek su zorlukları, su bulmada karşılaşılan zorluklar, kimi zaman ekonomik alanda yeteri kadar kalkınamamanın verdiği zorluklar, açlık, dünyadaki diktatörlerin halkına zulüm etmesi sonucu o ülkeden kaçmaya çalışan insanlar, aşiret kavgaları sonucu hayatını kaybeden ve sürekli o kavgaları yaşayan insanlar başka ülkelere gidecekler. Bu hareket önümüzdeki yıllarda, bu yüzyıl içerisinde sürekli devam edecek ve korkarız ki artarak devam edecek" dedi.

 

Dosya Takdimi

Toplantıya katılan, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler “Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı dosyayı Cumhurbaşkanlığı’na iletilmek üzere, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca’ya takdim ederek, konu hakkında çeşitli bilgiler verdiler. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yerel basını buluşturma sözü aldılar.

 


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.