Yılın Yıldızı Kim Oldu..?

Belediye Başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Amerika Florida eyaletinde bulunan Türk - Amerikan İş Kadınları Derneği '2019 Yılın Yıldızı' ödülüne layık gördü.

GÜNCEL 12.09.2019 15:52:44 0
Yılın Yıldızı Kim Oldu..?

Amasyanın şirin ilçesi Gümüşhacıköy'den ABD ye uzanan  başarı öyküsü... 

 

Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL'un  başarıları Türkiye sınırlarını aşarak Abd ye kadar uzandı. 

Başkan ÖZYOL Gümüşhacıköy Belediye Başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Amerika Florida eyaletinde bulunan Türk - Amerikan İş Kadınları Derneği "2019 Yılın Yıldızı" ödülüne layık gördü.

Başakan ÖZYOL yoğun proğramından dolayı törene katılamadı. Ödül kendisine gönderildi. 

 

Ödülü Kadınların ve gençlerin cesaretini guclendirme vakfinin baskanı Ladia LUPİER takdim etti. 

Dernek başkanı bayan LUPİER ödülü eline alarak çektiği videoda  Zehra başkana hitaben

"Kadın bir lider olarak sizin kadına ve gençlere yönelik çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve gayretinizi özveriliri çalışmalarınızı takdire şayan buluyoruz.

Bu sebeble her yıl düzenlemiş olduğumuz Türk American iş kadınları derneğinin vermiş olduğu yılın yıldızı ödülünü size takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum bu ödülü hakettiniz çalışmalarınız tüm bayan yöneticilere örnek olsun" dedi. 

 

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL'un çalışmalarını Gümüşhacıköy halkı ikinci defa seçerek taktir etmiş, başkanın çalışmalarının ünü Amerikaya kadar uzanmış ve Yılın yıldızı olmuştur.

 

Siyasi kimliğini bir taraf bırakıp her kesimden hemşerilerini kucaklayan Zehra başkan ilk dönem vaadlerini bir bir yerine getirmenin huzurunu yaşıyor.

Başkanlığa geldiği ilk dönemde; Gümüşhacıköy  hallar mezarlığına Erkek ve Bayan için ayrı gasilhane, Cuma günleri kurulan sebze ve giysi pazarının düzenlenmesi, 

Yöresel katık pazarını üzerinin kapatılması, 

İlçede bulunan iki yıllık üniversite öğrencileri için ilçenin belli noktalarına çamaşırhaneler kurulması, 

Kurulan çamaşırhanelerin başına bayan sorumlular koyarak kadına iş istihtamı sağlanması, 

Mezbahaneyi el değmeden makinelerle steril kesim yapılan mezbahaneye dönüştürmesi başkanın yaptığı icraatlardan bazılar.

 

Cuma günleri sabahın erken saatlerinde pazar yerine gelerek, pazara gelenlere kendi eli ile çorba ikram eden, doğumlarda ve ölümlerde halkın acısını, sevincini paylaşan Zehra başkan ilçede yalnız yaşayan yaşlıları da unutmayarak onlara evde bakım hizmeti verdirmektedir. 

 

İkinci dönem başkanlığında icraatlarının  Gümüşhacıköy'e Kültür merkezi  kazandırmak olduğunu söyleyen başkan başarıya giden yolun "çok çalışmak, çalışmanın yanısıra samimi, sevecen, ulaşılabilir olmak, daima halkın içerisinde bulunmak, kimseyi siyasi kimliği ile ötekileştirmeden halkla yan yana, omuz omuza sevgi ve saygı çerçevesinde yürümek" olduğunu ifade etmiştir. 

Amasya'nın ilçeleri arasında Gümüşhacıköy'ü kültür ve sanatda da birinci sıraya yükselten Başkan ÖZYOL sık sık halkın sevdiği sanatçılar ilçeye davet ederek konserler verdirmektedir. 

 

 

Avrupa Konseyi Yerel ve  Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Delegasyon üyesi olan Başkan Zehra ÖZYOL yurtdışında da Türkiye'yi ve Amasya'nın şirin ilçesi Gümüşhacıköy'ü başarı ile temsil etmektedir. 

Aynı zamanda Amasya İli ve ilçelerinde, Karadeniz bölgesinde ilk kadın başkan olma özelliğini de taşıyan Zehra başkan ilçe halkı tarafından sevilmekte ve "Demir leydi" lakabı ile anılmaktadır. 

Haber; Aynur YAVUZ

 

 

 

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

HABER / NEZİR KARAYÜN – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde kadın emeği, dayanışma ve üretim gücü öne çıktı.

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit bırakırken, sıkı para politikasını fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceğini açıkladı.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile yaptığı basın toplantısında, COP31’in somut adımların atıldığı bir iklim platformu olacağını söyledi.

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun (KSK) 70’inci oturumu kapsamında İsveç, Moldova ve Gambiyalı bakanlar ile UN Women temsilcisiyle ikili görüşmelerde bulundu.

Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bıçkıdere Göleti’nde yapılan yatırımların tahrip edilmesine tepki göstererek, alanın güvenlik kameraları ve 7/24 güvenlik görevlileriyle korunacağını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

İçişleri Bakanlığı, Interpol ve Europol iş birliğiyle yürütülen operasyonda, kırmızı bültenle aranan 13 ve ulusal seviyede aranan 3 kişinin Gürcistan’da yakalandığını açıkladı.

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında ticari süt işletmeleri 944 bin 926 ton inek sütü topladı; yoğurt ve ayran üretiminde ise önemli artış gözlendi.

Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan Adıyamanlı Grup Ravza ekibi ve Ordulular arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.