Yurt'tan Dünyadan Kısa Kısa Haberler...

Gazeteci Nezir Karayün tarafından sizler için hazırlanan Yurt'tan Dünyadan Kısa Kısa Haberler...

GÜNCEL 9.10.2019 12:14:16 4263 0
Yurt

 

Af Yasası Çıkacak Mı?

2019 Af yasası ve ceza indirimi ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? Son günlerde gündemden düşmeyen af, milyonlarca mahkum ve mahkum yakını af yasası ve ceza indirimi son durumunu öğrenmek istiyor. Bilindiği üzere en son Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’dan af açıklaması gelmişti. Yargı Reformu Stratejisi'ndeki hedefleri hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bostancı; "Yargı paketi için muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak bir konsensusla paketin geçmesinden yanayız." Dedi.

 

Zabıta kağıt toplayan çocuğu tokatladı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı'nda üzerinde zabıta yeleği bulunan bir kişi, kağıt toplayan çocuğa tokat attı. Belediyeden yapılan açıklamada kişinin zabıta olmadığı ve geçici süreyle görev yaptığı bildirildi. Sosyal medyada ise görüntülere çok sert tepkiler geldi.

 

Takipçi olmaya bir avuç insan gitti

Türkiye'yi yasa boğan ve sosyal medyada milyonların konuştuğu Emine Bulut cinayetinin katil zanlısı Fedai Varan'ın duruşmasını takip etmek için giden az sayıdaki vatandaş, güvenlik görevlileri tarafından bahçeye alınmadı.

 

Sen bizi ne sandın ulan!

Cüneyt Arkın, Türkiye'yi tehdit eden Donald Trump'a ateş püskürdü: Sen bizi ne sandın ulan!

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Cüneyt Arkın, Donald Trump'ın Türkiye ekonomisini mahvedip yok edeceğim." tehdidine çektiği videoda "Sen bizi ne sandın ulan!" diyerek tepki gösterdi.

 

Atatürk havalimanı'na "millet bahçesi"

Millet bahçesi hazırlıkları kapsamında Atatürk Havalimanı apronunda faaliyetleri sona eren tesislerin ve binaların yıkım ihalesi yarın yapılacak.

 

Cinsel istismar sanığına 23 yıl hapis

Van'da, yüzde 25 zihinsel engelli 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Ö.B. (69), nitelikli cinsel istismar suçundan 20 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunda da 3 yıl olmak üzere toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Altını olanlar dikkat!

Altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kaybıyla 282 lira seviyesinde seyrediyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 464 lira, cumhuriyet altını bin 895 liradan satılıyor.

 

Deniz Çakır hakim karşısına çıktı

Ünlü oyuncu Deniz Çakır hakkında, Beşiktaş'taki bir kafede başörtülü kadın müşterilere hakaret ettiği iddiasıyla "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan açılan davanın görülmesine başlandı. Çakır duruşmada, "Burası Atatürk Türkiye'si, Arabistan değil." dediğinin altını çizdi.

 

Gençlik projelerine 15 milyon liralık destek

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik Projeleri Destek Programı'na 15 milyon lira katkı sağlayacaklarını duyurdu

 

Akşener'in yardımcısını rahatsız etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı özel harekat üniformalı pozu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan tarafından eleştirildi.

 

Astsubaya "Klavye delikanlısı" dedi

Güvenli bölge harekatı çalışmaları devam ederken "Savaşa hayır" diyen Yeşim Salkım, Suriye'de görev yapan bir astsubay ile tartıştı. Kısa sürede gündem olan Salkım, açıklama yaparak "Ben sizin asker olduğunuzu bilmek zorunda değilim" dedi.

 

Suriye Milli Ordusu, operasyon için Türkiye'ye ulaştı

PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek operasyon için yola çıkan Suriye Milli Ordusu, Şanlıurfa'ya ulaştı. Ceylanpınar'da konuşlanacak olan birlikler TSK'nın düzenlediği harekata katılacak.

 

Tanımadığım bir sürü akrabam çıktı

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında tüm soruları bilerek 1 milyon TL kazanan Arda Ayten, verdiği son röportajda akrabalarının bir gecede mantar gibi ürediğini söyleyerek "Beni hatırladılar ama ben hiçbirini hatırlamadım" dedi.

 

Dolar güne düşüşle başladı! İşte son durum

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 5,82 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 6,39'dan, sterlin ise 7,11'den alıcı buluyor.

 

İdari, ekonomik ve sportif başarının tadı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün, göreve başladıkları 1,5 yıl önceki durumdan çok farklı bir konumda olduğunu belirterek, "Gelin dedikodu ve bilgi kirliliğinden uzak duralım ve bugün 'sürdürülebilir' kıldığımız idari, ekonomik ve sportif başarının tadını hep beraber çıkaralım" ifadelerini kullandı.

 

Galatasaray Divan Restaurant ile yollarını ayrılıyor!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim arasında başlayan 'sicili bozuk' tartışması farklı bir boyuta taşındı. Sarı kırmızılı ekip, Koç ailesine ait olan Divan Restaurant'la yollarını ayırmak için karar aldı. Türk Telekom Stadı'nda hizmet veren Divan Restaurant ile ayrılığın bedeli ise 500 bin dolar.

 

80 Yaşında Evlendi

32 yaşındaki oyuncu Meltem Miraloğlu, Amerika'da tanıştığı kendisinden 48 yaş büyük adamla nikah masasına oturdu. Amerika vatandaşı olmak isteyen Miraloğlu'nun evlendiği kişinin kendisini önce evlat edindiğini sonra da birbirlerine aşık olunca evlenme kararı aldıkları ortaya çıktı.

 

 2 bin 183 genç, yarın kamuda tercih yapabilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasında yetişen 2 bin 183 gencin yarından itibaren 21 Ekim'e kadar kamuda tercih yapabileceğini söyledi.

 

Tarık Ünlüoğlu için veda sahnesi hazırlandı

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, en son rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yeni bölümünde unutulmadı. Dizide "Ünal Kaplan" rolünü canladıran usta oyuncu için bir veda sahnesi hazırlandı.

 

4 banka alacaklarını sattı

Bankalardan düşük bedellerle tahsil edilemeyen alacakları satın alan varlık yönetim şirketleri, borçlulara indirim ve uzun vadeli taksitler gibi esneklikler sağlayarak ödeme koşullarını iyileştiriyor. 2019'un ilk 9 ayında alacak satışı yapan bankalar İş Bankası, Garanti, Finans ve Yapı Kredi'den oluşuyor. Satışların tutarı 5 milyara yaklaştı.

 

Gomis'ten Türkiye açıklaması

Bir dönem Galatasaray forması giyen ve gol krallığı yaşayan Gomis'ten sürpriz açıklama. Başarılı golcü, "İstanbul'u çok seviyorum. Kariyerimi bitirdikten sonra hayatımın bir bölümünü orada yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Şort’lu Namaza tepki

Şarkıcı Emir Can İğrek'in namaz kılarken çekilen videosu tepki çekti

Genç şarkıcı Emir Can İğrek'in namaz kılarken çekilmiş bir videosu ortaya çıktı. Şarkıcının şortlu namaz kılması ve yanındakilerin gülmesi ise tepki çekti.

 

Babasından işkence gören genç kıza sahip çıktı

Yatalak bir annesi olan 19 yaşındaki genç kızın, öz babası tarafından işkence gördüğü görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. Yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Haluk Levent, genç kıza yardım edeceğini, cani babanın da ceza alması için uğraşacağını duyurdu.

 

 


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.