Yüz12 Okullarında Neler Oluyor?

İstanbul Beylikdüzü’nde eğitim veren Yüz12 Okullarının Kurucu müdürü Fahri Günay ile Yüz12 okulları hakkında söyleşi yaptık.

EĞİTİM 28.07.2020 16:05:12 4771 0
Yüz12 Okullarında Neler Oluyor?

Önceliğimiz İyi ve Kaliteli Eğitim

İstanbul Beylikdüzü’nde eğitim veren Yüz12 Okullarının Kurucu müdürü Fahri Günay ile Yüz12 okulları hakkında söyleşi yaptık. Fahri Günay; Yüz12 okullarında erken kayıt fırsatları devam ediyor fırsatlardan yararlanmak isteyen velileri okulumuza bekleriz, dedi.

Yüz12 okullarındaki eğitimlerden ve bölümlerden bahseden Günay, Koronavirüs tedbirleri kapsamında, okullarında yapılan değişiklikleri anlattı. Yeni eğitim öğretim yılında, ilk önce sağlığımıza dikkat etmemiz ve tedbirlere uymamız gerektiğinden bahseden Günay, velileri ve Öğrencileri Uyardı. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Yüz12 Okulları, konum olarak E-5 üzerinde merkezi ve ulaşımı kolay bir yerdedir.

Günay; okulumuz 2013 yılında Yüz12 sağlık koleji olarak kuruldu. Güncel ismimiz Yüz12 Anadolu ve Sağlık Meslek Lisesidir. Eğitimci olarak, emekli olduktan sonra eğitime hizmet etmeye devam etmek istedim. Eğitimde en önemli kriterim, çocuklarımıza verilen eğitimin kalitesidir. Her şeyden önce insan yetiştiriyoruz, öğrencilerimizi en iyi şekilde topluma yetiştirme çabası içerisindeyiz.

Yeni Kurallara Göre Eğitim

Günay; Okulumuz sağlık bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak hazırlamış olduğu, Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberi kurallarına göre, yeni eğitim öğretim yılına hazırlandı. Açıklanan rehbere göre okul binasında, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişlerimizi astık. Okul girişlerine ve okul binası içerisine uygun olan yerlere el antiseptiklerini yerleştirdik. Okulumuz düzenli olarak su ve deterjan ile yıkanıyor. Derslikler sosyal mesafe kuralları göz önüne alınarak yeniden düzenlendi, öğrenciler arasında ve öğretmen-öğrenci arasında en az 1’er metrelik boşluklar bırakıldı. Dersliklerde ve okul binasında maske takma zorunluğu vardır. Maskenin yanı sıra sağlığımız için siperlik kullanımı da derslerde zorunlu hale getirildi.

Kantinlerimizde yoğunluğu engellemek için gerekli önlemlerimizi aldık. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına burada da uyulmaya devam edilecek. Bardak tabak ve benzeri ürünler tek kullanımlık olarak değiştirildi.

Günay; Tedbirleri hiçbir zaman elden bırakmamalıyız söz konusu olan insan sağlığıdır. Bu aşamada eğitimci olarak bizlere ve velilerimize büyük görevler düşüyor.

Sağlık Lisesi- Akşam Lisesi- Anadolu Lisesi

Günay; Sağlık lisemizde eğitim gören öğrencilerimiz hemşire yardımcısı olarak mezun olmaktadırlar. Eğitim süresi 4 yıldır. 9. Sınıfta ortak olan dersleri alan öğrencilerimiz, 10. Sınıfta alan seçerek eğitimlerine devam etmektedirler. Bilindiği gibi sağlık sektöründeki personele her zaman ihtiyaç vardır. Hedefimiz kaliteli nesiller yetiştirmek ve öğrencilerimize en iyi eğitimleri verebilmektir.

Akşam Liselerimizde mantığımız herkesin lise diploması almasını sağlamaktır. Gündüz işe giden insanlar akşamları gelip eğitim alarak lise diplomasına sahip olabilirler. Akşam liselerimiz için herhangi bir yaş kısıtlamamız bulunmamaktadır. Lise mezunu olmak artık günümüzde çok fazla anlam içeriyor. Üniversite mezunlarının dahi iş bulmakta güçlük çektiği bir dönemde lise diploması olmayan vatandaşlarımız gerek özelde gerekse devlet kurumlarında iş imkânına sahip olamıyor.

Anadolu lisemiz öğrencilerimizi ilgi ve başarılarına göre, yükseköğretim kurumlarına hazırlayan liselerimizdir. Eğitim süremiz Anadolu liselerimizde 4 yıldır. Okulumuzda ilk dil olarak İngilizce ve ikinci dil olarak Almanca dil eğitimleri veriyoruz.


Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezinde Gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında Karayün 7. Kez genel başkan seçildi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.