Zeydan Karalar, Adana’nın Asırlık Sorunlarını Tarihe Karıştırıyor

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nin Altyapısı Yenileniyor

BELEDİYE HABERLERİ 3.07.2023 10:24:07 5726 13
Zeydan Karalar, Adana’nın Asırlık Sorunlarını Tarihe Karıştırıyor

 

Mahallede birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı ayrıştırılıyor.


2019’den bu yana 337 km kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa edildi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şehir genelinde sürdürülen altyapı çalışmaları kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nin birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını ayrıştırıyor. Böylece, yoğun yağışlarda meydana gelebilecek su baskını tehlikesi olabildiğince azaltılmaya çalışılıyor.

 

YENİ NESİL, DAHA SAĞLIKLI VE DAYANIKLI BORULAR KULLANILIYOR

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu hatları birleşik sistem nedeniyle zaman zaman soruna neden oluyordu. Özellikle şiddetli yağışlar sonrasında oluşan su baskınları nedeniyle mahalle sakinlerinin yaşamı olumsuz yönde etkileniyordu. ASKİ ekipleri, Adana’nın birçok noktasında olduğu gibi, Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde de mevcut hatları büyüterek yenilemek için harekete geçti. Eski boruların yerine daha büyük çaplarda ve daha sağlıklı, dayanıklı olan yeni nesil boruların kullanıldığı çalışma kapsamında birleşik sistem çalışan hatların ayrıştırılması sağlanıyor. 


ŞİDDETLİ YAĞIŞLARDA MEYDANA GELEN SU BASKINI SORUNU ORTADAN KALKACAK

Çalışmaları yerinde incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Ulubatlı Hasan Mahallesi’ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘’Birleşik sistem çalışan hatlarda atık sular ve yağmur suları bir arada birikiyor ve şiddetli yağmur yağdığı zaman su geri çıkabiliyor. Projemiz sona erdiği zaman yağmurda evleri su basmayacak’’ dedi. Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın birçok noktasında birleşik kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırıldığını ifade etti. 

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon hattı boru çaplarının artması sayesinde atık su sistemi daha rahat çalışacak; yağmur suyu hattının ayrı olmasıyla da suyun tahliyesi sorunsuz gerçekleştirilerek mahallede yaşanan su taşkınları son bulacak.

Altyapıyı güçlendirecek ve su baskınlarına son verecek büyük projelere imza atarak 2019 yılından bu yana 337 km kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa eden Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, yeni çalışmalar için de hazırlıklarını sürdürüyor.

 


 


Adana,Adana Belediyesi
belediye365.com

AHMET GOK
3.07.2023 17:50:28
Sayin Baska im gelde Fevzi pasa mahellesine bak yolyapildi biryagmurda logarlar cekmiyo cunku içleridoldu yolyailirken

Cengiz mumcu
3.07.2023 18:21:43
Ya ne asırlık sorunu sen önce gel dağcı mahallesindeki sivri sineği kara sineği gör sonra asırlık sorundan bahset 9 ay sonra görüşecez bakalım kürkçülerden sana oy çıkacakmı

Yüksel Aygün
3.07.2023 18:53:28
Yapılan hizmetlerden memnunuz teşekkürler, fakat sokaklar hiç temizlenmiyor , özellikle reşatbey , , önümüz seçim kaybetmenizi istemiyoruz .

Reis
3.07.2023 20:13:17
Bu sistem hizmet ise yeni moda oldu kanalizasyon ve yağmur suyunu ayrı ayı döşemek asıl amaç daha çok para yemek

Adanalı
3.07.2023 20:58:24
Bir Adana lı olarak asfalt kazı asfalt dökmeden ileri villasının önüne park yaparak villasının değerini arttırdı bide o 300 km. Kanalizasyon ayrıştırmasını nereye yapmış ben niye göremedim yine tipik chp yalanları

Melek bekler
3.07.2023 22:03:55
Adana sarıçam yarımca köyü 20 gündür susuz bir damla suyumuz yok yetkililer aski ekipleri ilgilenmiyor 2023 te susuz bir köy nerede belediye niye kimse yardımcı olmuyor bizi şu sıkıntılı dönemimizde bizi tanımıyanı zaman gekdimi biz tanımayız bir fatura yatmadımı suyu kesmeye gelen yetkililer şimdi suyumuz yok niye yardım eden yok bu köye belediyelik köy yazıklar olsun sizin gibi belediyeye

Oğuz Baytok
4.07.2023 08:21:44
Çalışkanlığını yıllardır bildiğim sayın Zeydan Karalar a başarı diliyorum

Vatandaş Rıza
4.07.2023 10:39:23
Henüz çok erken değil mi zeydan bey seçime biraz daha var

Fatih Talay
4.07.2023 20:53:24
Denizli yolunuda bir an önce yapsanız e 5 ve havaalanı yolu çok sıkıntılı

Halil çelik
4.07.2023 21:47:58
Halkın Başkanına yakışan hizmetler saygılarımla

Nevzat yüksekbaş
5.07.2023 07:21:14
Zeydan başkan bütün olumsuzluklara rağmen adana ve ilçelerinde yaptığı hizmetler takdire şayan bir de isteğimiz var AKDENİZ MAH. SAKİNLERİ OLARAK KAPALI SEMT PAZARI İSTEĞİMİZİ YİNELEMEK İSTİYORUZ.SAYGILAR.

Süleyman ünsal
5.07.2023 10:39:09
Sivri sinek başkan sivri sinek yedi bitirdi bizi 4.5 yılda bir sineğe çare bulamadın ayıp ayıp birde çıkmış Adana'nın asırlık sorunu adı altında şov yapıyorsun

Murat günaydın
6.07.2023 08:40:49
Anca o mahallelere hizmet ver

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.