23.07.2020 12:35:27

1545

Esma MERT

Bu Ne Rezalet..!

Merhaba sevgili okurlarım bugün kardeşimle beraber gittiğim bir gezimden bahsetmek istiyorum. Büyükçekmece  Sahiline yaptığımız bu gezintide memnun kalmadığımız durumlar yaşadık.  41 yıllık başarılı belediyeci Dr. Hasan Akgün, bildiğimiz gibi kentsel dönüşüm projeleriyle, pandemi sürecini başarılı bir şekilde yönetmesiyle adından söz ettiren, oldukça başarılı bir belediye başkanımız.

Yakışmadı..!

İstanbul’un sevilen ilçelerinden olan Büyükçekmece kendisine hiç yakışmayan manzaralara ev sahipliği yapıyor. Karşılaştığım bu çirkin manzara, belediyenin başarısını bilen ve yakından takip eden bir kişi olarak şahsımı rahatsız etti.  

Hafta içi olmasına ve korona virüs tehlikesi devam etmesine rağmen, akşam sahilde bir kalabalık hâkimdi. Sosyal mesafe kuralları desen zaten yok. Maske takan insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.  Bütün bunları geçtim. Kardeşimle birlikte karnımız acıktı bir yere oturduk, yemeğimizi bekliyoruz, sohbet ediyoruz. Fakat sohbet etmek ne mümkün, 5 dakikada bir yanımıza birileri gelerek rahatsızlık veriyor. Gelen seyyar satıcılar için ne bir önlem alınmış, nede başka bir çözüm getirilmiş. Çiçekçi ablalar, o kadar rahatlığa alışmışlar ki 20 dakika boyunca başımızda bekleyerek, ısrar kıyamet çevredeki insanları ve bizi taciz etmeye devam ettiler. Bizim masamızdan uzaklaşıp yan masaya, bir 10 dakikada orda bekleyip küfürler eşliğinde uzaklaştılar. Bütün bunlar olurken zabıta ekipleri, bekçiler ellerini kollarını sallayarak muhabbet ediyorlardı.

Beni yanlış anlamayın insanlar elbette para kazanmalı fakat bizlerde güven içinde gezmek istiyoruz. Belediye bu satıcılar için bir çözüm getiremez mi?

En Kısa Zamanda Çözüm Gelecektir

Nerede alınan önlemler İstanbul’un en nezih ve gözde sahillerinden olan Büyükçekmece’deki bu önlemsizlik neden? Görevlendirilen zabıta bu tip durumların oluşmasına neden izin veriyor? Maske takma zorunluluğu olmasına rağmen takmayan insanlara neden cezai işlem uygulanmıyor? Başka insanlar tarafından taciz edilmeden, güvenle Büyükçekmece sahiline gidemeyeceksem bunun sorumluları kim olacak?

Sevgili başkanımızın Büyükçekmece sahilinde yaşadıklarımıza çözüm getireceğinden ve gerekli denetimlerin sıklaştırılacağından hiç şüphemiz yok. Bu yazımı ihbar olarak değerlendirip en kısa zamanda çözüm getireceğine inanıyorum.

 


Evin, Kızımız Duygulandırdı...
BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.