2.06.2020 16:03:22

2698

Ata BORA

Ülkemizde kişi ve kurumların tamamının görevlerini hakkıyla yaptıklarını söylemenin mümkün olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum.  Bunun aksine sorumluluklarının bilincinde olan, aldığı sorumluluğu ustalıklarıyla daha iyi yerlere taşıyan kişilerin olduğunu da sevinçle gözlemliyorum.  Bu yazımda voleybol camiasında büyük marifet ehli kişilerden bir kaçının ismini saygıyla yâd etmek isterim.

Marifetin kelime anlamı “herkesin gösteremeyeceği beceri, hüner, ustalık” demektir. Değerli şairimiz Orhan Şaik GÖKYAY’ın “Marifet, iltifata tabidir. Müşterisiz meta zayidir” sözünden hareketle marifet ehlinin hakkını vermek gerekir. Muhakkak ki iltifata tabi olmayan marifet zayi olmaz lakin marifetin karşılığını iltifatla göstermek, kişileri onurlandırır, şevke getirir ve daha güzel marifetlerin oluşmasına zemin hazırlar diye düşünmekteyim.

Covid 19 (korona) pandemisinden tüm dünyanın olumsuz etkilendiği malumunuzdur. Ülkemizde de sağlıktan spora, turizmden eğitime kadar hemen hemen her sektör olumsuz etkilendi. Bazı yöneticiler bu etkinin altında kalıp ezilirken, bazı yöneticiler bu süreçten daha güçlü çıktılar. Bu süreçten güçlü çıkan camialardan biri de voleybol camiasıdır. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) başkanı Sayın Mehmet Akif ÜSTÜNDAĞ ve ekibi bu süreçte muazzam bir iş başardılar.

Bazı ulusal ve uluslararası federasyonlar bu süreçte ligi ve dolayıyla yılı iptal ederken, bazıları ise pandemi devam etmesine rağmen binlerce kişinin sağlığını riske atarak Haziran ve sonrasında müsabakaları devam ettirme kararı aldılar. TVF ise Sayın Üstündağ ve yönetiminin sağduyulu yaklaşımıyla, tüm takımlarla istişare edip sonrasında yüksek sorumluluk alarak 24 takımın lehine olan kararı almış ve voleybolda takım sayısını artırmıştır. Böylece pandemi krizini fırsata çevirmiş ve voleybolun ülkenin tamamına yayılmasını hızlandırmıştır.

Voleybolun ülkenin tamamına yayılmasını hızlandırmıştır derken mübalağa yaptığımı düşünmeyin sakın çünkü bu takımları öğrendiğinizde sizde bana hak verir vaziyette olacaksınız. Erkeklerde; İnegöl Belediyesi (Bursa), Tokat Belediye Plevne, Sorgun Belediyesi (Yozgat), Arhavi Voleybol (Artvin), Solhanspor (Bingöl), Afyon Belediyesi Yüntaş, Haliliye Belediyesi (Şanlıurfa), TFL Altekma (İzmir), Türşad (Bitlis), Adıyaman Gölbaşı Lisesi, Melikgazi Belediyesi (Kayseri), Yeniköy Belediyesi (İstanbul) kadınlarda ise PTT, Karayolları, Beşiktaş, Beylikdüzü Voleybol İhtisas (İstanbul), Kale 1957 Spor (Çanakkale), Kuzeyboru (Aksaray), Sarıyer Belediyesi(İstanbul), İlbank(Ankara), Fenerbahçe, İzmirspor, Kalecik Belediyesi Spor Mektebi (Ankara), Gelişim Koleji(İzmir) takımları bu TVF’nin kararından doğrudan, onlarca takım ise dolaylı olarak olumlu yönde etkilendiler.

Bitlis’ten Çanakkale’ye, Artvin’den Afyon’a, Şanlıurfa’dan, Aksaray’a, Bingöl’den Bursa’ya kadar nice şehirler bu süreçten zarar görmeden çıktılar.  Ülkemizin neredeyse her köşesini sevince boğan soy ismi gibi üstün öngörüsüyle sorumluluk alarak voleybol camiasının arkasında dağ gibi duran Sayın Üstündağ ve ekibine marifetlerin en güzelini gerçekleştirdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Voleybol camiasında başka bir marifet ehli insan ise Türkiye Şehit Aileleri Derneği (TÜRŞAD) Başkanı Sayın Kadir KÖSTEKÇİ ve ekibidir. Gönüllülük esasına dayanarak şehit ve gazi aileleri, esnaf, noter başkâtibi, milli eğitim ve adliye personeli, polis, gardiyan, mahalli sanatçı ve beden eğitimi öğrencilerinden takıp kurup, kısıtlı imkânlarla güzel işler başardılar. Yaşlı teyzeler takımın formalarını yıkadı, esnaf ve bazı kurumlar imkânları nispetinde destek verdi. Türşad voleybol takımı 2. Ligde bulunduğu grubu lider tamamlayarak, sonrasında da Bitlis tarihinde ilk defa bir takımı 1. Lig’e yükseltmeyi başardılar. İmece usulü yapılan bu çalışmalar, yediden yetmişe sporun içinde olmanın, halkla takımın kenetlenmesinin iyi neticeler verdiğini göstermektedir.

Marifet ehli insanlar demişken Erzin Yeşilkent Spor Teknik direktörü Güntaç YILMAZ’dan bahsetmeden edemeyeceğim. Hatay’ın küçük bir ilçesi olan Erzin’de kısıtlı imkanlarla ve kadrosundaki 15 yaşındaki genç oyuncularla takımını 1. Lige yükseltmeyi başardı.

Erzin’in, Hatay’ın Güntaç Yılmazlara,

Adilcevaz’ın, Bitlis’in Kadir Köstekçilere,

Türkiye Voleybol Federasyonumuzun Mehmet Akif Üstündağlara

En önemlisi de ülkemizin böyle marifetli insanlara ihtiyacı var.

Yolunuz açık olsun.

 

Saygı ve Sevgilerimle…

Ata BORA


BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!
Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.