27.07.2020 12:17:07

1888

Esma MERT

Canın Bahanesi Olabilir Mi?

Sevgili okurlarım kaleme aldığım ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e İthaf ettiğim yazımla ilgili; Belediye Başkanımız soruşturma başlatarak, ihmali olanların tespit edileceğini duyurdu.

Köşe yazımda Büyükçekmece’de duyarsız bir sürücünün, yazıya konu olan kedinin arka bacağını ezmesi üzerine gazetemizi arayan çocukların, can çekişen kedi için yardım istemeleri üzerine, Büyükçekmece Veterinerlik Hizmetleri birimini aramamızı anlattım. İhbarımızın alınmasının ardından 3 saat geçmesine rağmen olay yerine halen bir ekip gitmediğini öğrendiğimizde, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ı arayarak durumu anlatmamız üzerine kediye yardım ulaştırıldı. Birkaç defa Veterinerlik Birimini aradığımızda ihbarımızın alındığını, görevli arkadaşların sahada olduğunu ve olay yerine gidecekleri bildirildi. Şimdi soralım 3 saat boyunca kaç canı kurtardınız?

Yazımda sormuş olduğum:

“Ey! Veterinerlik Birimi normal bir vatandaş sizleri arayarak bir ihbarda bulunuyor, orda bir can, can çekişirken sizler 3 saat boyunca ne yaptınız?

Sıradan bir vatandaş olmuş olsaydık ve Adem Bey’i tanımıyor olsaydık o kedi ölecek miydi?

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ı bizzat kendisi arayarak bilgilendirmesi üzerine, sadece 15 dakikada giden ekip 3 saat boyunca neredeydi?

 Canın bahanesi ve mazereti olabilir mi?” sorularına cevap gecikmedi.

Görev İhmal İddianamesi Olarak Kabul Edildi

Dr. Hasan Akgün; Yazınızı okudum ilgi ve ısrarlı takibinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu yazınızı görev ihmal iddianamesi olarak kabul ederek teftiş kuruluna havale edeceğim. Takibini benim yapacağım gibi haberci olarak sizde yapabilirsiniz dedi.

 Hayvan severleri derinden üzen bu haber ile ilgili yüreklere su serpen gelişmeler oldu, kediciğimizin durumu çok şükür ki iyi daha da iyiye gittiğinin haberlerini aldık.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e hayvan severliğinden ve konuya olan hassas tavrından dolayı çok teşekkür ediyorum. İhmali olanların tespit edileceğini duymak aslına bakarsanız üzücü bir durum, keşke kimsenin böyle bir konuda ihmali olmasaydı.  Ne yazık ki olanlar oldu. Bütün Hayvan severleri ilgilendiren bu konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağım.

Sevgiyle ve Merhametle Kalın

 

 Sessizlerin Çığlığı: Esma Mert Duru


Evin, Kızımız Duygulandırdı...
BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.