6.07.2020 17:57:31

2203

Esma MERT

Evde Kaldılar Ama Hayatta Kalamadılar

 

Nasiba Mamatklova, Ayşegül Aktürk, Carmen Florentina Aydoğan, Miray Yılmaz, Nargül Yıldız, Güler A., Eda Nur Şahin, Hatice Çelik, Aslıhan Alkılınç, Hülya K. Hepsi Haziran ayının ilk günlerinde öldürüldü.

 

Evde Kaldılar Ama Hayatta Kalamadılar

 

ASLIHAN, AYŞEGÜL, AYNUR A, AYNUR E, CARMEN, ÇAKIR, ÇİLEM, EDANUR, GÜLER, HATİCE, HÜSNÜ, KADER, MERVE, MİRA, NARGÜL, NASİBA, NAZMİYE, NERMİN, ÖZLEM, RABİA, SERPİL

yukarıda adı geçen kadınlarımız haziran ayı içerinde bir erkek tarafından ayrılmak istediği, yada erkeğin sapkınca aşık olmasından dolayı, ekonomik sorunlardan ötürü yada kızgın olmasından kaynaklanan nedenlerden dolayı öldürüldüler. 13 kadın ateşli silahla 7 kadın kesici aletle ve 1 kadın boğularak öldürüldü.

 

Nurtaç Canan

 

23 yıllık evli Nurtaç Hanım ölümden kıl payı kurtuldu. 23 yıllık eşi tarafından 3 el ateş edilerek vuruldu. Evlendikleri günden beri psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü ve işkencelerin hiç bitmediğini anlatıyor Nurtaç Hanım. Defalarca aldatıldı şiddet gördü. Evliliğinin ilk senesinde şiddetlere dayanamayıp boşandı fakat aile baskısıyla geri evlendirildi. Evden ayrılmak istediğinde eşi silahla vurdu. kendi kanıyla Annem babam beni Ragıp vurdu, hakkınızı helal edin. Üzülmeyin." yazdı. Nurtaç Canan polislere delil bırakmak için bu yola başvurduğunu dile getirdi. Davam kim vurdu ya gitmesin istedim dedi.

  Öldürülen pek çok kadının faili meçhul kim tarafından neden öldürüldüğü belli değil. Dosyalar açıldığı gibi delil yetersizliğinden kapanıyor. suçlu caniler en ağır cezayı almaları gerekirken serbest bırakılıyorlar. bir kadının ölmesi gerekmez illaki ortada bir suç olması için önleminizi alın. kadın ve çocuk cinayetlerini istismarlarını durdurun.

 

İstatistik Değil İnsanız

 

2020’nin ilk 6 ayında en az 123 kadın öldürüldü, 31 kadına tecavüz edildi, 134 çocuk istismar edildi, 61 kadın tacize uğradı, 444 kadın seks işçiliğine zorlandı.

Üzülerek yazıyorum bu kadınların bu çocukların hiçbirisi istatistik değil daha niceleri kayıtlara geçirilmemiş korkutulup susturulmuş saklanmış daha niceleri söz konusu. Çözümlenmemiş şüpheli ölüm katil belli değil katil belli arkadaş. Aşk gibi masum ve güzel bir duyguyu, o kokuşmuş zihinlerine alan, bunu bahane ederek kadınları öldüren tecavüz eden o sapıklardır katil. Düzelir diye evlendirmeyin sapıksa gitsin tedavi olsun.

 

20.03.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun:

 

   Fiziksel, ruhsal, ekonomik, cinsel ve sözlü olarak şiddet gören, şiddet görme tehlikesi altında olan ya da ısrarlı takip mağduru olan, kadın, çocuklar, aile bireyleri ya da şiddeti gören duyan bilen herkes bu durumu yetkili makamlara bildirerek tedbir kararı isteminde bulunabilir.

   Türkiye’nin her yerinden Savcılık, Aile Mahkemesi, Karakol, Jandarma ve Mülki Amirliklere ( Valilik, Kaymakamlık) ihbar ile harç ödemeksizin en kısa sürede güvenlik için gerekli tedbirlerin alınması sağlanabilir.

  Şiddet Mağdurları ve Şiddeti uygulayanlar hakkında istem üzerine veya kendiliğinden Hakim, Kolluk Görevlileri, Mülki Amirler tarafından koruyucu ve önleyici tedbir kararları verilir.

  Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz, karar geciktirilmeden verilir.

  Tedbir kararına uymayan kişi hakkında 3 günden 10-15-3- güne, toplamda 6 aya kadar zorlama hapsi verilir.

2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı kanun kapsayıcılığı oldukça geniş. Kadını ve aileyi sözde koruması gerekiyor. Yasaları ve kanunları uygulamada mı yetersiziz yoksa psikopat zihniyetleri yetiştirirken gözümüzün önündeki canileri mi göremiyoruz.

 

Esma Mert Duru

 

 


Küçük Çınar’ın Hayata Tutunmasına Destek Olun!
Ödüllü Yarışmaları Başlıyor…
Okul Kantinleri Mercek Altında
Zabıta Ekipleri Öğrenciler İçin Görev Başında
Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu
Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz…
Beslenme Saatine Ödül…
Türkgenç; Her Zaman Devletimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz…
Özel, Askıda Yemek Uygulaması Başlıyor…
Soylu: : Dünya’daki Uyuşturucuyu CIA Yönetiyor
12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi
55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı
Konsey, Yeşil ve Doğal Alanları Korumaya Kararlı
Artar; Hedef Daha İleri ve Çağdaş Eğitim
Erdoğan’dan Müteahhitlik Sektörüne Tam Destek…
Silivride Gaziler Günü Kutlanıyor
‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesi Sona Geldi…
TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…
Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni
Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem
GÖNENLİ KADINLAR MODA ŞOVUYLA BÜYÜLEDİ

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.