1.06.2020 14:53:48

1312

Gülcan TİLKİ

Kimse kimseye hayati recete edemez. Seçim hakkımız olsun isteriz
 
Ne kadar geçerli olursa olsun insanlar sadece kendilerine gösterilen doğruları uygulamaktan rahatsız olurlar. Unutmamak gerekir ki kimse kimseye hayatı reçete edemez. Tecrübelerimiz ancak karşımızdaki için bir ihtiyaç duyulma ve danışılma sırasında anlam kazanır. Onun dışında hepimiz “tek doğru benimdir” diyen hiç kimseyle çok şey paylaşmak istemeyiz.
 
Utandırılmak herkesi rahatsız eder
 
Hepimiz için utandırılmak, özellikle grup içinde gurur kırıcıdır ve öfke duygularının alevlenmesinden başka bir işe yaramaz, iletişim köprülerini yıkar, atar.Övgü ve onay bekleriz
 
İnsanlara kendimizi dinletebilmenin ve onlarla sağlıklı ilişkiler kurmanın yolu öncelikle onların iyi yanlarını fark etmek ve bu konuda olumlu geri bildirimde bulunmaktır.
 
Bir işe yaradığımızı hmek isteriz
 
Karşınızdakine size yardım etme fırsatı verin. Kendisine ihtiyaç duyulduğunu hmek tüm insanları mutlu eder.
 
Samimiyet ve doğru bilgi ararız
 
Hangi sebeple olursa olsun, etrafınızdakilere gerçek dışı bir bilgi vermeyin. Samimi olmayan ifadeler kullanmayın. “Üzülmesin” veya “nasıl olsa anlamaz” düşüncesi çok kısa bir süre sonra anlaşılır ve güven kaybına yol açar, durumu daha da zorlaştırır.
 
Anlattıklarımız dinlensin isteriz
 
Bütün insanlar söylediklerinin önemli ve değerli olduğuna inanırlar. Karşınızdaki kişiye verdiğiniz değerin en önemli göstergesi onu dinlemek için ayırdığınız zaman ve dinleme biçiminizdir. Laf olsun diye kimseyi dinlemeyin ve zaman sıkıntısı varsa bunu belirterek daha sağlıklı bir zaman için sözleşin.
 
Herkesi düzenli görmek isteriz
 
İnsanların içine mümkün olduğunca temiz, bakımlı ve iyi giyimli çıkmak gerekir. Bakım kişinin kendisine saygısının ve güveninin artmasını sağlayan önemli bir araçtır ve bunun içinde çok zengin olmak gerekmez. Ayrıca kendinizi iyi hmediğiniz günlerde boş vermeniz, daha kötü hmenize sebep olacak, çevrenizi de olumsuz yönde etkileyecektir.Peki bu beklentiler nedir?
 
Bakın uzmanlar “karşımızdaki kişi bizden ne bekler, biz karşımızdakinden ne bekleriz?” sorusunu nasıl cevaplıyor…
 
Hepimiz yansıttığımız kişiliğin kabul edilmesini isteriz
 
Siz de karşınızdakilerin kişiliğini kabul edin. İlişkilerinizi bozmak istiyorsanız işe çevrenizdekilerin kişiliğini değiştirmeye çalışmakla başlayabilirsiniz. Bir insanın davranışını ret etmek onun kişiliğini reddetmektir.
 
Eleştirilmek hiç birimizin hoşuna gitmez
 
Değiştirilmesi istenen noktalar dile getirilmeden önce olumlu yanların pekiştirilmesi gerekir. Sürekli tenkit sadece ilişkileri sonlandırır.Sizce bir insan karşısındakinden ne bekler? Akla gelen ilk cevap hemen hemen hepimiz için “sevgi ve saygı” olsa gerek öyle değil mi? Bizim kültürümüzde daha ilkokul sıralarında öğretilir büyüklere saygı, küçüklere sevgi. Her zaman büyükler ellerinden, küçükler gözlerinden öpülür.
 
Peki ne oranda sevgi ve saygı? Bu soronun cevabı da herhalde hepimiz için “hak ettiği” kadar olurdu. Zira insan doğası gereği hep iyi şeyleri hak ettiğini ve karşı tarafa da bunu verdiğini düşünür. Ancak bu durum ölçülmeye kalkışılsa acaba hak ettiğimiz kadar değeri karşı tarafa da gerçek manası ile verebiliyor muyuz?
Aslında işin formülü çok basit: “Karşımızdaki insanların bizden istediği, tamamen bizim onlardan beklentilerimizdir.”
Bana gore insanlar once kendilerinin ne oldugunu bilmesidir. Once kendi yasantisina yasam tarzina baktiktan sonra. Karsisindaki insani elestirmesi uyarmasi kendi nasılsa karsisindaki insanindanda ondan beklemsi gerekir. Sayet sen hayatin boyunca nasil bi insansan oylesindir kendini yuceltmeye gerek yok insanlar seni boyle tanimistir. Karsindaki insandan asla daha fazlasini kendisinden daha üstün olmasini beklemeyin. Ozunuzde ne iseniz karsinizdaki insandan daha fazla sey bekleyemezsiniz.bu benim hayatım bu benim yasantim bu benim sinavim.kimseyi ilgilendirmez.... Iyi gunler sevgili okurlar
 
Gülcan Tilki 
 
 
 
 
 

Evin, Kızımız Duygulandırdı...
BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.