25.07.2020 16:39:55

1925

Esma MERT

Ya o Kedi Ölürse

Bu konuyu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e İthaf ediyorum.

 Değerli okurlarım bugün sizlere yaşadığım korkunç ihmallerin bulunduğu bir olayı anlatmak istiyorum.

Olay yeri aslında çok sevdiğim ve gerek Belediye Başkanının gerekse bölge halkının bu tip konularda son derece hassas olduğunu bildiğim mutluluğun şehri Büyükçekmece de geçiyor.

Gazetemize gelen ihbar;

Mahallede bir düşüncesiz araç bir kediyi ezmiş ve kedinin arka iki bacağı ezilmiş, kopmak üzere olan bacağı ve can çekişen yaralı hayvanı görünce, çocuklar bir büyüklerini aramak maksadıyla bizi aradılar. Duyarlı her vatandaşın yapması gerektiği gibi, hemen Büyükçekmece Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimini aradım. İki üç defa aramama rağmen telefona ulaşamadıktan sonra vakit kaybetmemek için belediyenin numarasını da aradım. Oradaki görevli personel iletişim bilgilerini ve ihbar bilgilerini alarak gerekli arkadaşlara ileteceğini söyledi. bende sandım ki olay yerine hemen bir ekip yönlendirilecek ve kediye yardım ulaştırılacak ama nerde..!

 Aradan yaklaşık 2 saat geçti çocuklar yine aradı. Meğer görevli ekipler gelmemiş nasıl olabilir bu acaba? Adresi yanlış mı aldılar? diye düşünerek tekrar aradım. Görevli beyefendi açtı telefonu, kaydımın oluşturulduğunu personelin sahada olduğunu ve en kısa zamanda olay yerine gideceklerini bildirdi. Tek işleri benim ihbarımın olmayacağını düşünerek hak verdim ve sakinliğimi korudum. Çocukları tekrar arayarak geleceklerini söyledim. Ne yazık ki bu aramamda sonra tam 60 dakika sonra çocuklar beni arayarak yine gelmediklerini kedinin çok acı çektiğini ağlayarak anlattılar.  Bunun üzerine Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ı arayarak durumu anlattı. Başkanımız Hasan Akgün’ün ve yardımcısı Adem Yazır’ın hayvan sevgisini bilmeyen Büyükçekmeceli yoktur. Bu konulara ayrı bir hassasiyet ve önem verdiklerini bizzat gördüm. Adem Yazır’a açtığımız telefondan sonra görevli arkadaşlar tekrar aradılar yeniden kayıt oluşturuldu.

En sonunda ekipler gelerek kediyi götürmüşler. Sevgili okurlarım ve değerli hayvan severler, kedinin akıbetini yakından takip ederek devam yazımda paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Bütün hayvan severleri üzen bu durum karşısında bende üzülerek bu yazıları kaleme alıyorum.  

Şimdi sorgulamamız gereken soruları soruyorum;

Ey! Veterinerlik Birimi normal bir vatandaş sizleri arayarak bir ihbarda bulunuyor, orda bir can, can çekişirken sizler 3 saat boyunca ne yaptınız?

Sıradan bir vatandaş olmuş olsaydım ve Adem Bey’i tanımıyor olsaydık o kedi ölecek miydi?

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ı bizzat kendisi arayarak bilgilendirmesi üzerine, sadece 15 dakikada giden ekip 3 saat boyunca neredeydi?

 Canın bahanesi ve mazereti olabilir mi?

Buradan sevgili Başkan Yardımcımız Adem Yazır’a bir hayvan sever olarak ilgi ve alakası için çok teşekkür ediyorum.

 

Esma Mert Duru


Evin, Kızımız Duygulandırdı...
BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.