10.08.2020 16:45:18

1609

Şenel KAPLAN

Trajikomik

 

Korona virüsünün bizi evlerimize tutsak edip, televizyon ekranlarına milli bir kilitlenmeyi zorunlu kıldığı bu günlerde, seyrettiğimiz o kadar şey oldu ki, şahsım adına komedi filmlerini seyreder gibi bakıp güldüm gülmeye devam ediyorum.

 

Mesela çay kahve özlemiyle yanıp tutuşan bir takım adamların; bulunduğu hastaneden kaçmalarından tutun; yardım kampanyalarına kadar bir sürü trajikomik olay.

Sosyal mesafeyi koruyun diyerek, uyarılarını kalabalığın içine dalarak, çıplak elle ve maskesiz omuzlarına dokunarak yapan özel güvenlikçiyi mi dersin; Bin TL almak için birbirlerini ezenleri mi dersin, bir sürü şaheser hareketler (!)

 

Bunun en ilginci ve enteresan olanı Sağlık Bakanı’nın gazetecilere tam da bu konuda yaptığı açıklamalar esnasında yaşandı. Bir görevlinin gelip, bakanın  kulağına bir şeyler fısıldaması  söz konusu komediye tavan yaptırdı resmen; Dışarıya çıkma yasağına rağmen “Canım sıkıldı, biraz hava alayım “diye polisle köşe kapmaca oynayan sevimli ihtiyarlar, halay çekip oynayan gençler, maskeli maskesiz alışveriş yapan insanlar; sanki bir komedi filmde oynayan birer figüran’mış  gibi davranış  sergilemeleri insanda gülmek gibi içten gelen bir eylemi kaçınılmaz yapıyor.

Cesur bir milletiz vesselam…Kim takar virüsü.Vız gelir;tırıs gider, gitmesine de!.. Yinede sağlığımızın bu tür sorumsuzluklarla riske  atılmayacak kadar değerli olduğunu düşünüyorum.


BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!
Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.