21.02.2019 09:31:36

2040

Ruhi Orhan

Değerli Tüketiciler, bu haftaki köşe yazımda;

( 2019 / 2020 / 2021 dönemleri çalışma programı)

Değerli Tüketiciler, bu haftaki köşe yazımda;

Dost ve üyelerimizin görüş ve önerilerini bekliyoruz.

Tüketici bilincinin yerleşmesi,

Tüketici haklarının savunulması,( tüketicilere yol gösterilmesi, yardımcı olunması)

-  Hak ihlallerinde izlenmesi gereken yol;

(özellikle ayıplı mal ve ayıplı hizmet ile sözleşmelerde) konularında eğitim seferberliği başlatılarak tüm üyelerin eğitimden geçmesi. 
Burda amaçlanan; Tükoder üyesi olması nedeniyle güncel fazla uzmanlık gerektirmeyen konularda asgari bilgilere üyelerin sahip olması, üyeye bu konu çevresinden gelen sorulara cevap verebilecek bilgiye azda olsa sahip olması.
Şube nezdinde eğitim komisyonu içerisinden oluşturulacak eğitmenler tespit edilerek, bu kişilere tüketici hakları ile ilgili ciddi bir eğitim verilecek.

Amaç;  şubemizden talep edilen konferanslar seminerler de, okul ve derneklerde bu eğitmenler aracılığı ile tüketicilerin bilinçlenmesinin sağlanması 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık nezdinde görüşmeler yapılarak,

2019 / 2020 / 2021 öğretim yılında okullarda; tüketici bilincinin oluşturulması ve tüketici hakları ile ilgili eğitim seminerleri verilmesi, okullarda tüketici kollarının kurulması. Amaç; Öğrencilerin seviyelerine yönelik (ilk, orta, lise ve Üniversite,) eğitim programları oluşturularak,  bilinçli tüketici nasıl olmalı, tüketirken nelere dikkat edilmeli, ayıplı mal ve hizmetlerde haklarının ne olduğu yönünde öğrencileri eğitmek onlar üzerinden de velilere bu bilincin ulaşmasını sağlamak,

Beylikdüzü’nde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarında Tüketici hakları ve evrensel tüketici hakları ile ilgili seminer ve konferans vermek.

Amaç; STK lar ile diyalogları geliştirmek, yerel bazda oluşan ve var olan sorunların çözümü noktasında birlikte politikalar oluşturmak çözüm önerilerinde ortak hareket etmek, ve Beylikdüzündeki bulunan STK’ lara, Tükoder’in tanıtımı ve tanınmasını sağlamak.
Önümüzdeki yaz sürecince ve ramazan ayında hafta sonları yürüyüş yolunda, beylikdüzün'de  meydanlarda, Fuarlarda, festival ve ATV’lerde stant açılarak Tüketici bilincini geliştirmek, tüketicilere ana konularda haklarını anlatan, ve tükoder’in tanıtılmasını sağlayan aynı zamanda evrensel tüketici haklarını hatırlatan bildiri ve broşürler dağıtmak.
 Üye sayımızı çoğaltmak gücümüze güç katmak üzere duyarlı ve sorumluluk duygusuna sahip yeni üyeler yazmak, bu amaçla bu günden itibaren kampanya başlatılarak her üye kendi evinden en az bir kişiyi daha üye yapması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Hasta hakları konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve yasal çerçevede oluşması mecburi kurulların oluşmasını sağlamak ve oluşmuş kurullarda tüketici derneği olarak temsili yetimizin sağlanması, Hasta hakları konusunda baro ile işbirliği yapılarak bir seminer düzenlenmesi için çalışma yapılacaktır. 
 Bazı özel günlerde özel etkinliklerin yapılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Tüketicileri ilgilendiren Güncel konularda genel merkez ile irtibata geçilerek açık hava basın açıklamaları yapmak.


Tüketici hak ihlalleri ile ilgili oluşturacağımız çözüm önerilerini, zaman zaman istanbul bölge milletvekillerine ulaştırmak, bu doğrultuda önceden olduğu gibi siyasi parti ilçe başkanlıklarını ziyaret etmek.
 Şubemize gelen şikayetlerden yola çıkarak güncel tüketici şikâyetleri ile ilgili çözüm önerileri ile birlikte kamuoyunu ve yerel basını bilgilendirmek amacı ile basın toplantıları ve basın açıklamaları yapmak. Köşe yazıları ile tüketicileri bilgilendirmek,
 Üyelerimizin ve dostlarımızın tanışmasını sağlamak amacıyla toplu yemek ve kahvaltı organizasyonları yapmak, 
  Sosyal ve kültürel alanda toplumu ilgili hale getirebilmek için toplumsal dayanışma yı sağlamak amacıyla karikatür sergisi, kayıplarımızı anma günü gibi etkinlikler düzenlemek olacaktır.

 Haksızlığa uğradığınız da Tükoder sizlerin yanınızda olduğunu unutmayınız öğrenmek istediğiniz konuları bize yaza bilirsiniz sağlıkla kalın bizi takip etmeye devam ediniz. 23.02.2019 cumartesi günkü genel kurula gelmeyi unutmayınız.


BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı
Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız
Sanata Adanan Çeyrek Asır…
Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu
3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor
Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi
Büyükşehir Şampiyon Oldu…
Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı
Yazlık Fideler Toprakla Buluştu
BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…
Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!
BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI
Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu
CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ
Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor
Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor
ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU
Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!
Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.