Tekirdağ’a Mağara Turizmi Kazandırılıyor

Tekirdağ’da turizmde yenilik; mağara turizmi…

GÜNCEL 2.11.2021 18:09:42 2503 0
Tekirdağ’a Mağara Turizmi Kazandırılıyor

Tekirdağ’a Mağara Turizmi Kazandırılıyor

Tekirdağ’da turizmde yenilik; mağara turizmi…

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Ercan Kutlu, Gençlik Kolları Başkanı Sabahattin Acar ve derneğin Genel Sekreteri Esma Bulut’u Tekirdağ’a davet ederek ağırladı. Hacıoğlu, Karayün ile yaptığı sohbette Tekirdağ Kültür ve Turizmine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Trakya’da Böylesi Yok

Trakya bölgesinde kültür ve sanat yoğunluğunun en çok olduğu ilin Tekirdağ olduğunu belirten Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu; “Trakya bölgesinde ki iller içerisinde Tekirdağ’daki gibi bir kültür merkezine sahip olan başka bir il yok. Tamamen Trakya’da olmayan, sadece Tekirdağ’a mahsus olan bir kültür ve sanat yoğunluğu içerisindeyiz. Buda doğal olarak ilimizi kültür ve sanatın başkenti konumuna getirmiş oluyor.

Ender İllerden Bir Tanesi

Tekirdağ Marmara ve Karadeniz denizine kıyısı olan ender illerden bir tanesi. Aynı zamanda doğa sporları ve eko turizm açısından fevkalade özelliklere sahip. Kanola, ayçiçeği, zeytin, kiraz ve lavanta gibi foto safari açısından çok önem arz ediyor. Deniz turizmi açısından dalış, yelken ve sörf çok ilgi görmekteyken bir de ekstreme spor olarak ilimizde ilgi çeken spor dallarından biri de yamaç paraşütüdür. İstanbul’un hemen yanı başında, çok kısa bir mesafede olması dolayısıyla turizmde yoğun ilgi görmekte. Tekirdağ’a değer katan en önemli turizmde gastronomi turizmi çünkü çok sayıda coğrafi işaretli ürünü var. Tekirdağ köftesi, Hayrabolu tatlısı ve peynir helvası gibi.

Türkiye’deki En Önemli Bağ Rotası

Sadece Tekirdağ’ın 4x4 kahvaltısını yemek için bir sürü insan geliyor ve haftasonları yoğun bir tempo yaşıyoruz. Bunların dışında en fazla yerli ve yabancı turist çeken rotamız, Tekirdağ’ın girişinden itibaren Şarköy ilçesine kadar uzanan yerde 15 kadar bağı evi bulunması. Bu bağ evlerinin kimisi yemek yeme kimisi de konaklama üzerine kurulu ve çok sayıda yerli, yabancı turist bu bağ evlerine gelip buranın eşsiz üzümü, üzüm suları ve şarabından tadıp alıyorlar. Türkiye’de en önemli bağ rotası Tekirdağ’da, dolayısıyla tüm bunları bir bütün olarak düşündüğünüzde ilimiz, özellikle pandemiden sonra evde sıkılan ve doğayla iç içe olmak isteyen insanların tamda arayıp bulamadığı, İstanbul’a en yakın bir yer pozisyonunda ve turizm açısından çok ilgi çekmekte.

Ev ve Arsa Fiyatları Arttı

Tekirdağ’da pandemi sonrası ev ve arsa fiyatları 25 arttı. Doğayla, denizle iç içe olmak isteyenler İstanbul’a yakınlığının avantajını kullanarak buraya aşırı talep gösteriyor. Altı adet mavi bayraklı plajlarımız ve eşi benzeri olmayan, dünyadaki birçok farklı canlı türünü barındıran tabiat parklarımız var. Son dönemin ilgi çeken turizmlerinden olan bungalov evleri turizmi arttı. İlimizde de son yıllarda artarak hızlı bir şekilde ormanın içerisinde, tabiatla baş başa bungalovların olduğu yerler çok ilgi çekmekte ve bu ilimizde çok önemli bir yere sahip.” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’a Mağara Turizmi Kazandırılıyor

Tekirdağ’da yapacağı tarihi ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi veren Hacıoğlu; “Bizde şuanlık mağara turizminin sadece adı biliniyor, kendisi yok. Bu yüzden öncelikle özellikle Saray bölgemizdeki dört tane mağaramızı turizme kazandırmakla ilgili çalışma yürütüyoruz. En önemli konulardan bir diğeri ise 6000 yıllık geçmişi olan tarihi Marmaraereğlisi ki Ege bölgesinin Efes’i neyse bizim içinde Marmaraereğlisi odur. Orada Traklara, Romalılara ve Bizanslılara ait kalıntılar var. Orada kazı çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sonrasında ortaya çıkacak olan eserlerin ihya edilmesi meselesi üzerinde de çalışacağız. Malkara’da ki Apri dediğimiz Roma ordusunun eski komutanlarının barındığı yerde de bir roma uygarlığı var. Bunu da hayata geçirmekle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel rotası noksan, amacımız önümüzdeki dönemlerde bu rotayı tamamlamak ve turizm hizmetine açmak” dedi.


Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.