13 Bin Kişiye Hizmet Verdik

Eğitimde sıra dışı proje. Türkiye’de bir ilk olan gölge öğretmen projesiyle eğitimde ki engelleri ortadan kaldırdılar.

EĞİTİM 30.09.2021 19:21:53 1558 0
13 Bin Kişiye Hizmet Verdik

Gölge Öğretmen ile Eğitime Engel Yok

Eğitimde sıra dışı proje. Türkiye’de bir ilk olan gölge öğretmen projesiyle eğitimde ki engelleri ortadan kaldırdılar.  

‘100 Hane 100 Koli’

Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin; “Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi olarak biz okulların kapanmasıyla çalışmalarımızı hızlandırarak eğitimde kopukluk yaşanmaması için var gücümüzle çalıştık. Yangın bölgelerine ‘100 Hane 100 Koli’ kampanyası başlattık ve her bir koliyi bir hanenin uzun vadede ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlayarak yangın zedelerin acılarına bir nebze olsun ortak olduk. Şuan merkezimizde kadrolu öğretmenlerimizi görevlerine başlattık ve 1-31 Ağustos tarihleri arasında ücretli öğretmenlerin müracaatlarını alıyoruz, şuan komisyon onların değerlendirmesini yapıyor, değerlendirme sonunda da 1 Ekimde başlamayı planlıyoruz.

STK’lara Açığız

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte yaz döneminde Beylikdüzü’müzde yaklaşık 1300 öğrencilerimize Kuranı Kerim öğreticiliği yaptık. Bütün STK’lara açığız, onlarla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sağ olsunlar kapılarını bize açıyorlar bizde üyelerinin ihtiyaç duyacağı mesleki eğitimden, kültürel, sportif aktivelerinden hobi çalışmalarına kadar her türlü eğitim ve çalışma imkânını onlara sunuyoruz.

13 Bin Kişiye Hizmet Verdik

Geçen yıl pandemiden dolayı iki defa kapanmaya gittik ve insanlarımızda ufakta olsa bir tedirginlik oldu buna rağmen biz 1 Eylül 2020 - 1 Eylül 2021 dönemi içerisinde 13 bin kişiye çeşitli kurslarımızla hizmet verdik. Biz İstanbul’da 2012 yılından itibaren açılmayan direksiyon eğitmenliği sınav komisyonluğunu valilikten özel izin alarak iki grup halinde açtık, birinci grubu bitirdik, ikinci grubumuzda bitmek üzere.

Halkın Talebine Göre Kurs Açıyoruz

Şuan Hayat Boyu öğrenme kurumları genel Müdürlüğünün modülünde 3635 çeşit kurs vardır ve talebe göre açılır. Biz şuan alan taraması yaptık ve bu taramada Beylikdüzü halkı neyi istiyor sorusunun tespitini yapıyoruz, müdür yardımcısı arkadaşlarımız şuan bu tespit üzerine çalışıyorlar. 25 Eylülde bu çalışmalarımız bitecek ve sonuçlarını paylaşacağız. Beylikdüzü halkının talebine göre kurs açıyoruz.

Hayat Boyu Öğrenen Mahalle

Hayat Boyu Öğrenen Mahalle projemizde şu var 45 tane okulumuzu belirledik, STK’ların yerleri hariç, bunları valiliğin onayına sunduk. Valilikten onay geldikten sonra biz yerinde hizmet ile vatandaşa herhangi bir yük yüklemeden, hizmeti onların ayağına götüreceğiz. İnşallah her mahallemizde 3 veya 4 okulumuzu bu proje kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Gölge Öğretmen

Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar’ın himayesinde başlatacağımız, Türkiye de bir ilk olan Gölge Öğretmen projemiz var. Hafif düzey zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerimize velileriyle birlikte eğitim vermeyi amaçlıyoruz, 4 Ekimde bu projeyi başlatmayı düşünüyoruz. Bu hizmetimiz Beylikdüzü’müze şimdiden hayırlı olsun” dedi.


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.