36 Yıllık Hasret Sona Erdi.

Güzelce Mahallesi sakinlerinin 36 yıldır süren taleplerinin sonucu nihayet alındı. 36 yıldır kendi paralarıyla mezarlık yeri yaptıran Güzelce halkı istedikleri hizmete sonunda kavuştu

SİYASET 18.07.2020 09:57:01 3407 0
36 Yıllık Hasret Sona Erdi.

36 Yıllık Hasret Sona Erdi

36 yıldır süren mezarlık mücadelesi, Ak Parti ve MHP grubunun oylarıyla İBB meclisinden geçti.

 

Büyükçekmece Güzelce Mahallesi sakinleri 36 yıl önce kendi aralarında para toplayarak mezarlık yeri satın aldı fakat önce Kumburgaz Belediyesi daha sonra da Büyükçekmece Belediyesi’nin engeline takıldı. Mezarlıklar Müdürlüğü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinden sonra mahalle halkı İBB ile mücadele etmeye başladı. Tam 36 yıl sonra Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’in de girişimiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yeniden sunuldu. Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin destekleriyle 2883 nolu parsel oy birliği ile mezarlık yeri ilan edildi.

Çelik; Halkımızın İstekleri Bizim İçin Emirdir

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik; “Bizim amacımız Büyükçekmece’li hemşerilerimizin en güzel hizmete sahip olmalarını sağlamaktır. Bu nedenle 36 yıldır mücadelesi verilen Güzelce Mahallesindeki Mezarlık alanının İBB meclisinden oy birliğiyle geçmesine vesile olduk bu nedenle çok mutluyuz. Güzelce halkı kendi paralarıyla mezarlık yerini yaptırmışlardır. Öncelikle köy kamu tüzel kişiliğine, ardından Kumburgaz Belediyesi’ne ve onun ardından Büyükçekmece Belediyesi’ne intikal eden bir süreç var. Tam 11 yıl Büyükçekmece Belediyesi’nde bekleyen dosya çözüme kavuşamadı. Konuyla ilgili mahalle sakinleri yoğun bir şekilde buranın mezarlık alanı olarak kullanılmasını talep ediyordu. Talep bizlere ulaştığında büyük bir çaba göstererek mezarlık alanı olarak kullanılması için elimizden gelen bütün desteği halkımıza verdik ve oy birliğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçirdik” dedi.

Yaparsa Murat Başkan Yapar

Nihayetinde Başkan Murat Çelik’in destekleriyle oy birliğiyle meclisten geçerek kabul edilen mezarlık sorunu en nihayetinde çözüme kavuştu.

Sosyal Medya hesaplarından gelen yorumlara göre Başkan Murat Çelik’e yaptığı çalışmalardan ötürü Büyükçekmece halkından övgüler gelmeye devam ediyor. “Yaparsa Çelik Başkanım yapar” sloganları yapılan haberlerin altına yorum olarak geldi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, halkın yanında olduğunu insanların isteklerini emir telakki ettiğini söyleyerek her zaman hizmet vermeye devam edeceğini sorunları çözeceğini belirtti ve “Güzelcemize ve Büyükçekmecemize hayırlı olsun” dedi.

Ak Parti Büyükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu, “İlçe başkanımızın yoğun gayretleri sonunda halkımızın 36 yıllık isteği yerine geldi. Mezarlığa, Büyükçekmece sakinleri dışında farklı ilçelerden defin mümkün olmayacak” dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.