5 Milyon Dolarlık Proje Onaylandı

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan, moderatörlüğünü Esma Bulut’un yaptığı Esma ile Mertçe programının konuğu Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı, AREV Vakfı ve AREV Okullar

GÜNCEL 3.12.2021 15:47:18 1262 0
5 Milyon Dolarlık Proje Onaylandı

5 Milyon Dolarlık Proje Onaylandı

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan, moderatörlüğünü Esma Bulut’un yaptığı Esma ile Mertçe programının konuğu Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı, AREV Vakfı ve AREV Okulları yönetim kurulu başkanı, Yük. Müh. Vehbi Orakçı oldu.

5 Milyon Dolarlık Proje Onaylandı

Yakın zamanda Kazakistan yolculuğu yapan ve ayağının tozuyla Esma ile Mertçe programına konuk olan Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı, AREV Vakfı ve AREV Okulları yönetim kurulu başkanı, Yük. Müh. Vehbi Orakçı; “Marmara Yapı ve AREV Vakfı olarak gerektiğinde yurt içinde ve dışında birçok noktada bulunmamız gerektiğini biliyoruz. Kazakistan’da da bizim uydu kent olarak adlandırdığımız micro city denilen küçük şehirler var. Yani bir geniş alan üzerinde binlerce konut, okul, cami, sosyal tesislerin alt yapısı dahil modern kent projeleri var. Böyle bir kent kurma ihtiyaçları olduğu için, bizimde Türkiye’de ki kurucu belediye başkanlığımız ve Irak’ta benzer bir proje yapmamızdan dolayı teklif sundular. 5 milyon dolarlık micro city projesi için onay verildi. İnşallah Kazakistan’ın Almata şehrinde, bünyesinde binlerce konut, okul ve sağlık ocağı barındıran bir kent kuracağız. Bu da bizim hem şirketimizin vizyonu açısından hem de ülkemizin yurt dışında iş yapma potansiyelini sürdürmek adına değerli bir adım” diyerek yaptığı yolculuk hakkında bilgi verdi.

“Krizleri Fırsata Çevirmek Gerekir”

Arev Okulları bünyesinde yeni şube açan, diğer sektör ve firmaların olumsuz etkilendiği pandemi döneminde nasıl büyüyerek başarılı olduğunu açıklayan Orakçı; “Türkiye’de son yıllarda pandemi öncesinden başlayan bir sıkıntı var, bu sıkıntıyla birlikte pandeminin olmasıyla 2 bine yakın özel okul kapandı. Bu bizim sektör için can sıkıcı bir durum ama krizleri fırsata çevirmek gerekir. Türkiye’de ve dünyada şartlar ne olursa olsun, işinizi severek ve iyi yaptığınız sürece başarılı olursunuz.

“Arev Okulları Akademik Başarısından Ödün Vermedi”

Biz pandemi başladığında hemen uzaktan eğitim başlattık, okulumuzu ve sınıflarımızı modifiye ederek tüm öğrencilerimize ders vermeye başladık. Bu o dönemde çok büyük ses getirdi ve bizden daha büyük firmalarda bu stratejiyi izlediler. Uzaktan eğitimde öğrenciyle kurulan güzel temas ve velinin de sürece katılmasıyla Arev Okulları pandemi sürecinde de akademik başarısından ödün vermeyerek, öğrencilerin o yıl Boğaziçi Üniversitesi, OTDÜ, İTÜ gibi üniversitelere yerleşmesini sağladı. Arev Okullarının kuruluş misyonu ticari kazanımdan ziyade, Arev Vakfımızın çatısı altında vakıf kültürüyle önce insan, önce eğitim ve önce gelecek kuşaklarımız diyerek çalışmaktır. Eğitimci arkadaşlarımız alanlarında çok başarılı, Samimi ve özverili oldukları için velilerimiz ve öğrencilerimiz memnun kaldılar. Bu sebeplerle sıkıntılı dönemlerde küçülmek yerine büyümeyi başardık, inşallah inanıyoruz ki gelecek yıllarda da büyümeye devam edeceğiz” dedi.

“Hedefimiz Lisanslı Sporcular Yetiştirmek”

Eğitimin yanı sıra spora da oldukça değer veren ve Arev Spor Kulübünü kuran Orakçı; Spor kültürünün insana kazandırdığı kaliteyi ve güzelliği olabildiğince çok insana göstermek istiyoruz. Hedefimiz öncelikle Arev Vakfımızın bünyesindeki gençlerimizin tümünü yetkin ve yetenekli olduğu bir branşta lisanslı sporcu yapmak. Daha sonra halkımıza, komşularımıza ve çevremize spor kültürünü ve sağlıklı yaşamın spordan geçtiğini aşılamak.” ifadelerini kullandı.

“Beylikdüzü Ana Rahmi”

Beylikdüzü’ne olan sevgisini ve siyaset yapmayı düşünüp, düşünmediğini açıklayan Orakçı; “Bizim Beylikdüzü’ne birçok konumda ve alanda hizmetimiz oldu. Bundan keyif aldım. Daha önce bana Beylikdüzü denince aklınıza ne geliyor diye sorulduğunda annem demiştim çünkü bu kenti bir ana rahmi olarak görüyorum. Buradan çıkacak gençlerin bilimde, sanatta ve sporda iz bırakması ve bizimde bu süreçte bir katkımızın olması bana çok büyük keyif veriyor. benim bu kente kattıklarım kadar, kentinde bana kattığı değerler var. Bu benim için karşılıklı bir aşk gibi. Hizmet yapmak için sadece makam ve koltuk şart değil. Siyasete gelince, siyaset bir nöbet gibidir. Nöbet sırası bize geldiğinde nöbetimizi tuttuk, görevimizi yerine getirdik. Bir daha nöbet sırası gelirse yine görevimizi yaparız” dedi.


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.