Adımlar Otizmli Çocuklara!

N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda Adımlar Otizmli Çocuklar Yararına!

SPOR 9.11.2020 18:06:34 3483 0
Adımlar Otizmli Çocuklara!

Adımlar Otizmli Çocuklara Umut Olmak İçin!

 

N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda Adımlar Otizmli Çocuklar Yararına!

 

 

N Kolay İstanbul Maratonu gerçekleşti! 7-8 Kasım tarihlerinde 42. kez gerçekleşen, Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan N Kolay 42. İstanbul Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı için koşan gönüllüler otizmli çocukların eğitimine destek oldular.

 

 

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan N Kolay 42. İstanbul Maratonu bu yıl 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleşti! Pandemi sebebiyle bu yıl ilk defa sanal koşunun da olduğu N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda katılımcılar kendi parkurunu seçerek dilediği yerde koştular.  42K, 15K, 10K ve 5K olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlenen N Kolay 42. İstanbul Sanal Maratonu Covid-19 önlemleri alınarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sınırlı sayıda yerli ve yabancı atlet ile 8 Kasım 2020’de 42 km koşuldu. 7-8 Kasım’da ise koşucular kendi seçtikleri alanda koşularını gerçekleştirdiler. Yoğun katılımla gerçekleşen N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda, Abdi İbrahim Otsuka, INSPARK, Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, Wingie Enuygun Group firmalarının kurumsal koşucularının yanı sıra bireysel koşucular adımlarını otizmli çocuklar için atarak hem otizm farkındalığı yarattılar, hem de Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocukların eğitim burs fonuna destek oldular.

 

Pandemi sürecinde sanal koşunun Tohum Otizm Vakfı’na destek olmak için kolay ve dijital bir yöntem olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “İçinden geçtiğimiz dönem Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gösterdi.  N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu yeni gönüllüler kazanmamız ve otizmli çocuklar için burs kaynağını yaratabilmemiz noktasında yeni bir model oldu. N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda koşarak, hem otizm konusunda farkındalık yaratan hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayan tüm gönüllülerimize yanımızda oldukları için teşekkür ediyor, 23 Kasım’a kadar bağış kampanyalarının süreceğini hatırlatarak herkesi gönüllü koşucularımıza destek olmaya davet ediyoruz.” dedi. 

 

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

 

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı hızla artıyor. Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

 

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.