Aps Peşaver Şehitleri İçin Anma Töreni Düzenlendi

Keçiören, Ankara’da 2014’de Peşaver’deki Ordu Devlet Okulu’na yapılan zalim terörist saldırıda şehit edilen okul çocuklarını ve öğretmenleri hatırlamak için bir anma töreni düzenlendi. Bu olaya Pakistan Büyükelçisi Sn. Muhammad

GÜNCEL 17.12.2021 13:32:38 1373 0
Aps Peşaver Şehitleri İçin Anma Töreni Düzenlendi

Ankara’da Aps Peşaver Okulu Terörist Saldırısının Şehitleri İçin Anma Töreni Düzenlendi

 

Keçiören, Ankara’da 2014’de Peşaver’deki Ordu Devlet Okulu’na yapılan zalim terörist saldırıda şehit edilen okul çocuklarını ve öğretmenleri hatırlamak için bir anma töreni düzenlendi.  Bu olaya Pakistan Büyükelçisi Sn. Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Keçiören Belediyesinden yetkililer ve Pakistanlı diplomatlar ve elçilik görevlileri katıldı.  

 

Bu olay üzerine konuşan Büyükelçi Syrus Qazi, 16 Aralık 2014’te APS Peşaver Okulu’na teröristlerin saldırdığını ve 132’si çocuk 140’tan fazla kişinin şehit edildiğini söyledi.  Kendisi bu vahşet tarihimizdeki en trajik olaylardan birisidir dedi ve her Pakistanlıyı şok ve acı içinde bıraktığını da ekledi.  

 

Büyükelçi bu karanlık ve acılı günde hemen yardıma koşan ve Pakistan halkıyla güçlü dayanışma duygularını ifade eden Türkiye halkına teşekkür etti.  Büyükelçi “Her bir şehit için bir ağaç diken Keçiören Belediyesinin bu moral verici jesti acılı aileler ve Pakistan ulusu için bir güç kaynağıdır.  Bu çocuklarımızın anısını Türkiye’de sonsuza kadar canlı tutacaktır” diye belirtti.  

 

Büyükelçi Keçiören Belediyesi yetkilileriyle beraber APS şehitleri anıtına çelenk bıraktı, sonrasında ebediyete göçen masum ruhlar için dua edildi.  Katılımcılar da anıta çiçek bıraktılar.  

 

Hain APS Peşaver saldırısı 16 Aralık 2014’te gerçekleştiğinde, Türkiye halkı ve liderleri Pakistan’a hemen destek vermişler ve bir günlük ulusal yas ilan etmişlerdi.  Dahası, bir dayanışma gösterisi olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolu Üyeleri her bir şehit için Keçiören, Ankara’daki AK Parti Hatıra Ormanında birer ağaç dikmişlerdi.  Büyükelçi şunun altını çizdi ki, gelecekte ulusumuzun başına böyle trajedilerin gelmesine izin vermemek için herşeyi yapacağız.

 

Commemorative Ceremony For Aps Peshawar Terrorist Attack Martyrs Held In Ankara

 

A commemorative ceremony was held today at Keçiören, Ankara to pay homage to the school children and staff martyred in the brutal terrorist attack on Army Public School (APS) Peshawar in 2014. Ambassador of Pakistan Mr.  Muhammad Syrus Sajjad Qazi, officials from Keçiören Municipality and Pakistan Embassy officials attended the event.

 

Speaking on the occasion, Ambassador Syrus Qazi stated the on the tragic day of 16 December 2014, APS Peshawar was attacked by the terrorists, martyring over 140 people including 132 children. He noted that this carnage was one of the most tragic events in our history that had left every Pakistani in utter shock and grief.  The Ambassador reiterated  that as a nation we pledge never to allow such tragedies to befall on us in future.

 

Ambassador Qazi thanked the people of Turkey who were among the first in the world to reach out and express strong solidarity with the people of Pakistan in dark hour of grief .“The moral gesture of Keçiören Municipality of planting a tree for each martyr is a source of strength for the grieving families and the Pakistani Nation. This would keep the memory of our children alive in Turkey forever,” he underlined.

 

The Ambassador along with Kecioren Municipality officials laid wreath at the memorial of the APS martyrs,  followed by prayers for the  innocent departed souls. The participants also laid flowers at the memorial.

 

When the heinous APS Peshawar attack happened on 16 December 2014, the people and leadership of Turkey extended spontaneous support to Pakistan and declared a day of national mourning. Moreover, as a show of solidarity, Keçiören Municipality and Youth Wing members of the Justice and Development (AK) Party planted trees, one for each shaheed, at the AK Party Memorial Forest in Keçiören, Ankara.


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.