“Atatürk’e bakarken güneşe bakar gibi gözümüz kamaşırdı”

Büyükçekmece Belediyesi, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri düzenledi.

GÜNCEL 11.11.2021 09:35:07 1033 0
“Atatürk’e bakarken güneşe bakar gibi gözümüz kamaşırdı”

            “Atatürk’e bakarken güneşe bakar gibi gözümüz kamaşırdı”

 

Büyükçekmece Belediyesi, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri düzenledi.

Atatürk’ü gören ve bir süre birlikte zaman geçiren 96 yaşındaki Alp Özbay, 10 Kasım 1938 tarihinde Atatürk’ün cenazesine de katıldığını belirterek; “Atatürk’e bakarken güneşe bakar gibi gözleriniz kamaşırdı. Mavi gözleri pırıl pırıl bir insandı. Böyle bir insan doğmamıştır” ifadesini kullandı.   

 

Büyükçemmece Kültürpark Kurşunluhan’da Hanri Benazus arşivinden “Gülen ve Ağlayan Atatürk Fotoğrafları” sergisi ile başlayan anma etkinliklerine Atatürk’ü gören 96 yaşındaki Alp Özbay da katıldı.

 

 

Atatürk’ün nadir fotoğraflarının bulunduğu sergi büyük ilgi gördü

 

Büyükçekmece Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıldönümünde kapsamında Atatürk Haftası Etkinlikleri düzenliyor. Etkinliklerin ilk günü olan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Büyükçekmece Kültürpark’ta ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ adlı müzik dinletisi ve Hanri Benazus’un Atatürk Fotoğrafları koleksiyonundan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nadir ve görülmemiş fotoğraflarının bulunduğu serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve minik öğrenciler yaptı. Atatürk’ün ender ve görülmemiş 101 fotoğrafın yer aldığı “Gülen ve Ağlayan Atatürk Fotoğrafları” sergisi yediden yetmişe her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekti. Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin ardından Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan ve Atatürk’ü gören 96 yaşındaki Alp Özbay’ın konuşmacı olduğu ‘Atatürk’ konulu söyleşi gerçekleşti.

 

“Hep gurur duydum”

 

Atatürk’ü Anma etkinliklerinin açılışında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın yetiştirmiş olduğu en büyük komutan, devlet adamı, düşünür olduğunu belirterek şunları söyledi: “Böyle bir Ata’nın torunu olmaktan son derece mutluyum. Hiçbir 10 Kasım’da üzülmedim. Hep gurur duydum. Bugün de 10 Kasım’da Ata’mızı, onun fikirlerini, inkılaplarını, söylemek istediklerini anlamak için başka özel bir gayret sarf ediyoruz. Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nün başında Kervansaray’ın içerisinde Atamızın 101 tane değişik fotoğrafı sergilendi. Bunun özelliği herkes Atamızı gülmez bilir. 101 fotoğrafın 50 tanesi hep gülen fotoğraf bakarsanız. Hanri Benazus hocanın koleksiyonun alınmış 101 fotoğraf Ata’nın çok daha değişik yüz ve mimiklerini ortaya koydu. 50 tane de gülmeyen fotoğrafı. Dolayısıyla bugün 10 Kasım’da sözlü olarak Ata’mızı anarken görsel olarak da Atamızın yüzünü görmek, gülen yüzünü görmek, düşünen devlet adamını görmek, düşünen bilim inanı anlamında yüzünü görmek bana, bize, hepimize son derece gurur vermiştir. ‘’

 

Böyle bir insan doğmamıştır”

 

Alp Özbay Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile anılarını şu sözlerle ifade etti: ‘’Ben Atatürk’ü ve Atatürk Orman Çiftliği’nde gördüm. Onuncu Yıl İlkokulu’nu yaptırdı. Ben ilk talebelerinden biriyim. Numaram dört. Kız kardeşim rahmetlinin üç. Her akşam gelirdi. Okula uğrardı. Marmara Köşkü’ne çıkardı. Vekiller heyetini toplardı orada. Bizim Onuncu Yıl İlkokulu’na mutlak uğrardı. Ve hep nasılsınız diye sorardı. Bunu çok yerde anlattım. Bir gün nefes nefese geldim. ‘’Alp dedi ne oldu?’’. İsmen çoğumuzu bilirdi. Muazzam bir beyin vardı. Efendim nefes alamıyorum. Hemen yanımda o zaman hoca hanım diyorlardı. ‘’Hoca hanım Alp’i hekime götürün. Ben yarın akşam geleceğim. Ne gördü bana söyleyeceksiniz’’. Böyle bir anekdotu var. Her geldiğinde 5 sene okudum o ilkokulda. Güneşe bakar gibi gözünüz kamaşırdı. Mavi gözleri pırıl Pırıl bir insandı. Böyle bir insan doğmamıştır. Bunları yaşadık, gördük, feyz aldık. Ben o tarihte okulu bitirmiştim. 1938 senesinde. Atatürk’ün öldüğünü duyduk. Bütün okul çığlık çığlığa. Sabahta tren geldi İstanbul’dan. Gazi Çiftliği denilirdi o zaman Atatürk Orman Çiftliği’ne. Tren orada durdu. Biz gözyaşları içinde vagonlara koştuk. Ağladık. Çaresiz, hayatın şartları. Ankara’ya yolcu ettik. Oradan göremedik. Tren orada 5 dakika sireni çalarak durdu.’’


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.