Başkanları Başkan Yapan Yanındakilerdir..!

O koltuklara geldiklerini unutmamaları gerekiyor. Ben kimim, nerdeyim, ne yapıyorum, diyerek kendilerini sorgulamalılar.

SİYASET 22.10.2020 15:04:07 6829 0
Başkanları Başkan Yapan Yanındakilerdir..!

Başkanları Başkan Yapan Yanındakilerdir

İktidarı Muhalefet Çalıştırır

Eski Büyükçekmece Ak Parti Meclis Üyesi Recep Erol ile İktidar Gazete olarak, gündeme dair bir söyleşi gerçekleştirdik.

Eski Büyükçekmece Ak Parti Meclis Üyesi Mali Müşavir Recep Erol ile İktidar Gazete olarak, yerel siyasetten ve genel ülke siyasetinden bahsettik.

Kendilerini Sorgulamalılar

Büyükçekmece siyaseti ve genel siyasetten bahseden Recep Erol,  Makam ve koltukların kazanıldıktan sonra vaat edilen hizmetlerin yapılmadığına değindi. Erol; Seçimden önce bundan sonra tüm adayaların ve partilerin  sahili böyle yapacağım, şöyle hastanelerimiz okullarımız olacak vaatleri koltuklarına oturdukları andan itibaren, belediyenin çok borcu var, hükümet ödeneklerimizi kesiyor gibi çeşitli bahanelerle yerine getirilmiyor. Makama gelen kişilerin, belirli bir süreçten geçerek ve rakiplerini eleyerek o koltuklara geldiklerini unutmamaları gerekiyor. Ben kimim, nerdeyim, ne yapıyorum, diyerek kendilerini sorgulamalılar.

Belediyeler Pandemiyi Bahane mi ediyor?

Pandemi sürecinde tüm  (parti ayrımı yapmaksızın) Belediyelerin çalışmalarını aksattıklarını ve eskisi gibi çalışılmadığını söyleyen Recep Erol; Belediyeler Pandemi sürecini bahane ediyorlar. Eskiden meteoroloji yağmur uyarısı verdiğinde, İSKİ çalışanları sorunlu olan bölgelerde alt yapı denetimine çıkar, kanalları kontrol ederlerdi. Bu sayede yağmurun şiddeti ne olursa olsun, sorunsuz bir şekilde atlatılırdı.

Erol; Yaşadığımız yer olan Büyükçekmece bölgesinde Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında eski ve depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştiren Akgün’ün, yaptığı bu faaliyetleri takdir ediyoruz fakat yıkılan binaların ardında kalan moloz yığınları çevreye görüntü ve toz kirliliği getiriyor. Yıkılan binalar yıkılmasına yıkılıyor fakat ardında kalan yığıntılar için çözüm üretilmiyor.  Ben olsaydım yıkılan binaların inşaatları 3 yıl sonra mı başlanacak, 5 ay sonra mı, o süreçte boş duran arazileri çocuk parklarına dönüştürürdüm. (geçici bir süre için ve kişilerin rızasını alarak)  Hem çevreye kötü bir görüntü vermemiş, hem de o bölgede yaşayan insanların işine yarayacak bir alan haline getirirdim. Bunları yapmak kolay şeyler ama ince bir düşünme gerektiriyor.

İktidarı Muhalefet Çalıştırır

Erol; Herkes kendi yaşadığı yerin en güzel yer olmasını ister. Bunun sağlayıcısı ise yerleşkelerdeki muhalefet üyeleridir. Unutulmamalıdır ki yerel iktidarı çalıştıran muhalefettir. Muhalefet eksikleri söyleyip dillendirmezse, eleştirmezse iktidar çalışmaz.  Bugün bir Büyükçekmece vergi dairesi yıkılıp yeniden yapılamıyorsa, Postane binası istenilen hızda tamamlanamıyorsa, yerel esnaf iş yapamıyor, yerel basın umursanmıyorsa orada bir sıkıntı var demektir.

İstanbul’a örnek olan Türkiye’ye örnek olur Türkiye’ye örnek olan ise Dünyaya örnek demektir.

En Doğrusunu Yaptı

Hasan Akgün geçtiğimiz günlerde, belediyemize yeni çöp kamyonları alarak, artık ihale usulüyle yapılmayacağını, belediyenin kendi çöp araçlarını kullanacağını açıkladı. Çöp toplama araçlarını satın alan Akgün Büyükçekmece için en doğrusunu yaptı. Yeni getirilen kararlara göre en doğru seçenek, Belediyelerin kendi bünyelerinde araç bulundurması olacaktı.

Siyaseti İşi Bilenlere Bırakın

Siyasette işi bilen siyaseti en doğru ve etkili şekilde yapabilecek kişilerin, Meclis üyesi olması gerektiği kanaatindeyim.  Örnek vermek gerekirse İBB Meclis Üyesi ve Genel Koordinatörü Çoşkun Tanış. Kendisi benim partilim değil fakat meclis üyeliği yaptığım dönemlerde çok güzel işler yaptık.  Siyaseti siyaset yapmayı bilen kişilere bırakmak gerekir. Seçilen adayların nereye gitmesi gerekiyorsa oraya gitmeleri, nerde fikir beyan etmeleri gerekiyorsa etmeleri, eksik gördükleri her şeyi halk adına dile getirmeleri gerekiyor. Bunu yapmak keyfi isteklere bağlanamaz.  Sen halka mal olmuş bir kişisin artık bu senin görevin ve bulunduğun bölgeyi en ileriye taşımakla yükümlüsün.

Unutulmamalıdır ki güzel hizmetler yaparsan kendini iyi tanıtırsın, doğru yapana teşekkür edersin yanlış yapanı eleştirirsin. Doğru yapıldığı zaman konuşulmaz fakat yanlış yapıldığında o yanlış senin üzerine yapışır ve onunla anılmaya başlarsın.

Kimseden Çıt Çıkmıyor

Güncel olaylardan Azerbaycan Ermenistan sorununa değinen Erol, Ermenistan BM kararı olmasına rağmen hala Azerbaycan topraklarını işgal etmekte ısrar ediyor. Türkiye ve belirli birkaç ülke dışında hiçbir ülkeden çıt çıkmıyor. Diğer ülkelerin neyden korktuklarını ve neden ses çıkarmadıklarını anlamlandıramıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin bu konudaki net tavrını takdir ediyorum.

 


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.