'Bir Bilgi Oyunu'

Bir Türk Markası olan SDG4Kids, Birleşmiş Milletlerin “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Hedef 2030’adıyla sunduğu yol haritasından yola çıkarak, Çocuklar için eğlenceli, merak uyandırıcı ve öğretici boyutta bir oyun tasarladı

EĞİTİM 6.08.2019 15:40:22 3495 0

 

GENÇ KUŞAĞA STRATEJİK VE ÇEVRECİ BİR BİLGİ OYUNU; “DÜNYANIN GELECEĞİ”

 

 

Bir Türk Markası olan SDG4Kids, Birleşmiş Milletlerin “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Hedef 2030’adıyla sunduğu yol haritasından yola çıkarak, Çocuklar için eğlenceli, merak uyandırıcı ve öğretici boyutta bir oyun tasarladı. Gezegen ve insanlık için çözüm üretmeye yönelik bir strateji oyunu olan “Dünyanın Geleceği” Oyunu çocuklara, ebeveynlere, eğitim kurumlarına ve sosyal sorumluluk projeleri üreten tüm yapıların kullanımına sunuluyor.

 

 

Oyun hakkında bilgi paylaşan SDG4Kids Koordinatörü Metin Çelebi; “Dünyanın geleceği oyununun üretim ve yaratım aşaması yaklaşık 1 yıl sürdü. Yaptığımız pek çok görüşme ve atölye çalışmasında eğitimciler ve akademisyenler tarafından, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik oldukça kapsamlı ve eğitici bir oyun çalışması olarak nitelendirildi. Oyunun içeriği, çocukların sorunlara çözüm bulabilmelerinde ve meslek seçimlerinde ilgi alanlarını belirlemelerinde yol gösteriyor” dedi.

 

Oyun Nasıl Oynanıyor?

‘Küresel hedefleri başarmak için çocuklarla 100 sorun-100 çözüm’ ana teması ile hazırlanan bilgi oyunu seti kutu içinde; 100 adet hedef oyun kartı, 17 adet joker kartı, oyun haritası, oyun kitabı, yönlendirme kılavuzu, 2 adet renkli piyon ve 1 adet renkli oyun zarı mevcut. Oynayabilmek için ise herhangi bir düz zemin yeterli. Kutu içinde bulunan harita, kese içindeki kartlar ve zar çıkartılarak, oyun kitabı ve yönlendirme kılavuzu yardımıyla oyun rahatlıkla oynanabiliyor.

Bilgi paylaşımı, takım oyunu, iletişim kurma, strateji geliştirme gibi artıları olan Dünyanın Geleceği Oyunundan elde edilen kazanımlar ile çocuklar, yaşadıkları dünyanın ve kendi geleceklerinin şekillenmesinde etkin olmayı öğrenerek sorumluluk duygusunu pekiştiriyorlar.

 

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

SDG4Kids Koordinatörü Çelebi, “Dünyanın Geleceği Çocuk Oyunu, 8-14 yaş grubunu hedeflemektedir. Okur-yazar olan her bireyin oynayabileceği bu kutu oyunu seti ile; yerel yönetimler, eğitim kurumları, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini benimsemiş ve uygulayan tüm kurum ve kuruluşlarla ortak projelere açığız” diyerek oyunun perakende kanaldan sunumunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaya hazır olduğunu söyledi. Metin Çelebi, oyunun temini ve daha detaylı bilgininhttps://sdg4kids.com/ adresinden ve @sdg4kids adıyla sosyal medya hesaplarından alınabileceğini vurguladı.


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.