Bozkurt'un Renklilik Görüşü

Beylikdüzü Festival Alanı’nda düzenlenen 4.Kars Ardahan Iğdır Kültürel ve Yöresel Ürünler Festivali’nde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yöre insanlarının birbirlerini kökenine, inancına, siyasi görünüşüne

SİYASET 16.12.2019 18:05:51 2933 0
Bozkurt

Bozkurt: Dağlarımız da İnsanlarımız da Renklidir

 Beylikdüzü Festival Alanı’nda düzenlenen 4.Kars Ardahan Iğdır Kültürel ve Yöresel Ürünler Festivali’nde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yöre ​insanlarının birbirlerini kökenine, inancına, siyasi görünüşüne göre ayırmadıklarını ifade ederek, “Dağlarımızda iki bin beş yüz çeşit çiçek vardır. Dağlarımızda, insanlarımızda renklidir. Biz birbirimizi böyle kabul ederiz” dedi.

 Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen 4. Kars Ardahan Iğdır Kültürel ve Yöresel Ürünler Festivali 10-15 Aralık tarihleri arasında Beylikdüzü Festival Alanı’nda gerçekleşti. Esenyurt Belediyesi’nin de destek verdiği festivalde, Kars-Ardahan ve Iğdır’a özgü kültürel ürünlerin tanıtımı yapılırken, yöresel yiyecekler de satışa sunuldu. Etkinlikte stant açan Esenyurt Belediyesi, kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra ESBİM, Modern Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, geri dönüşüm faaliyetleri, termal tesisler ve Eurodesk’in tanıtımını yaptı.

 Festivale, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Eylem Çelik, Iğdır Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Vatandaşlara Kaz Eti İkram Etti

 Kars-Ardahan-Iğdır’ın kültürel ve yöresel ürünlerinin yanı sıra birçok etkinliğin de ziyaretçilerle buluştuğu festivale katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ziyaretçilere Kars, Ardahan ve Iğdır’la özdeşleşen Kaz eti ve bulgur pilavı ikram etti. Festival çadırlarını vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Bozkurt, açılışa özel düzenlenen halk oyunları gösterilerini de hemşehrileriyle birlikte izledi.

 ‘Zorluklar Bize Birlikte Yaşamayı Öğretti’

 İklimi ve diğer yaşam şartları dolayısıyla zorlu bir coğrafyada doğduklarını belirten Başkan Bozkurt, ancak bu zorlukların, birlikte yaşama duygusunu insanlara öğrettiğini vurguladı. Başkan Bozkurt, “Biz doğarken coğrafi olarak biraz zor bir bölgede doğduk. Kışın biraz zor yaşadık. Ama bu zorluklar bize insanlık sınavını başarıyla geçmeyi öğretti, aklı öne çıkardı. Biz o zorluklarda beraber yaşamayı öğrendik. Dolayısıyla öyle bir kültür de yetiştik ki, insanların dinine, inancına, kökenine bakmadan birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. O yüzden övünerek söylüyorum; biz insanları kökenine, inancına, siyasi görünüşüne göre ayırmayız. Dağlarımızda iki bin beş yüz çeşit çiçek vardır. Dağlarımız da renklidir, insanlarımız da renklidir. Biz birbirimizi böyle kabul ederiz. İnşallah bundan sonra da böyle kalacak, bu kültür sonuna kadar yaşayacaktır” diye konuştu.

 ‘Doğduğumuz Topraklara Borcumuz Var’

 Kars-Ardahan-Iğdır coğrafyasında birçok akademisyen, iş adamı, siyasetçi yetiştiğini söyleyen Başkan Bozkurt, “Yaşadığımız zorluklar bize aynı zamanda mücadele etmeyi de öğretti. Birçok değerli siyasetçimiz, iş adamımız, doktorumuz, mühendisimiz, hukukçumuz, akademisyenimiz var. Bütün bunların hepsi bizim için bir değer, aynı zamanda da Türkiye için bir örnek oluşturmalıdır. Tabii yurdun en kuzey doğusunda olmanın bize yüklediği bir zorlukta var. Ama hiç kimseyle yurtseverliğimizi tartışmayız. Ülkesini en çok seven illerden bir tanesiyiz. Buraya belirli sebeplerden göç ettik ama doğduğumuz topraklara borcumuz var. Hem bir insan olarak hem de Türkiyeli bir vatandaş olarak var” dedi.

 ‘Hayvancılığı Destekleyeceğiz’

 Doğduğu toprakların eskiden hayvancılığın başkenti olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt, “Şimdilerde maalesef hayvancılıkla ilgili üretimler son derece azaldı. Biz Esenyurt Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Hayvancılığı destekleme adına bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hayvancılık, süt ve süt ürünleri üzerine çalışmalarımız devam edecek. Öncelikle Esenyurt’ta yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve ucuza gıda tüketmelerini sağlayacağız, sonrasında da bunu bütün Türkiye’ye yaymak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 “Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum”

 Başkan Bozkurt son olarak şunları ekledi, “Vatandaş olarak birçok sorumuzun olduğunu biliyoruz. Sizden rica ediyorum ne olursa olsun birbirimizden hiç kopmayalım, ellerimizi sımsıkı tutalım ve bu örneği tüm Türkiye’ye yayalım. Ben festivalde emeği geçen başkanlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah bundan sonra daha da güzellerini yapacağız.”


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.