Çoban Ateşi Çukurova'da Yandı

Yeni kurulan Çukurova Lobisi Kuvâ-yi Milliye ruhunu yeniden alevlendirmek adına Seyhan Oteli’nde toplantı düzenledi, Başkan Veli Uçuk, amaçlarının Adana’nın sorunlarının giderilmesine yardımcı olmak olduğunu açıkladı

GÜNCEL 9.06.2021 15:03:46 2568 0
Çoban Ateşi Çukurova

Yeni kurulan Çukurova Lobisi Kuvâ-yi Milliye ruhunu yeniden alevlendirmek adına Seyhan Oteli’nde toplantı düzenledi, Başkan Veli Uçuk, amaçlarının Adana’nın sorunlarının giderilmesine yardımcı olmak olduğunu açıkladı

 

Çoban Ateşi Çukurova'da Yandı

 

 

Toplantıya pandemiye rağmen yüzlerce insan, STK Başkanları ile yöneticileri, muhtarlar ve Çukurovalı işadamlarının yanı sıra çeşitli meslek guruplarından davetliler katıldı.  Toplantıda pandemi kurallarına da dikkat edildi.

 

 

Çukurova Lobisi Kuvâ-yi Milliye ruhunu yeniden alevlendirmek adına Seyhan Otelinde toplantı düzenledi. Toplantıya pandemiye rağmen yüzlerce insan, STK Başkanları ile yöneticileri, Muhtarlar ve Çukurovalı işadamlarının yanı sıra çeşitli meslek guruplarından davetliler katıldı. 

Milliyetçi Demokratlar Derneği Genel Başkanı Murat Öner; 93 günlük emniyet işkencesinde birbirimizden ölümüne nefret ettirilen devrimci ve ülkücüler işkence sonrası bulabilirsek ağrı kesici kremler ile bir birimizin tedavilerini yapıp gerçekleri görmeye başlamıştık. Bu gün o gerçekler arşa ulaştı bizleri hiç bir güç yıkamaz. Biz yüreği bu memleket için deli gibi çarpan güzel çocuklar unutulmaya yüz tutmuş Kuvâ-yi Milliye ruhunu tekrar alevlendireceğiz.

Çukurova Lobisine gönül vermiş insanlar olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ' Efendiler; Bende Bu Vekayiin İlk Hiss-i Teşebbüsü, Bu Memlekette, Bu Güzel Adana'da Vücut Bulmuştur. Sözünü kendimize şiyar edinerek Kuvâ-yi Milliye ruhu ile hareket edeceğiz.

Türk Halkları Medeniyetler Vakfı Başkanı Prof. Doktor Ahmet Dağduran ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Gençliğe Hitabesi''ni yüksek sesle okudu ve bunun üzerine söylenebilecek bir şey var mı sorarım size? Çukurova’da yakılan çoban ateşi tüm ülkeye meşale olacak inanıyorum dedi.

 

 

 

Çukurova Lobisi Kuvâ-yi Milliye ruhunu yeniden alevlendirmek adına Seyhan Oteli’nde bir toplantı düzenledi. Toplantıya pandemiye rağmen yüzlerce insan katılımda bulundu. Farklı kimlikler ile STK'ların ilgisi ise gözlerden kaçmadı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını programın moderatörü Dernek Genel Sekreteri Dursun Dağtekin yaptı.

Dernek Genel Sekreteri Dağtekin, konuşmasında şunları söyledi:

“Uzun zamandır şehrimizin giderek kaybettiği prestij üzerine Adanamızın kanaat önderleri, iş dünyasındaki dostlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız istişarelerin ardından kent kültürümüzün geliştirilerek bilinç oluşturmak marka şehrin bireyleri olarak yaşamak umudu ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle belirtmek isteriz ki Çukurova Lobisinin siyaset ile hiçbir alakası yoktur ve tüm siyasi partilere yakınlığı ve uzaklığı aynıdır. Çukurova Lobisine gönül vermiş insanlar olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ' Efendiler; Bende Bu Vekayiin İlk Hiss-i Teşebbüsü, Bu Memlekette, Bu Güzel Adana'da Vücut Bulmuştur. Sözünü kendimize şiyar edinerek Kuvayi Milliye ruhu ile hareket edilecek.”

Dağtekin: Havaalanımız Kırmızı Çizgimizdir

“Çukurova Lobisi olarak şimdi en önemli işimiz hep birlikte güçlü bir şekilde Adana Havalimanımıza sonuna kadar sahip çıkmak olacaktır” diyen Dağtekin, “Şakirpaşa Havalimanı'nın başta yerleşim merkezine yakınlık olmak üzere birçok alanda sadece Türkiye ve Avrupa'nın değil dünyanın en avantajlı ve lider konumdaki havalimanıdır.

80 yıl önce yapılan; 61 yıldır da uluslararası uçuşlara açık olan Adana Şakirpaşa Havalimanı Türkiye'de içerisinde NATO apronu bulunan tek havalimanıdır” diye konuştu.

 

Oğur: Adana’lı Olmak Bir Şereftir

Çukurova Lobisi Başkan Yardımcısı Gökmen Oğur ise yaptığı konuşmasında “Adanalılık ruhunu canlandırıp birlikteliği sağlamak için çıktığımız bu kutlu yolda bu gün bize duyulan güven ve desteği görünce bu birlikteliği sağlayacağımıza inancımız daha da pekişti Bize duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek için hepinize canı yürekten teşekkür ediyorum. Adanalı olmak o ruhu diri tutmak bir şereftir” dedi.

BAŞKAN UÇUK: ADANANIN MARKA ŞEHİR OLMASINDA SADECE SİYASETÇİLERİMİZ DEĞİL, İŞADAMLARIMIZ, BİRLİK BAŞKANLARIMIZ VE SANATÇILARIMIZ PASİF KALMIŞTIR.

Çukurova Lobisi Başkanı Veli Uçuk ise, Adana’nın bölgenin ve ülkenin kalkınması ve her yönü ile marka şehir olması için ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

Başkan Uçuk, “Adana’lı sanatçılarımız, işadamlarımız, odalarımız pasif bir durumdadır. Birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olamadıkları için Adana’mız layık olduğu yatırımı ve hizmeti alamamaktadır. Adana her alanda olduğu gibi sanayide de teşvik dışı bırakılmıştır şeklinde konuştu. Başkan Uçuk Adana’mızdaki sıkıntılar azalmak yerine giderek çoğalmakta ve artık arap saçı şeklini almaktadır. Bu sıkıntıların sorumluları siyasetçilerdir, Adana'yı sahiplenen siyasetçi maalesef kalmamıştır eğer olsalardı, Metro, Çöplük, Sebze Hali, Şehirler aradı otobüs terminali ve daha sayabileceğimiz kent kültürüne yakışmayan Adana'nın markalaşmasının önünde her biri birer çukur olarak karşımıza çıkmaktadır inanıyorum ki bu birliktelikte el ele omuz omuza Adana’mızın marka kent olasında başarılı olacağız. Adana ayağa kalkmalı ve bu kadere karşı gelmelidir, çare yok demeyin umutsuzluğa kapılmayın çaresiz değilsiniz çare biziz” diye konuştu.

Çukurova Lobisi’nin kurulmasında emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Uçuk, “Kısa zaman içerisinde bu toplantının düzenlenmesinde yoğun emek gösteren birbirinden değerli yöneticilerim İbrahim Gökmen Uğur, Dursun Dağtekin, Hüseyin Yetiş, Aylin Kiltan, Tuncer Yılmaz, Abdullah Yılmaz, Av. Furkan Biçer ve İsmet Tanlı'ya huzurlarınızda çok teşekkür ederim” dedi.

Murat Öner: Düğün Gecesi Evimiz Yaylım Ateşine Tutuldu, İşkencelerden Geçtik

Milliyetçi Demokratlar Derneği Genel Başkanı Murat Öner ise, yıllar önce ayrıştırılmaya çalışılan insanların aslında bir elmanın iki yarısı gibi olduğunu yaşadığı bir anı ile dile getirdi. Öner, “17 yaşında evlenip düğün gecesi evimiz karanlık eller tarafından yaylım ateşine tutuldu, eğer o gece olmuş olsak şu an gelin ve damat olarak sembol idik ne yazık ki ölmeyip karanlık ellerin oyunları ile cezaevlerine girip sonrasında gerçekleri görünce hain ilan edildik. 93 günlük emniyet işkencesinde birbirimizden ölümüne nefret ettirilen devrimci, ülkücüler işkence sonrası Bengay ve Lassolin ile birbirimizin tedavilerini yapıp gerçekleri görmeye başlamıştık. Bugün o gerçekler arşa ulaştı. Bizleri hiç bir güç yıkamaz. Biz yüreği bu memleket için deli gibi çarpan güzel çocuklardık. Bizim birlik ve beraberliğimizden kendilerine pay çıkarmak adına aramıza nifak sokanlara haklarımızı helal etmiyoruz” dedi.

“Yok, aslında birbirimizden farkımız” diyen Genel Başkan Öner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En büyük farkımız şu; birimiz teşkilat diyoruz, diğerimiz örgüt. En büyük farkımız buymuş meğer bölünmeyelim. Bir olalım, diri olalım. Unutmayalım ki bizim üzerinde yaşayabileceğimiz kendimize vatan diyebileceğimiz başka bir toprak yok. Bugün burada Kuvâ-yi Milliye Ruhunun ateşini yakmış bulunmaktayız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun”

 

Türk Halkları Medeniyetler Vakfı Başkanı Prof. Doktor Ahmet Dağduran ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’ni yüksek sesle okudu ve “Bunun üzerine söylenebilecek bir şey var mı sorarım size? Çukurova'da yakılan çoban ateşi tüm ülkeye meşale olacak inanıyorum” dedi.

Organizasyon ekibinin konuşmalarının ardından STK’ların temsilcileri de toplantıda söz alarak ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan duydukları endişeleri dile getirdi ve ortak paydamızın birlik ve beraberlik olması gerektiği fikrinde buluştular.

Toplantıda söz alan Karataş Cemevi önderlerinden Vehbi Alan, “900 yıldır bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayan ve göğsünü gere gere Ne Mutlu Türk'üm diyebilenlerimizin ortak paydasıdır Çukurova” sözü davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Katılımcılardan Muhammed Atasever de, hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını eleştirdi. Atasever, “İnsanımızı yanlış politikalar ile yokluğa yoksulluğa mecbur bıraktılar. Yıllardır Suriyelilere dağıtılan paranın yarısını Toros dağlarındaki yörüklere uçaktan atsalardı o yörükler hayvancılık ile bölge ekonomisini ayakta tutmak adına çalışırlar hayvanlarını beslerlerdi” diye konuştu.

Kimler Katıldı?

Toplantıya Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Avşar, Yüreğir Cemevi Başkanı Cafer Boyraz, Kozanlılar Dernek Başkanı Mustafa Usanmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayserililer Dernek Başkanı Uğur Büyükkantarcı, Türk Kızılayı Seyhan Şube Başkan Yardımcısı Nejdet Sakallı, Türk Ocağı Adana Şube 2. Başkanı Mustafa Hallaçoğlu, Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Talay, Kayseri Kızılörenliler Dernek Başkanı Cengiz Ünaldı, Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanı Remzi Yıldırım, Reis Ocakları Başkanı Orhan Can, Bektaşi Derneği Yöneticisi Bayram Güneşer, Dervişler Cami Dernek Başkanı Mehmet Güngördü, Dünya Uygur Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Görmez, DÜNGİAD Adana İl Başkanı Bilal Habeş Gür, Çermikliler Dernek Başkanı Muhittin Dayan, Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Hasan Mansuroğlu, Kabasakal Gençlik Spor Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Gözübatık, Karataş Cemevi önderlerinden Vehbi Alan, Atam-Der Dernek Genel Sekreteri Meral Bölükbaşı, Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Öner Uçak, Estetik Diş Merkezi Sahibi Doktor Bülent Alper, Sarıçam Yemekçilik işletme müdürü Bekir Andırın, Tülü Otomotiv Sahibi Mustafa Tülü, Tufanbeyli Alabalık Üretim Çiftliği sahibi mühendis Remzi Çerçioğlu, Cem Sürücü Kursu İlker Özdiken, SİS Tarım İlaçlama Abdullah Yılmaz, Belediye İş Sendikası Saim İnce, Sarıçam Mahalle Muhtarı Servet Erkek ve azaları, Özgür Mahalle Muhtarı Erol Kocaman ve azaları, Kiremithane Mahalle Muhtarı Cumali Baskın ve azaları, Akıncılar Mahalle Muhtar vekili Necmi Uçuk, Huzurevleri Mahalle Muhtarı Ayfer Doğantimur, Toros Mahalle Muhtarı Sibel Polat, Seyhan Bahçelievler Muhtarı Muzaffer Deveci, Beş Ocak Mahalle Muhtarı Hasan Can, Yeşiloba Mahalle Muhtaı Ali Yaylalı ile Adana'nın tanınmış simalarından İzzet Vezir değerli eğitimci Özlem Oğur'un yanı sıra çeşitli meslek gruplarından işadamı ve Türkiye Emekliler Derneği Başkan Adayları Serpil Çerçioğlu, Tuncer Yılmaz, Mustafa Tümer ve ekipleri ile emekli polislerin temsilciler katıldı.


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.