Dernekler Siyaset Yapamaz

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı, Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Sultan Alparslan Kültür ve Yaşatma Derneğ

SİYASET 20.09.2021 19:04:18 1890 0
Dernekler Siyaset Yapamaz

Dernekler Siyaset Yapamaz

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı, Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Sultan Alparslan Kültür ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanı Mahmut Toktaş oldu.

Toktaş, Türk Tarihine Sahip Çıkabilecek Gençler İçin

Nezir Karayün ile Hürbakış programına katılan Sultan Alparslan Kültür ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanı Mahmut Toktaş, derneğin amacı, nasıl kurulduğu hakkında bilgiler verirken Esenyurt yerel yönetimini de değerlendirdi. Toktaş; “26 Ağustos 1071 yılında Malazgirt Zaferinde komutan Sultan Alparslan bu toprakları bize miras olarak bıraktı. Mirasına sahip çıkabilecek, bu toprakların sınırları, hudutları içerisinde bu mücadeleyi ilelebet yaşatacak, Türk tarihinin geçmişine sahip çıkabilecek nesilleri yetiştirmek, gençlerimize aktarabilmek için yola çıkmış ve bu uğurda mücadele eden bir derneğiz.   

Dernekler Kahvehane Kültürüyle Kuruluyor

Biz derneğimizi kurarken Anadolu’nun her yerinden göç alan ve farklı kültürleri de bir arada yaşatmaya çalışan bir dernek olma amacıyla Esenyurt’u seçtik fakat o bölgedeki çoğu derneklerimiz kahvehane kültürüyle kuruluyor ve devam ettiriliyor. Biz derneği kurarken şunu söyledik, biz madem burada insanlara ve kültürlere hizmet edeceğiz o zaman kahvehane ortamını burada yaşatmayacağız. Sigara içilmeyecek, oyun taşları, kâğıtları olmayacak, kütüphane ortamı oluşturacağız dedik ve yaptık. Bize bu derneğe kimse gelmez, dernek yürümez dediler. Bu dernek 5 Mayıs 2014 yılında kuruldu ve bu zamana kadar da ayaklarının üzerine basarak, güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Dernekler Siyaset Yapamaz

Dernekler toplumun ve demokrasinin ekici güçleri ve kaynaklarıdır ama ne yazık ki dernekler amacına uygun kullanılmıyor. Şuanda Türkiye’de yüz yirmi bir bin sekiz yüz yirmi sekiz dernek var. Derneklerin tüzüklerinde yazan işleyişlerini, organizasyonlarının ve faaliyetlerinin birebir örtüştüğü konusunda büyük şüphelerim var çünkü çoğu siyasete destek olarak kullanılıp dernekçiliğin içerisindeki manayı ve anlamı boşaltmış, olması gereken icraat ve organizasyonlardan uzak bir köşeye ittirilmiştir. Yerel seçimlerden bir sene öncesinde dernekler kurulmaya başlanacak ve kurulan derneği bir siyasi partinin farklı bir organizasyonunun gölgesinde tutarak farklı amaçlara hizmet edeceklerdir. Dernekler siyaset yapamaz çünkü içerisinde her siyasi görüşten insan olabilir.

Yerel Yönetimler Derneklere Karşı İlgisiz

Esenyurt’ta Sinop İl Kültür Derneği ve Van kültür Derneğinin var olan yapısı ile alakalı bir sorun yaşanıyor ve farklı mecralara çekilerek gündeme getiriliyor. Yerel yönetimler bulundukları bölge içerisindeki derneklere gerekli ilgi ve alakayı göstermiyorlar. Biz her gelen belediye yönetimine tanışma, herhangi bir şikâyetimizi, bir eksikliğimizi veya toplumun gereksinimleriyle alakalı bir ihtiyacı bildirmek için randevusuz kesinlikle gitmeyiz. Bu bizim nezaketimizin bir göstergesidir ama bizim bu nezaketimiz tüm dönemlerde yanlış anlaşıldı. Demek ki bazıları gibi kapıda bekleyip, odanın içerisine dalarak istediklerinizi veya söylemek istediklerinizi söylemek gerekliymiş. Defalarca özel kalemini arayıp tanışmak için randevu istediğim yönetici ile iki buçuk senedir görüşemedik. Esenyurt’ta iki buçuk yıllık dönemde hazırlıktan başka bir icraat görmedim.

Kimseden Beş Kuruş Almadık

Esenyurt’ta derneklere verilecek yer tahsisi hakkında bir proje vardı, biz bu proje kapsamında kendilerine müsait olan yerlerin krokilerini, imar planları üzerindeki lokasyonlarını bir dosya halinde hazırlayarak sunduk ve bu tahsil edilebilecek yerlerden bize uygun görecekleri, makul fiyatlı bir yeri bize tahsil etmelerini istedik ama maalesef tahsis projesi bize kemal deniz Bozkurt’un yönetiminden olumsuz yanıt olarak geri döndü. Talep ettiğimiz yer hala boş duruyor. Biz yedi senedir ayakta olan bir derneğiz ve bu zamana kadar belediye de dâhil kimseden beş kuruş almadan mevcudiyetimizi devam ettiriyoruz.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.