Dönüşüm Konutları Sahiplerini Buldu!

Esenler, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yılında tarihi bir güne şahitlik etti. “Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler”de ilk teslim edilecek 531 konutun kura çekiliş töreni yapıldı.

GÜNCEL 18.08.2021 10:57:07 1508 0
Dönüşüm Konutları Sahiplerini Buldu!

Dönüşüm Konutları Sahiplerini Buldu!

Esenler, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yılında tarihi bir güne şahitlik etti. “Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler”de ilk teslim edilecek 531 konutun kura çekiliş töreni yapıldı.

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yılında Esenler’de tarihi bir gün yaşandı. İlçede riskli durumdaki binalarda oturan hak sahibi vatandaşlar, Esenler’in tarihini ve talihini değiştiren kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni, güvenli, akıllı ve yeşil ile iç içe, ferah konutlarına kavuşmak için kura çekilişine katıldılar.

Eski Metris Kışlası’nın olduğu askeri alanda yer alan Esenler Rezerv Yapı Alanı 1. Etap 1. Kısımda bulunan 531 konutun kura çekiliş töreni, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun, basın mensuplarıyla yapacağı kahvaltının ardından başladı.

İstanbul’da 1,5 Milyon Konut Yenilenmeli!

Göksu, basın toplantısında olası İstanbul depremine karşı İstanbul’da ve Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. İstanbul’da 1 buçuk milyon konutun yenilenmesi, 300 bin bağımsız bölümün ise acilen dönüşmesi gerektiğini söyledi. İBB’nin 2 buçuk yılda deprem çalıştayı ve kentsel dönüşüm için internet sitesi dışında bir proje geliştirmediğini belirten Göksu, “Onlarca çalıştay yapılsa çıkacak sonuç şu: yapı stokunuzu yenileyin! İstanbul’da AK Parti döneminde çalışmalar yapıldı zaten, önemli olan yapı stokunu yenilemek” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nu, İstanbul için verdiği kentsel dönüşüm sözünü tutmamakla eleştiren Göksu, “İmamoğlu, 150 bin konut üreteceğiz diyordu. 2 buçuk yıl oldu, 20 bin konut nerede? İBB, 289 milyar bütçesinden sadece 257 milyon bütçeyi deprem için ayırmış” ifadelerini kullandı.

56 BİN KONUT YENİLEDİK

 Türkiye’nin ilk “Akıllı ve Güvenli Şehri” Esenler’deki yeni konutların önünde, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Göksu, “Esenler’de dönüşmesi gereken 98 bin 160 konutun 56 binini yeniledik, dönüşecek 42 bin konutumuz kaldı. 42 bin konutun da birinci etapta 16 bin 500’ünü yenileyip transfer ediyoruz. Bu konutların da sokak sokak plan projeleri belli” dedi.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 33 METREKARE

İlk kura çekiminin ardından daha da hızlanarak riskli yapıların transferinin bir an önce tamamlanması için çalışacaklarını söyleyen Göksu,“Bu bölgede şu anda 6 bin 800 civarında konut üretiliyor. Bunların 3 bin 800 tanesinin ihale aşamaları ve tapuları bitti. Harcadığımız yaklaşık miktar 1,8 milyar TL. Konutlarımız çok şükür bitti. Bugün ilk etabın kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bundan sonra da iki, üç ya da dört ayda bir sürekli kuralar çekerek hak sahiplerine teslim ederek riskli yapıların dönüşümü hızlandırıp transfer edeceğiz. Konutları yenilerken aynı zamanda şehri de yeniliyoruz. Plan lejantları nasıl ise o şekilde bırakıyoruz. Burada bulunduğumuz alan, aynı zamanda Türkiye’nin Akıllı Kent Uygulama Merkezi’dir. Esenler, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Teknokent ilan edilmiş ilk şehridir. Bu şehirde kişi başına düşen yeşil alan 33 metre, sadece aktif park alanlarını saydığımızda 18 metredir. Her daire çapının içerisinde bütün donatıları ulaşabiliyorsunuz. Donatılara ulaşmak, maksimum 400 metre” diye konuştu.

YIL SONUNDA ÇOCUK SESLERİ YANKILANACAK

Hedefimiz yıl sonuna kadar konutları teslim edip, yeşil alanları çocuk sesleriyle doldurmak diyen Başkan Göksu, şu sözleri söyledi:

“Bu bölge, örnek Kentsel Dönüşüm Uygulama Alanı’dır. Projeyi Çevre Şehircilik Bakanlığı’mız ile beraber uygulatmacımız TOKİ ile birlikte yapıyoruz. Bugün kuraları çekerek hak sahiplerine konutlarını vereceğiz, daha sonra tapu işlemleri devam edecek ve inşallah yıl sonu gelmeden de bu gördüğünüz alanlarda yaşam başlayacak. Bu gördüğümüz alanlarda, parklarda çocuklarımız cıvıl cıvıl oynayacak. Biz tedbirimizi alıyor, elimizden geleni yapıyoruz. Gayreti göstermekle mükellefiz, dönüşümü gerçekleştirmek için hangi riske girilmesi gerekiyorsa bunların hepsini eksiksiz bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. ‘Laf değil iş yap, çalıştay değil konut yap’ diyoruz.”

KURALAR ÇEKİLDİ, KONUTLAR BELİRLENDİ

Göksu, konuşmasının ardından basın mensuplarına örnek daireyi gösterdi. Basın toplantısından sonra 531 Esenlerli hak sahibi, noter huzurunda heyecan dolu bir kura çekilişine katıldı. Gün boyu süren kura çekilişinin ardından konutları belirlenen vatandaşlar, yeni ve güvenli evlerine kavuşmanın heyecanını yaşadılar. Olası İstanbul depremine karşı güvenli, geniş donatı alanlarına sahip, yeşil ile bütünleşmiş, yatay mimari üslubunda, akıllı ve güvenli şehir konseptinde inşa edilen daireler, yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilecek. Daireler, 80 ile 125 metrekare arasında değişiyor.


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.