Erzincan Günlerine Yoğun İlgi

Erzincan'ın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, turizmdeki değerleri, yöresel lezzetleri, İstanbul’daki temsilci STK’ları ve tüm renkleri ile, 14-17 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’na taşındı

KÜLTÜR-SANAT 27.10.2021 20:08:37 1763 0
Erzincan Günlerine Yoğun İlgi

Erzincan Günlerine Yoğun İlgi

Erzincan Günlerine Yoğun İlgi ve Katılım Oldu...

Erzincan'ın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, turizmdeki değerleri, yöresel lezzetleri, İstanbul’daki temsilci STK’ları ve tüm renkleri ile, 14-17 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’na taşındı ve birlik beraberlik içinde harika bir ortamda da gerçekleşti…

 ‘Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor’ sloganıyla yapılan etkinlik, İBB’nin tahsisiyle Erzincan Konfederasyonu (EKON) ile İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu, İlçe Dernekleri ve İstanbul’da bulunan diğer Erzincan Derneklerinin öncülüğünde 5’nci Erzincan Tanıtım Günleri 14-17 Eylül tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda yoğun katılım ile Siyasilerin ve bürokratların da ziyaretleri ve yakın ilgileri ile gerçekleşti.

Yöresel Ürünler Çadırında, Erzincan tulum peyniri, kayısı kurusu, fasulyesi, dövmeci, pestili ile kentin yemek kültürünün yansıtıldığı Erzincan mutfağı da İstanbulluların ayağına geldi. Tanıtım günlerinde, 59 stantta yerini alan Erzincanlı esnaflar, Erzincan’ın çeşitli yöresel zenginliklerini içeren ürünleri ve etkinlik alanında oluşturulan restoranlarda ilimize özgü yemekleri bir yandan İstanbullu vatandaşlarla buluştururken, diğer yandan ise İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların ise memleket özlemini gidermeye çalıştılar.

Ayrıca yerel esnaflar da stantlar açarak birbirinden leziz yöresel ürünleri de sergilerken, stantlara gelen hemşerileri de ciddi oranda alış verişler yaptı.

 

Erzincan Günleri’ne Katılan Sanatçılarılar ise şöyle:

 

Öte yandan, Erzincanlı olan ve çok sevilen 26 ünlü sanatçısının birbirinden güzel konserler verdiği “5. Erzincan Tanıtım Günleri”ne yaklaşık on binlerce vatandaşımız da katıldı. Sanatçılar sırasıyla şöyle sahne aldı:

Perşembe Günü: Ahmet Yiğit, Sinan Özbey, Aynur Güneş, Halis Aslan, Sevim Erkılıç.

Cuma Günü: Erkan Özbey, Zeyno, Eda Alakuş, Eren Ayın, Nusret Yıldırım, Nursel Çiçek.

Cumartesi Günü: Oğuz Aksaç, Yaşar Sarıkaya, Fehmi Güneş, Sercan Direk, Ahmet Ece, Derya Erzincanlı, Özden Irmak.

Pazar Günü: Öznur Sulari, Arif Kurt, Kenan Balyemez, Gönül Kahraman, Ozan Abdullah Çayıroğlu, Şair Veysel Kaya.

Öte yandan, ünlü sanatçı Oğuz Aksaç’ın konserine de yoğun ilgi gösterilirken, özellikle sosyal medyadaki hayran kitlesi de konsere katılarak coşkulu bir şekilde eğlendi.

 

 

Açılış Konuşmasında “Birlik Beraberlik” Vurgulandı…

 

Açılış konuşmasını yapan Erzincan Konfederasyonu Genel Başkanı Nail Genç, “Sayın Belediye Başkanlarım, siyasi partilerin kıymetli temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin çok kıymetli başkanları ve yöneticileri, çok kıymetli misafirlerimiz, birbirinden kıymetli sanatçılarımız, çok değerli Erzincanlı Hemşerilerimiz, kıymetli esnaflarımız ve değerli Basın mensupları hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Öncelikle Erzincan Yöresel Tanıtım Günlerine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu etkinlikte emeğe olan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na, Kartal Belediye Başkanı sayın Gökhan Yüksel’e, Beşiktaş Belediye Başkanı sayın Rıza Akpolat’a, Maltepe Belediye Başkanımız sayın Ali Kılıç’a, İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü sayın Hasan Akkuş’a, ziyaretimize gelen AK Partili, CHP’li, MHP’li, BBP’li ve diğer Siyasi Parti mensupları yöneticilerimize, bu etkinlik alanının hazırlığını sağlayanlara ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

“Medar-ı İftiharımız Binali Yıldırım’a Gönülden Sevgi ve Saygılar”

Öte yandan ve özellikle gönlümüz isterdi ki, Erzincanımızın “Medar-ı İftiharı” olan “Son Başbakanımız” Sayın Binali Yıldırım beyefendimizin aramızda olup bizleri onurlandırmasını çok istedik. Ama bizler de biliyoruz ki, Sayın Başbakanımız gerçekten gönül insanı, çok yoğun olduğundan dolayı aramızda değil ama gönlünün de burada olduğunu biliyoruz. Biz yine biliyoruz ki, Başbakanımızın kalbi her saniye Erzincan’ın Birliği için atan Başbakanımızı her Ezincanlı gibi her zaman saygıyla, sevgiyle ve hürmetle karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz. Buradan kıymetli Başbakanımıza gönülden sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu yıl böyle oldu ama bundan sonra hep birlikte olacağına da inancımız sonsuzdur.

Kıymetli misafirlerimiz, İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun sürdürmekte olduğu ve hemşeri dernekleri ile hemşerilerin yılda bir de olsa buluşmalarına, katkılar sunmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yıl İstanbul Yöresel Tanıtım Günlerinin yapılması yetkisini Konfederasyonlara ve Federasyonlara verdiler ve bu nedenle bugün burada İstanbul Erzincan Yöresel Tanıtım Günlerini de Erzincan Konfederasyonu, Erzincan Federasyonları ve İl, İlçe, Belde ve Köy Dernekleri ile birlikte yapıyoruz.

Bu tür etkilikleri derneklerin Valilikle, Milletvekillerimizle ve tüm Belediyelerimizle birlikte yapmayı çok çok önemli ve doğrusunun da bunun olduğuna halen inanıyoruz. Gönül isterdi ki, burada Erzincan Valiliği ile birlikte yapalım ama olmadı ve gerçekten çok özgünüz. Biz görüşülmesi gereken tüm kurum ve derneklerle görüştük. Ama bazı derneklerimiz aramızda olmayınca gerçekten çok üzüldük. Çünkü binlerce yıldır Erzincan’da şiarımız olan ve gerek Türkiye’de gerekse Dünyada örnek gösterilen tarihi ve köklü ‘Birlik ve Beraberliğimiz’ adına bu özveriyi tüm Konfederasyon Üyelerimizle birlikte gönülden verdik ve çoğu büyüklerimiz de bunu biliyor ve söylemektedir. Ayrıca, katılımcı tüm Derneklerimizle bir Şeffaf Komisyon oluşturduk ve üç-dört gün kala da Komisyonda hiç yoktan sebeplerden dolayı da dağıldı. Sanki bu etkinliğin başarılı olmasını istemeyen kişiler vardı. Ama Erzincanlı hemşerilerimiz burada bizi hiç yalnız bırakmadı ve alanı muhteşem şekilde doldurdular. Erzincanlı sanatçılarını dinlemeye gelerek ve Esnafından alış verişlerini yaparak Birlik-Beraberlik adına türkülere eşlik ederek, hayaller çekerek gönüllerince eğlenme imkânını da buldular. Sağ olsunlar var olsunlar. Erzincanımızın birliğine sahip çıktıkları için herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca derneklerin amacı ise, Kültürlerini yaşatmaktır. Adetlerini, törelerini ve geleneklerini gelecek nesillere bozulmadan taşımaktır. Yoksa toplum kendi varlıklarını koruyamaz. Eğer örgütlü bir toplum olmazlarsa sorunlarımızı çözemeyiz ve dayanışmadaki iletişimi de sağlayamayız. Dernekler çevresini, doğayı korur ve eğitime de destek olur.

Saygıdeğer misafirlerimiz, birbirinden kıymetli Sanatçılarımızı dinleyerek ve Erzincan Yöresel Çadırlarımızı gezerek Erzincanımızın Kültürünü ve Tarihini tanımazını rica ediyor ve eğlenceli günler diliyoruz. Buraya uzaktan ve yakından gelerek bizlere destek olduğunuz için tekrar hepinize çok çok teşekkür ediyoruz ve saygılarımı sunuyorum.

Son olarak, inşallah önümüzdeki yıl Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Milletvekillerimiz ve başta gözbebeğimiz olan EKEV ve ERSİAD’ımız olmak üzere tüm ilçe, belde ve köy derneklerimizle Birlikte yaşarız bu güzel Erzincan Günlerimizi. İyi ki varsınız. Ayrıca bu yoğun ve coşkulu katılımınızdan dolayı da hepinizi çok ama çok seviyoruz. Sözlerime son verirken, tüm değerli Yönetim Kurulumuz ve Komisyonumuz adına tüm hemşerilerimizi ve sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

 

Anlamlı ve Önemli Destek…

Organizasyonun Geliri, Öğrencilere Burs için EKEV’e Verilecek…

 

Düzenlenen Erzincan Günleri sona erdikten sonra, Komisyon’dan yapılan ortak açıklama ile Organizasyonda elde edilen gelirin masrafların dışındaki rakamın tamamını ise, Erzincanlıların gözbebeği olan (EKEV) Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na öğrencilere burs için verileceği de ifade edildi.

 

Tüm Katılımcılar, Emeği Geçenlere Teşekkür Etti…

 

Konuşmaların ardından, dört gün boyunca sırasıyla sahneye çıkan yöresel sanatçılar birbirinden güzel söyledikleri türküler ile tüm katılımcıların halayları eşliğinde herkesin birlikte gönüllerince eğlenme imkânı oldu.

Erzincan Günlerine katılan tüm katılımcılar ise, gelecek sene daha güzel daha ve daha coşkulu günlerde buluşma dileklerinde bulunurken tüm emeği geçenlere de çok teşekkür ederek başarılar diledi.

 

Haber: Mehmet Gülnahar


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.