Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yaptığı açıklamada, T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ nden Küçük kerkenez kuşlarının üreme ve yavrulama yerleri olan Boşnak Bahçe’ deki falez

İSTANBUL 29.05.2021 17:36:28 3053 0
 Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

 Silivri’ De Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

                                                                                                 

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yaptığı açıklamada, T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ nden Küçük kerkenez kuşlarının üreme ve yavrulama yerleri olan Boşnak Bahçe’ deki falezlerin Milli Park Alanı olmasını talep etti.

Başkan Ali Korsan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada koruma altında olan Küçük Kerkenezler kışı Afrika’ da geçirdikten sonra yazın üremek için Silivri’ ye geliyorlar, yani burası küçük kerkenez kolonisinin son kalesi…

Silivri Boşnak Bahçe mevkiindeki falezlere çekilen çelik ağlardan dolayı kerkenezler yuvalarına giremiyor, girenlerinse bazıları çelik ağlara takılıp ölüyorlar.

Silivrili çevreciler olarak, dünyada koruma altına alınmış olan ve bu falezlere üremek için gelen küçük kerkenez kolonisinin bölgede tek üreme yavrulama yeri olan falezlerin milli park olmasını öneriyoruz.

Silivri Boşnak Bahçe’ deki falezlerden kopan kayaları önlemek amacıyla (Silivri Belediyesi’ nin talebi üzerine) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığı düşünülerek, tamamen iyi niyetle yapılan bir çalışma ama bu falezler göçmen kuşlara binlerce yıldır ev sahipliği yapmaktadır.

Afrika’ dan her yıl yavrulamak için göçüp gelen Küçük kerkenezler bölgede tek üreme yeri olan Boşnak Bahçe falezlerine geldiklerinde, 17 000 metrekare alana çekilen, 900 metre uzunluğunda çelik ağlarla karşılaştılar.

Silivri Çevre Derneği’ ne gelen şikayetler üzerine bölgeye giderek çelik ağları geren firma yetkilileriyle görüştüğümüzde bize yetkili olan İBB yapı işleri mühendislerinin telefonlarını verdiler. İBB Mühendisleriyle görüştüğümüzde, buranın binlerce yıldır yaşayan kerkenezlerin yavrulama yeri olduğunu ve kuşların yuvalarına girebilmeleri için çelik ağlara delikler açılmasını talep ettik. Yetkili arkadaşlar da kurul kararı olduğunu söyleyerek bizden bir dilekçe yazmamızı talep ettiler, bu dilekçeyi kurula sunacaklarını belirttiler.

Silivri Çevre Derneği olarak bu konuyla ilgili beş farklı kuruma dilekçeler yazdık. Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediye Başkanlığı, İBB Başkanlığı, İBB Yapı İşleri Müdürlüğü, MHP İlçe Başkanlığı ve CHP İlçe Başkanlığı’na dilekçelerimizi gönderdik.

Bir gün sonra İBB Yapı İşleri Müdürlüğünden yetkililer bizi arayarak, çekilen çelik ağlara 40’ ar santimetrelik delikler açacaklarını ifade ettiler. Daha sonra kuş gözlemcisi arkadaşlarla bu deliklerin yeterli olmadığını tespit ettik. İBB Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle durumu paylaştığımızda bir sonraki gün alana gelen yetkililer, kuş gözlemcisi arkadaşlarımız ve bizlerin nezaretinde yuvaların önünü kapatan çelik ağların tamamının sökülmesine karar verdiler.

Çelik ağlar çekilmeden önce 277 adet tespit ettiğimiz küçük kerkenez kuşlarının, yuva sayısının şu anda 30 olduğu görülüyor.

Silivri Çevre Derneği olarak, kuş gözlemcileri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte kuşların üremeleri ve yavrularını büyütmeleri için gerekli önlemleri almış olduk.

Silivri Çevre Derneği, Kuş Gözlemcileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve uzmanlarla birlikte göçmen kuşların yaşam alanı olan falezlerin koruma altına alınmasını görüşüyoruz.


Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.