Hayatları İyileştirmek İçin Geldik

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, Gürpınar Siteler Bölgesi 1.Etap Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıda büyük bir öz

İSTANBUL 3.05.2021 13:05:03 4042 0
Hayatları İyileştirmek İçin Geldik

Demirtaş, İlçedeki Kentsel Dönüşüm Sürecini Kamuoyuyla Paylaştı

 

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, Gürpınar Siteler Bölgesi 1.Etap Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıda büyük bir özveriyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinin tüm detaylarını aktaran Demirtaş, “Beylikdüzü Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi, hatta fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Beylikdüzü’nü daha dayanıklı hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Beylikdüzü’nde olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla kapsamlı bir kentsel dönüşüm hareketi başlatan Beylikdüzü Belediyesi, ilçe genelindeki riskli yapılarla birlikte yıllardır çözüm bekleyen Gürpınar Siteler Bölgesi’nde de büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyunu süreçle ilgili tüm şeffaflığıyla bilgilendirmek adına Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pandemi koşullarına uygun şekilde Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Demirtaş, Gürpınar Siteler Bölgesi’nde büyük bir özveriyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinin son durumunu tüm detaylarıyla aktardı.

 

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini siyasi emel uğruna tehdit ediyorlar”

 

Depremin İstanbul’un en büyük gerçeklerinden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Demirtaş, “17 Ağustos 1999 depremi toplumumuzu derinden sarstı. İnsanlarımız o travmaları atlatabilmiş bile değilken, bu kentte yeni travmaların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. 1999 depreminden sonra kanun ve yönetmelikler değişti. Örneğin öncesinde bodrum kat zorunluluğu yokken, yeni yönetmelikte yapılması şart koşuldu. Beton sınıfı ve etriye sıklığı gibi konularda değişiklikler oldu. Sadece bunlar değil ekonomik değişiklikler de binaların dönüşmesinde en büyük rolü oynamakta. 2011 yılında ton başına demir fiyatı 1.110 TL, m3 başına düşen beton fiyatı 90 TL idi. Ama nedense bazı çevreler bunu hep göz ardı etmekte; 5 yıl önceki beton ve demir fiyatıyla bugünkü aynıymış gibi provakatif söylemleri sahada geliştirmekte, komşularımızın kafasını karıştırarak can ve mal güvenliğini siyasi emel uğruna tehdit etmektedir” dedi.

 

“Biz bu göreve hayatları iyileştirmek için geldik”

 

Kentsel dönüşüm için büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayan Demirtaş, 2014 yılından bu yana yürütülen süreci, teknik bilgileri ve kanun ile yönetmelik değişikliklerini de tüm detaylarıyla aktardı. Süreç boyunca çeşitli engellerle de karşı karşıya kaldıklarını belirten Demirtaş, “Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın ve bizlerin tek derdi; vatandaşlarımızın yaşam hakkının ve güvenli konutlarda oturma hakkının devam edebilmesidir. Bizler bunları dert ediniyorken sahada komşularımızın aklını bulandırmaya devam ediyorlar. Tek amaçları, bu kentsel dönüşümü bugünün Beylikdüzü Belediyesi’nin, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve bizlerin gerçekleştirmesini engellemek. Biz bu göreve, insanlarımızı ölümle burun buruna yaşamaya mahkum etmek için değil, hayatları iyileştirmek için geldik. Sözünü ettiğim bu tutumlar haksız, vicdansız ve art niyetlidir. Tüm komşularımız güvenli yaşam alanlarına kavuşana dek, onlar ne yaparlarsa yapsınlar durmayacağız.” ifadelerini kullandı.


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.