Hem Vatandaş Hem Esnaf Kazandı!

7 Yıllık Anlaşmazlık Başkan Bozkurt’un Çabaları İle Sona Erdi

GÜNCEL 13.08.2021 09:55:57 1345 0
Hem Vatandaş Hem Esnaf Kazandı!

7 Yıllık Anlaşmazlık Başkan Bozkurt’un Çabaları İle Sona Erdi

Hem Vatandaş Hem Esnaf Kazandı!

Esenyurt’taki minibüs kooperatifleri arasında süren ve yıllardır çözülemeyen güzergâh sorunu, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un girişimleri ile çözüme kavuştu. Açılan yeni güzergâhlar, hem minibüsçü esnafının hem de ulaşım sıkıntısı çeken vatandaşların yüzünü güldürdü.

Esenyurt’ta faaliyet gösteren 113. No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 266 No’lu Mavi Esenyurt Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi arasında yaklaşık 7 yıldır devam eden anlaşmazlık, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un çabaları ile sona erdi. Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçenin ulaşım sorununa çözüm bulmak için girişimlerde bulunan Başkan Bozkurt, bu kapsamda her iki kooperatif ile çeşitli toplantılar yapmıştı. Kooperatiflerin birleşmesinin vatandaşa ve esnafa büyük fayda sağlayacağını söyleyen Başkan Bozkurt, güzergâh konusunda anlaşamayan minibüs esnafını önce bir masa etrafında buluşturdu, ardından da uzlaşmalarını sağladı. Yapılan görüşmelerin ardından iki kooperatifin, açılacak yeni iki güzergâhta birlikte çalışmalarına karar verildi. Kararın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından da onaylanmasıyla Hürriyet Mahallesi-Cumhuriyet Mahallesi Metrobüs Durağı arasında ulaşım başladı. Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi-Beylikdüzü Metrobüs Durağı arasındaki hat ise güzergâhtaki yol çalışmasının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak. Sarı ve mavi minibüsler, nüfusun yoğun olduğu bu iki bölgede her gün 06.00 ila gece 23.30 saatleri arasında ulaşımı sağlıyor.

“Başkan Bozkurt Bizi Uzlaştırdı”

Güzergâh sorununun çözüme kavuşması için gösterdiği çabadan dolayı Başkan Bozkurt’a teşekkür eden 113 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yücel Tanış, “Yeni gelişen yerlerde ulaşım sıkıntısı vardı. Vatandaşlar işine gidip gelemiyordu. Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi ve Kıraç Merkez’den metrobüse hiçbir ulaşım aracı yoktu. Güzergâh konusunda anlaşamıyorduk, sonrasında diğer kooperatifle bir araya geldik. Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etmek istiyorum. Bizi bir araya getirerek, uzlaştırdı. Onun büyük çabalarıyla bu bölgedeki güzergâhlarımızı aldık, Büyükşehir’de de onaylandı. Şu anda hem sarı hem de mavi dolmuşlar kardeş gibi ortaklaşa çalışıyor. Hem vatandaş bu konuda çok rahat hem de esnafın arasındaki sıkıntılar giderildi. Bu ilk adım. İkinci adım Belediye Başkanımızın da talebidir. Sıkıntılarımızın tamamen bitmesi için mavi arabalarla sarı arabaların birleşmesi lazım” dedi.

“Başkanımıza Çabalarından Dolayı Çok Teşekkür Ediyoruz”

Başkan Bozkurt’un güzergâh sorunuyla özellikle ilgilendiğini belirten 266 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şerafettin Yılmaz, “Daha önce de bir araya geliyorduk ama anlaşamıyorduk, çünkü her minibüsün bir durak bölgesi var. UKOME’de çok görüştük. Esenyurt’a Kemal Başkan’ın gelmesiyle beraber bu çalışmaya özen gösterildi. Başkan, özellikle ‘Bu sorunu ben çözeceğim’ dedi. Kendisine hem esnafım adına hem halkımız adına teşekkür ediyoruz. Gerçekten o dar vakit içerisinde zaman yaratarak, minibüsçülerle birçok toplantı yaptı ve bir sonuca vardık. Başkanımıza çabalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Biz De Kendisini Destekliyor Ve Seviyoruz”

Açılan hatların vatandaşlara faydalı olduğunu söyleyen minibüs esnafı Halil Kapazan, “Esenyurt Belediye Başkanı toplu ulaşımı destekliyor, her daim esnafın arkasında. Biz de kendisini destekliyor ve seviyoruz. Hizmetlerini takdir ediyoruz. Burayı kullanan vatandaşlar için de iyi oldu, bir adım atıldı. Bir araba onlardan bir araba bizden çalışıyor” ifadelerini kullandı. Minibüs esnafı Eyüp Kuş ise şöyle konuştu: “Sağ olsun Belediye Başkanımız toplantımıza katıldı. ‘Siz esnaf olarak birleşin, ben gereken ne varsa yardımcı olacağım’ dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bir araya geldik, bizi birleştirdi. Burada insanlar taksi kullanmak zorunda kalıyordu, şimdi iki hat birleştik, dostça, kardeşçe çalışıyoruz.”

“5 Dakikada Metrobüse Ulaşıyoruz”

Açılan yeni güzergâh, vatandaşları da memnun etti. Daha önce metrobüse gidebilmek için çok zaman kaybettiklerine dikkati çeken Hayrettin Akın, “Çok sıkıntı çekiyorduk. 429 No’lu otobüslere binip komple Esenyurt’u dolaşıyorduk. Bu dolmuş çok iyi oldu, 5 dakikada metrobüse gidiyoruz” şeklinde konuştu. Ulaşım sıkıntılarının ortadan kalktığını belirten Ali Fırat Narin, “Bu hattan çok memnunuz. Belediye Başkanımıza ve kooperatife teşekkür ederiz. Önceden yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalktı. Şu an ulaşımda bir sıkıntı yok, 4-5 dakikada bir dolmuş geliyor ve ulaşım sağlıyoruz” dedi. Erkan Aras ise “Memnunum. Bizim için de daha iyi oldu. Daha önce yukarıdan İETT’lere biniyorduk. Bu hat açıldıktan sonra baya kolayımıza geldi, teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.