Her Kulaç Bir Meydan Okuma!

Altı açık su yüzücüsü, Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin desteği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın işbirliği ile kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ortak bir proje kapsamında Çeşme'den Seferihis

SPOR 22.08.2019 13:43:24 4619 0
Her Kulaç Bir Meydan Okuma!

 

Kadına Şiddete Hayır! demek için yola çıkan EGİAD ve proje ortakları, 6 yüzücü ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirecek. İki önemli STK ve proje ortakları, Kadına Şiddete Hayır Demek için Çeşme Marina’dan Seferihisar Marina’ya 24 saat boyunca yüzecek olan 6 sporcuyu destekleme kararı aldı.

 

“Gücün ve cesaretin var ise, Kadına Değil Kendine Meydan Oku” Sloganıyla kendi alanlarında önemli başarılara imza atan ve görev yaptıkları şirketlerin üst düzey yöneticiliklerinde bulunan 3'ü erkek 6 kişilik ekip, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 1’er saat arayla 24 saat boyunca Çeşme Marina’dan Seferihisar Marina’ya kadar yüzecek. Daha önce Türkiye ile Yunan adaları arasında, Manş Denizi ve Cebelitarık Boğazı'nda yüzen ekip üyeleri, 24 Ağustos’ta 80 km uzunluğundaki parkuru geçecekler. "Kadına değil, Kendine Meydan Oku" sloganıyla yüzecek olan ekibin başlarındaki bonelerde ise şiddet gören kadınların isimleri yazacak.

 

Kendi alanlarında önemli başarılara imza atan Eczacı Seda Kansuk, bir şirketin İcra Kurulu Üyesi Şadi Gödek, Makine Mühendisi Memduh Kansuk, Bilgisayar Mühendisi Uğur Doğan, Pazarlama Müdürü Senem Ülker ile İngilizce öğretmeni Ayşin Oya Bekbay'dan oluşan ekibe, dalgıçlar ile doktorlar da tekneden eşlik edecek.

 

KIZ ÇOCUKLARINA SPOR BURSU

 

Sosyal Sorumluluk Projesine ilişkin değerlendirmede bulunan EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, 2019 yılının ilk 6 ayında 214, 2018 yılında 440 kadın öldürüldü. Kadınların yüzde 50'si ateşli silahlarla düzenlenen saldırılarda hayatlarını kaybettiğine dikkat çekerek, “Hayati risk nedeniyle koruma talep eden kadın sayısının da ürkütücü boyutlara ulaştığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, geçtiğimiz yıl günde 358 kadının, şiddet gördüğü gerekçesiyle, kolluk kuvvetlerine başvurduğu Türkiye’de, 41.955 kadın hakkında “Geçici Koruma Altına Alma” kararı verildi. Bu rakamlar Türkiye’de günde 115, her 1 saatte ise 5 kadının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor” dedi. Bu projenin kadına şiddete karşı bir farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenmesinin yanısıra kız çocuklarına desteği de kapsayacağını belirten EGİAD Başkanı Aslan, sözlerin şu şekilde tamamladı: “EGİAD proje kapsamında topladığı bağışlarla, imkanı kısıtlı kız çocuklarımıza spor bursu sağlayacaktır. Her kulaç için 1TL bağışınız yoluyla elde edilecek gelir ile EGİAD kız çocuklarımıza sporcu olma yolunda destek olacaktır. 500 kulaç bağış yapan EGİAD üyeleri 24 saatlik geçiş esnasında yüzücülerle birlikte teknede bu heyecanı paylaşabilecekler.”

 

BONELERİNDE ŞİDDET GÖREN KADINLARIN İSİMLERİ YAZACAK

 

Kadın ve erkekten oluşan 6 kişilik yüzücü ekibinin başlarındaki bonelerde, Türkiye'de şiddet gören ya da bu nedenle hayatını kaybeden kadınların isimleri yazılı olacak. Projenin mimarları yaptıkları açıklamada, “Kadın erkek eşitliğine inanıyoruz, gerçekte de olması gerektiği gibi. Dünyada şiddetin her türlüsü kötüdür ve özgürlük her canlının en doğal hakkıdır. Türkiye'nin son zamanlarda en büyük sorunlarından biri şiddet, özellikle de kadına yönelik şiddet. Buna dikkat çekmek farkındalık yaratmak için şiddete karşı yüzeceğiz. 24 Ağustos’ta denize şiddete "hayır" demek için kulaç atacağız. Bu yolculuk vereceğimiz mesaj kadar zor. “HER KULAÇ BİR MEYDAN OKUMA”. Yaklaşık 48.000 kulaç atacağımız bu yolculukta sizlerin desteği ile daha güçlü olacağız” diye konuştu.

Parkur boyunca her yüzücü 1’er saatlik ara ile suya girerek yüzecek, gece boyunca yüzücülerin üzerine takılacak ufak bir ışık kaynağı ile yüzme aktivitesi kesintisiz devam edecektir Çeşme'den Seferihisar'a yüzecek olan eski milli yüzücüler Senem Ülker ile Ayşin Oya Bekbay'ın da yer aldığı ekibin, geçtiğimiz yıllarda Manş Denizi'ni geçtiği, Cebelitarık Boğazı'nda yüzdüğü öğrenildi. Ekip üyelerinden bazılarının da Türkiye kıyılarından Marmaris ile Rodos, Çeşme ile Sakız, Bodrum ile Kos, Asos ile Midilli arasında yüzdüğü öğrenildi.


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.