İdlib’de 450 hanelik Bağcılar Mahallesi kuruldu
Bağcılar Belediyesi, zulmün yaşandığı Suriye’nin İdlib kentinde olumsuz şartlarda yaşayanlara yardım eli uzattı. Bu kapsamda İdlib Soran bölgesindeki bir alana 450 briket evden oluşan Bağcılar Mahallesi inşa edildi. Tamamlanarak hizmete sunulan evlere yerleşen savaş mağdurları yaz kış daha rahat bir hayat yaşayacak.
Bağcılar Belediyesi, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH Bağcılar İlçe Başkanlığı, Suriye’deki insanlık dramı için harekete geçti. Bu amaçla İHH’nın İdlib şehrinde çadır kentlere alternatif olarak başlattığı briket ev projesine destek verildi. Kırsaldaki Soran bölgesinde 2020 yılı Ocak ayında başlanan projede 450 briket evin inşaatı tamamlandı. 24 metrekarelik 1+1 evler, dayanıklı malzemelerden imal edildi. Mutfak, banyo ve tuvalet de bulunan evler her türlü ihtiyacı karşılıyor.
Yaz kış rahat bir hayat sürecekler
Bağcılar Mahallesi adı verilen bölgede kısa süre önce hayat başladı. Hizmete sunulan 450 konuta savaş mağduru İdlibli ihtiyaç sahibi aileler yerleştirildi. Anne-babalar çocuklarıyla birlikte bundan sonra hem yazın hem kışın güzel bir yaşam sürecekler. Çadırdan kurtulan aileler, bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Hayırlı bir olaya vesile olduk
Dünyanın neresinde olursa olsun zorda kalmış herkesin yanında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İdlib’te yaşanan çatışmalardan dolayı ülkemizin sınırına yakın bölgelere göç eden sığınmacılar için konut inşa ettik. İnsanlığın zor bir süreçten geçtiği bu zamanda böylesine hayırlı bir olaya vesile olduğumuz için Rabbime şükürler olsun. Suriyeli kardeşlerimiz artık rahat edecekleri evlerine kavuştular. İnşallah bölgedeki sıkıntılar da bir an önce sona erer” dedi.
Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.
Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.