İmamoğlu, “Annelerine Layık Değiller”

CHP’nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu'nun, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlediği, 29'uncu Geleneksel Gümüşhaneliler Gecesi'ne katıldı.

SİYASET 1.06.2019 11:05:37 2654 0
İmamoğlu, “Annelerine Layık Değiller”

İmamoğlu, yaptığı konuşmada, son günlerde hakkında üretilen iftira ve yalan içerikli yayınlara tepki gösterdi.

İmamoğlu, ''Bir anne çocuğuna, 'Ahlaklı ol. Sakın kimseye yalan söyleme. Sakın kimseye iftira atma' der. En küçük çocuğa verilen en değerli tavsiyelerdir bunlar. Koca koca adamların iftira attığını, yalan söylediğini duyan çocuklara bir anne nasıl tavsiyede bulunacak. Ben, bazı insanları, eğer sağ ise annelerinin yüzünü kızarttıklarını düşünüyorum. Makamı, mevkii ne olursa olsun. Rahmetli olmuşsa, Allah rahmet eylesin, onların kemiklerini sızlattığını düşünüyorum. Yalan söyleyen ve iftira atan. Kim olursa, olsun. Annelerine layık değillerdir. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Allah ıslah etsin onları'' dedi. 

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, iftarını Bağcılar'da açtıktan sonra, Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu'nun, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlediği, 29'uncu Geleneksel Gümüşhaneliler Gecesi'ne katıldı. İmamoğlu'na, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik etti. Gümüşhaneliler, salonu hınca hınç doldurdu. Salona sığmayan vatandaşlar için, dışarı dev ekranlar kuruldu. İmamoğlu, ''Ekrem Başkan'' sloganıyla konuşma yapacağı platforma çıktı. 

Konuşmasına bugün şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan İmamoğlu, terörü lanetledi ve teröre karşı mücadelede el ele kol kola birlik mesajı verdi. İmamoğlu, özetle şunları söyledi: 

''O Rejim, Başka Bir Rejim''

''Ben, bütün içtenliğimle şunu yapmaya çalışıyorum: Herkesle konuşabilmeye, diyalog kurabilmeye çalışıyorum, siyasi kaygılar taşımaksızın. Bakın, Türkiye'nin en köklü partilerinden birincisi olan bir siyasi partinin ferdiyim. CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir parti. Ama partime layık biri olmam gerekiyorsa, önce partizanlık yapmamam gerekir. Bu şehirde bir insan hak arıyorsa, o insanın hak arama mücadelesinde hiçbir duyguyla onu sınırlandırmamam gerekir. Bu şehrin bir ferdi, hemşehrisi olduğu için ona bütün yüreğimi açıp, hizmet etmem gerekir. Partizanlığın bittiği bir İstanbul istiyorum ben. Partizanlıkla beraber, adamcılık da bitecek. Ben, iki dudağın arasından çıkacak bir sözle talimat alacak bir belediye başkanı değilim. Hiçbir belediye başkanımız da öyle değil. Olamaz da. O rejim, başka bir rejim. Ülkemizin, Cumhuriyet ve demokrasi anlayışında öyle bir anlayış yok. İstanbul'da kapalı devre bir sistem var. Kimse şunu hmiyor. Burada bir belediye var, 16 milyon insana ait. Bir meclisi İstanbul halkına açtık, 3,5-4 milyon oturup izledi. Ama birileri kitlemiş. Kapalı odalar içerisinde karar alan, mekanizma işleten hale gelmiş. İBB yönetimi şeffaf olacak. Herkes, 'O belediye benim belediyem' diyecek. Kibirden arınmış bir belediye olacak.'' 

''Allah Islah Etsin Onları''

''Siyasi ahlak çok önemli. Türkiye'de ahlak, yozlaşmış bir durumdadır. Bağırıp, çağıran bir siyasi anlayış. Sanki bir koltuğa malıymış gibi davranan bir anlayış var Türkiye'de. Sona erdireceğiz bunu. Yerelden bitecek bu. Bu toplumun ahlaka bakışı çok değerlidir. Bir anne çocuğuna, 'Ahlaklı ol. Sakın kimseye yalan söyleme. Sakın kimseye iftira atma' der. En küçük çocuğa verilen en değerli tavsiyelerdir bunlar. Koca koca adamların iftira attığını, yalan söylediğini duyan çocuklara bir anne nasıl tavsiyede bulunacak. Ben, bazı insanları, eğer sağ ise annelerinin yüzünü kızarttıklarını düşünüyorum. Makamı, mevkii ne olursa olsun. Rahmetli olmuşsa, Allah rahmet eylesin, onların kemiklerini sızlattığını düşünüyorum. Yalan söyleyen ve iftira atan. Kim olursa, olsun. Annelerine layık değillerdir. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Allah ıslah etsin onları.''

''Ne Varsa İstanbul'un Koltuğunda!''

''Yargı üzerinden, ülkeyi salt bir makamı terk etmeme inadı üzerinden, ne varsa o İstanbul'un koltuğunda, inat üzerinden Türkiye'yi hala sıkıntıya sokuyorlar. Kardeşim, git ekonomiyle uğraş, terörü hep birlikte bitirelim, uluslararası sorunlar var. Millet size yetki vermiş. Ama ne yazık ki, böyle bir süreç. Neye güveniyoruz. Milletimizin her zaman olduğu gibi o derin vicdanına, ahlakına, hak, hukuk, adalet anlayışındaki bakışına. Bu millete bir bayrama gider gibi, 23 Haziran'da sandığa koşacak. Demokrasi bayramı bu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe, hayata güvenle tutunma seçimi. Bizim demokrasimize bir darbe vurdular. Seçimlerin meşruluğunu tartışmaya açtılar. Ama biz bunu hep birlikte tedavi edeceğiz. İstanbul'da yaşayan her vatandaşımıza büyük sorumluluk düşüyor. Allah yardımcımız olsun. İstedikleri kadar iftira atsınlar, halkımızın vicdanı ve ahlakı her şeyi görüyor. O kadar mutluyum ki, o güzel insanların duaları, gözyaşları, sahiplenme noktasında ortaya koydukları sıcaklık inanılmaz değerli. Size minnet duyuyorum. Size layık olmak için elimden geleni yapacağım. Eksikler, hatalar ve yanlışlar olabilir. Bazen yol yürürken insan tökezleyip, düşebilir. Bana yol arkadaşı olan 16 milyon İstanbullu, beni tutup ayağa kaldırsın isterim. Böyle olur yoldaşlık, böyle olur yol arkadaşlığı. Sizlerin yol arkadaşlığına talibim.''
 


Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezinde Gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında Karayün 7. Kez genel başkan seçildi.

Nezir Karayün'den Polis haftası mesajı

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün'den Polis haftası mesajı

Eczacı Şennur Erçeri, Polis haftası kutlama mesajı

Eczacı Şennur Erçeri, Polis haftası kutlama mesajı

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Hiçbir ayrım gözetmeyen, siyaset üstü bir anlayışla hizmet ettik. Söz verdiğimiz işlerden fazlasını yaptık. Beylikdüzü her alanda yıldızlaşmaya, yükselmeye devam edecek” diye konuştu.

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM TIRAŞI

Esenyurt’ta yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile engelli bireylerin bayram tıraşları ve kişisel bakımları belediye ekipleri tarafından yapıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.