İstanbul’u Depreme Hazırlayamadık

Başkan Akgün: İstanbul’un Ayakta Kalması Türkiye’nin Ayakta Kalması Demektir

İSTANBUL 18.08.2021 10:20:52 0
 İstanbul’u Depreme Hazırlayamadık

   “17 Ağustos’un Üzerinden 22 Yıl Geçti İstanbul’u Depreme Hazırlayamadık”

Başkan Akgün: İstanbul’un Ayakta Kalması Türkiye’nin Ayakta Kalması Demektir

Yaklaşan İstanbul depremi öncesinde, ilçedeki riskli ve hasarlı binaları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileyen Büyükçekmece Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22’inci yılında 3 mahalledeki 4 ayrı noktada bulunan 64 hasarlı konutu yıktı.

Yıkım çalışmalarını teknik ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 22 yıla rağmen İstanbul’un depreme hazırlanamadığını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ve bugüne kadar 30 binden fazla konutu yıkılarak yenileyen Büyükçekmece Belediyesi, Atatürk, Fatih ve 19 Mayıs mahallelerinde farklı noktada 64 bağımsız bölümden oluşan hasarlı 5 binayı yıktı. Yıkımları teknik ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Umudum o dur ki İstanbul depremini yaşamadan İstanbul’u depreme hazırlarız” dedi.

“İstanbul’un Ayakta Kalması Türkiye’nin Ayakta Kalması Demektir”

Başkan Akgün şöyle konuştu: “Arkadaşlar bugün biliyorsunuz 17 Ağustos. 1999’da saat sabahın üçünde ben evimin balkonundaydım. Sıcak bir havaydı. Denizin yüzeyinin gri bir renk aldığını gördüm. Arkasından o korkunç sallantıyı htim. Onun ile beraber dışarı çıktık. İlk gittiğimiz yer Avcılar’dı. Oradaki insanlarımızın bağrışması, çağrışması ve oradaki kurtardığımız insanları hatırlıyorum. Hepimiz bunu biliyoruz. 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Bugün 17 Ağustos 2021. Geldiğimiz nokta itibariyle İstanbul’u depreme hazırlayamadık. 1999’dan sonra biz yapmış olduğumuz çalışmalarla Büyükçekmece’yi çok emin adımlarla depreme hazırlama yolunda büyük yollar katettik. Bugün de 4 ayrı noktada 64 konut ve iş yerlerini yıkıyoruz. Bunlarla birlikte 33 binin üzerinde konutu yenilemiş olacağız. Büyükçekmece’yi depreme hazırlama noktasında aciliyet arz eden, çok hızlı yıkılacak, ayakta duramayacak binaların yıkımını aşağı yukarı gerçekleştirdik. Sadece Kumburgaz bölgesindeki binaları henüz yıkamadık. Çünkü onların imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekliyor. Çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Meclisi’nden çıktıktan sonra en büyük tehlike arz eden Kumburgaz sahilinde kumun üzerine, denizin içerisine yapılmış 8,9 katlı blokları yıktıktan sonra Büyükçekmece’de vatandaşımızın depreme karşı can ve mal emniyeti sağlanmış olacaktır. Umudum o dur ki İstanbul depremini yaşamadan İstanbul’u depreme hazırlarız. İstanbul ayakta kaldığı zaman diğer bölgelerimizde vuku bulan sel felaketine, yangın felaketine ne kadar büyük katkı sağladığını herkes gördü, anladı. Bu iki büyük felaketi yaşadığımız için söylüyorum. İstanbul yıkılırsa İstanbul’a koşup gelecek ve aynı büyüklükte yardım sağlayacak mekanizma çok fazla değil. Bu nedenle İstanbul’un ayakta kalması bir bakıma Türkiye’nin ayakta kalması demektir. Her yönüyle İstanbul’u 39 İlçe Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hep birlikte ve vatandaş, mal sahipleri ile birlikte insanlarımız ölmeden, insanlarımızın canı gitmeden biz bu depreme karşı olan hazırlığı yapmak zorundayız.”

Karayün; Eğitim Camiasının Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Karayün okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece Çakmaklı Cumhuriyet İlk ve Ortaokuluna anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Okul Müdürü Zeki Borcekli’yi makamında ziyaret etti.

MND İftar Sofrasında Gönülleri Buluşturdu ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyelerini ve Beylikdüzü protokolünü iftar programında ağırladı.

Maarif’ten Eğitimde İç Cephe Hamlesi

Ramazan genelgesi etrafında oluşan tartışmalara dikkat çeken Maarif Platformu, eğitimde milli duruşun korunması için iç cephe vurgusu yaptı.

Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Arzuoğlu, Ramazan ayı etkinliklerinin “Maarifin Kalbinde Ramazan” temasıyla ilçedeki okullarda devam ettiğini açıkladı.

Öztop; Sporda ve Akademik Başarıda İddialıyız

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı usta gazeteci Nezir Karayün, Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop’u makamında ziyaret etti.

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk müziğinin hafızalara kazınan eserlerinden “Aldatıldık”, bu kez farklı bir anlayışla dinleyici karşısına çıktı.

Bayram; Meslek Liselerinde Ezber Bozan Hamleler Yapıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Mesleki Teknik Bölümü’nden sorumlu Şube Müdürü Alper Bayram’ı ziyaret etti.

Aksoy’dan 8 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Geliyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta sağlık yatırımları büyüyor. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde 8 mahallede Aile Sağlığı Merkezi için yer tahsisi tamamlandı. Yeni merkezler kısa sürede hizmete açılacak.

Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 takvim yılında ücret geliri elde eden gerçek kişilerin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan “Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi” güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunuldu.

Manisa Vakfı’ndan İstanbul’da Gönül Sofrası

HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Aksaray’daki merkezinde geleneksel iftar programını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiren Manisa Vakfı, hemşerilerini aynı sofrada buluşturdu.

Sayın’dan Şampiyon Karatecilere Plaket

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Karate Yıldızlar Ligi’nde önemli dereceler elde eden Beylikdüzü Diyanet Gençler Spor Kulübü sporcuları, antrenörleriyle birlikte Beylikdüzü İlçe Müftüsü Selami Sayın’ı makamında ziyaret

Postacı'dan Ramazan Etkinliklerine Yakın Takip

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kavaklı Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

İzsiz; Ötekisi Olmayan Bir Şehir İstiyoruz…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Akalın: İsrail Ordusunda Görev Aldığı İddia Edilen Kişiler Araştırılmalı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Mahalle Muhtarlıkları Tarihe Mi Karışıyor..?

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.