“17 Ağustos’un Üzerinden 22 Yıl Geçti İstanbul’u Depreme Hazırlayamadık”
Başkan Akgün: İstanbul’un Ayakta Kalması Türkiye’nin Ayakta Kalması Demektir
Yaklaşan İstanbul depremi öncesinde, ilçedeki riskli ve hasarlı binaları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileyen Büyükçekmece Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22’inci yılında 3 mahalledeki 4 ayrı noktada bulunan 64 hasarlı konutu yıktı.
Yıkım çalışmalarını teknik ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 22 yıla rağmen İstanbul’un depreme hazırlanamadığını söyledi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ve bugüne kadar 30 binden fazla konutu yıkılarak yenileyen Büyükçekmece Belediyesi, Atatürk, Fatih ve 19 Mayıs mahallelerinde farklı noktada 64 bağımsız bölümden oluşan hasarlı 5 binayı yıktı. Yıkımları teknik ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Umudum o dur ki İstanbul depremini yaşamadan İstanbul’u depreme hazırlarız” dedi.
“İstanbul’un Ayakta Kalması Türkiye’nin Ayakta Kalması Demektir”
Başkan Akgün şöyle konuştu: “Arkadaşlar bugün biliyorsunuz 17 Ağustos. 1999’da saat sabahın üçünde ben evimin balkonundaydım. Sıcak bir havaydı. Denizin yüzeyinin gri bir renk aldığını gördüm. Arkasından o korkunç sallantıyı htim. Onun ile beraber dışarı çıktık. İlk gittiğimiz yer Avcılar’dı. Oradaki insanlarımızın bağrışması, çağrışması ve oradaki kurtardığımız insanları hatırlıyorum. Hepimiz bunu biliyoruz. 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Bugün 17 Ağustos 2021. Geldiğimiz nokta itibariyle İstanbul’u depreme hazırlayamadık. 1999’dan sonra biz yapmış olduğumuz çalışmalarla Büyükçekmece’yi çok emin adımlarla depreme hazırlama yolunda büyük yollar katettik. Bugün de 4 ayrı noktada 64 konut ve iş yerlerini yıkıyoruz. Bunlarla birlikte 33 binin üzerinde konutu yenilemiş olacağız. Büyükçekmece’yi depreme hazırlama noktasında aciliyet arz eden, çok hızlı yıkılacak, ayakta duramayacak binaların yıkımını aşağı yukarı gerçekleştirdik. Sadece Kumburgaz bölgesindeki binaları henüz yıkamadık. Çünkü onların imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekliyor. Çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Meclisi’nden çıktıktan sonra en büyük tehlike arz eden Kumburgaz sahilinde kumun üzerine, denizin içerisine yapılmış 8,9 katlı blokları yıktıktan sonra Büyükçekmece’de vatandaşımızın depreme karşı can ve mal emniyeti sağlanmış olacaktır. Umudum o dur ki İstanbul depremini yaşamadan İstanbul’u depreme hazırlarız. İstanbul ayakta kaldığı zaman diğer bölgelerimizde vuku bulan sel felaketine, yangın felaketine ne kadar büyük katkı sağladığını herkes gördü, anladı. Bu iki büyük felaketi yaşadığımız için söylüyorum. İstanbul yıkılırsa İstanbul’a koşup gelecek ve aynı büyüklükte yardım sağlayacak mekanizma çok fazla değil. Bu nedenle İstanbul’un ayakta kalması bir bakıma Türkiye’nin ayakta kalması demektir. Her yönüyle İstanbul’u 39 İlçe Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hep birlikte ve vatandaş, mal sahipleri ile birlikte insanlarımız ölmeden, insanlarımızın canı gitmeden biz bu depreme karşı olan hazırlığı yapmak zorundayız.”
egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.
SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi
Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe
Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.