İzmir’deki Gaziantepliler Projelerle Atağa Kalktı

İzmir’de yaşayan Gaziantepliler, önceki gece Bornova’da bir restoranda buluşarak hem 100. kurtuluş yıldönümlerini kutladı hem de gelecekle ilgili yol haritası çizdi.

GÜNCEL 30.12.2021 10:07:22 1389 0
İzmir’deki Gaziantepliler Projelerle Atağa Kalktı

İzmir’deki Gaziantepliler Projelerle Atağa Kalktı

İzmir’de yaşayan Gaziantepliler, önceki gece Bornova’da bir restoranda buluşarak hem 100. kurtuluş yıldönümlerini kutladı hem de gelecekle ilgili yol haritası çizdi. İzmir Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Karayılan, iki kent arasında köprü görevi görerek tarihi ve kültürel çalışmaların yanı sıra çeşitli yatırımlara da öncülük edeceklerini vurguladı.

 

Tanıtım ve kurtuluş yıldönümü etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Gaziantep 25. ve 26. dönem Milletvekili Mehmet Gökdağ, Bölge İdare Mahkemesi Hâkimi Ömer Demir, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Demiral’ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Etkinlik, Gaziantep’ten gelen Meşk Gecesi ekibinin seslendirdiği yöresel türkülerle coşkuyla sona erdi.

 

Hedef ve projelerini katılımcılara anlatan İzmir Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Karayılan, Gaziantep(in çeşitli uygarlıkların yaşadığı Avrupa’dan Uzak Asya’ya uzanan tarihi ipek yolu üzerinde bulunması nedeniyle önemli bir sanayi ve ticaret kenti olduğuna dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı döneminde Fransızlar tarafından işgal edilen Gaziantep’in yerel güçlerin örgütlenme ve direnişi ile büyük bir mücadele sonrası 6317 şehit verdiğini söyleyen Karayılan, “Bu vesileyle büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından örnek bir şehir ilan edilmiş yanı sıra kendi nüfus kaydını ilimiz üzerine yaptırmıştır. Bir sözünde, ‘Ben Gazianteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece Antep’i kurtarmakla kalmadı aynı zamanda Türkiye’yi kurtardılar’ diyerek ilimize olan sevgi ve saygısını belirtmiştir” diye konuştu.

 

Kentler Arasında Köprü Görevi

Derneğin kuruluş amacının İzmir’de yaşayan Gazianteplilere sosyal sorumluluk projeleriyle destek olmak ve özel sektörde girişimlerde bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi. İzmir ile Gaziantep arasındaki ortak noktalarda buluşarak bölge illerine geziler düzenleyeceklerini ve çeşitli alanlarda ekonomik ve kültürel işbirliklerine imza atacaklarını anlatan Ali Karayılan, “İzmir ve Gaziantep ilimizin tarih, kültür, ekonomi ve gastronomi yanlarını ortaya çıkararak ortak noktalar da buluşabilmek, bölge illerine geziler düzenlemek. Başta öğrencilerimiz olmak üzere olası yurt ve barınma sorunlarına yardımcı olmak bu yönde çözüm üretebilmek. Çalışma hayatına yönelik yatırımcı, esnaf hemşerilerimizin olası sorunlarını tespit etmek onlara yönelik çözümler üretebilmek. Her iki ilimiz arasında kültürel yakınlık çerçevesinde paneller, açık oturumlar, yarışmalar düzenleyerek ortak projeler geliştirmek. İzmir ve Ege bölgemizde ikamet eden Gaziantepli hemşerilerimizi tespit ederek yazılı ve görsel bir rehber hazırlamak. Sonuç olarak, birçok hazırlıklar ile bunları projelendirerek kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerle ortak projeler geliştirmek. Barışta, sevgide, dostlukta Hacı Bektaş Veli’nin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın yolunda olacağız. Bağımsızlık, kalkınma, eğitim ve daha birçok alanlarda Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün yolunda olacağız. Bu vesile ile herkese coşkulu bir akşam geçirmenizi diler saygıyla sevgiyle kalmanızı temenni ederim” dedi.


Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.