Kaçak Yapılan Lojistik Deposunu Belediye Yıktı

Büyükçekmece Belediyesi, ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Karaağaç mahallesi, içme suyu havzasında kaçak olarak yapılmak istenen depo inşaatını yıktı.

GÜNCEL 16.10.2021 09:42:14 1511 0
Kaçak Yapılan Lojistik Deposunu Belediye Yıktı

İçme Suyu Havzasına Kaçak Yapılmak İstenen Lojistik Deposunu Belediye Ekipleri Yıktı

 

Büyükçekmece Belediyesi, ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Karaağaç mahallesi, içme suyu havzasında kaçak olarak yapılmak istenen depo inşaatını yıktı.

 

Büyükçekmece Gölü içme su toplama havzası orta koruma bölgesinde, ilçe belediyesinden yasal izinler alınmadan kaçak olarak yapılmak istenen 67 bin metrekarelik lojistik depo inşaatının şantiyesi jandarma ve zabıta gözetiminde belediye ekiplerince yıkıldı.

 

Kaçak İnşaat İçin 2 Kez Suç Duyurusunda Bulunuldu

 

ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi’nce Büyükçekmece ilçesi, Karaağaç mahallesi, Eskice mevkii 113 Ada 1 Parsel üzerinde resmi izinler alınmadan konut imarlı alanda lojistik deposu yapılmak isteniyor. Büyükçekmece Belediyesi, kaçak inşaat için iki kez Büyükçekmece Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve inşaatı mühürledi. Yapılan tebligatın süresinin dolmasının ardından kaçak inşaatın şantiyesi belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Firma yetkililerinin kapıları dozerlerle kapatması ve bazı çalışanların iş makinelerinin önüne geçmek istemeleri üzerine jandarma ve zabıta ekipleri müdahale etti. Şirket çalışanlarının tüm engellemelerine karşın bölgede alınan tedbirlerin ardından yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kaçak inşaat girişimine geçit vermemek için bölgede 24 saat esasıyla nöbet tutuyor. Geçtiğimiz günlerde de Büyükçekmece göl koruma havzasında yapılmak istenen kaçak yapıya tepki gösteren çevre dernekleri ve mahalle halkı inşaat şantiyesi önünde bir eylem gerçekleştirerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre katliamına “dur” demesini istemişlerdi.

 

“İçme Suyu Havzasında Kaçak Yapılara İzin Verilmeyecek”

 

Büyükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İstanbul’un en önemli içme suyu kaynaklarından olan Büyükçekmece Göl havzasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de korunacağının altı çizilerek şöyle denildi; “Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişiklikleri ve doğal afetler çevrenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu anlamda mutlak korunması gereken Büyükçekmece Gölü ve çevresine kaçak inşaat yapılması söz konusu dahi olamaz. Hiçbir kurum, hiçbir makam göl koruma havzası içinde, gölün hemen yakınında kişilerin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda on binlerce metrekarelik alana yapılacak lojistik deposu inşaatına izin veremez. 40 yıldan bu yana Büyükçekmece Gölü havzasında hiç kimsenin yapmadığını yapmaya kalkanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da adını kullanarak inatla yapmak istediği kaçak inşaat konusu mutlaka ilgili bakanlık tarafından da sorgulanacaktır. Büyükçekmece Belediyesi olarak yasaların verdiği haklarımızı sonuna kadar kullanarak, İstanbul’un geleceği için büyük önem arz eden Büyükçekmece Gölü havzasında kaçak inşaatlara geçit verilmeyecektir. İstanbul’un en temiz içme suyu gölünün ve çevresinin kirletilmesine asla izin verilmeyecektir.”


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.