Memleketin Güzel İşlere İhtiyacı Var

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ikinci günü de dopdolu geçti.

GÜNCEL 3.09.2021 10:15:34 0
Memleketin Güzel İşlere İhtiyacı Var

 “Memleketin Güzel İşlere İhtiyacı Var, Çılgın İşlere Değil”

 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ikinci günü de dopdolu geçti. Bu yıl ki teması “Gelecek” olan ve moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üstlendiği Çardak Altı Sohbetleri’nin ilk gününde, sosyal medya fenomenleri Kemal Ekşioğlu ve Kadir Doğrubakar’ın katılımıyla “Gelecek ve Sosyal Medya” konulu söyleşi gerçekleşti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık söyleşi sonunda yaptığı konuşmasında, “Memleketin küçük ama güzel işlere ihtiyacı var, çılgın işlere değil. Beylikdüzü’nde küçük, güzel işler yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.   

 

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla başlayan Beylikdüzü 8. Barış ve Sevgi Buluşmaları dopdolu etkinlik takvimiyle devam ediyor. Yaşam Vadisi 1.Etapta gerçekleşen etkinliklerin ikinci günü, Ümit Nar moderatörlüğünde gerçekleşen Gündüz Mezatı ile başladı. Her yıl oldukça yoğun ilgi gören ve bu yıl ki teması “Gelecek” olan Çardak Altı Sohbetleri’nde ise “Gelecek ve Sosyal Medya” konuşuldu. Saatler 21.30’u gösterdiğinde ise Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası, 6 Mayıs Gençliğimiz Sahnesi’nde yerini alarak keyifli bir akşam yaşattı. Festival kapsamında düzenlenen Gece Mezatı ile kitapseverler kütüphanelerine yeni kitaplar eklerken ödüllü streetball, tavla ve masa tenisi turnuvalarıyla da tatlı bir rekabet yaşandı. Aynı zamanda etkinlik alanında kurulan Park ve Bahçeler Müdürlüğü standını ziyaret eden vatandaşlara; ata tohumları, fideler ve ağaçtan yapılan telefon tutacakları hediye edildi.

 

Fenomenler sosyal medyayı konuştu

 

Bu yıl da oldukça merakla beklenen Çardak Altı Sohbetleri, “Gelecek” temasıyla başladı. Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin ilk gün konukları sosyal medya fenomenleri Kemal Ekşioğlu ve Kadir Doğrubakar oldu. Türkiye’de sosyal medya kullanımı, alternatif sosyal mecralar ve kullanıcı profilleri üzerine oldukça keyifli bir sohbet gerçekleşti. Sosyal medya kullanıcılarına tavsiyelerin de verildiği sohbette Doğrubakar, “Çağın gerekliliği olarak videolu içerik üretmek çok önemli. Videolu içerik üretmeden kitlelere ulaşmak çok mümkün olmuyor. Başarılı olmak için her mecranın ruhunu anlayabilmek ve ona göre içerik üretmek gerekiyor.” dedi. Ekşioğlu ise “Uzun bir yazının yanı sıra videolu, hap bilginin olduğu içerikler ile insanlar sizi izlemeden sadece dinleyerek bile anlatmak istediğiniz şeyleri anlayabiliyor. Düzenli ve kitleye uygun paylaşım yapılması da çok önemli.” ifadelerini kullandı.

 

“Beylikdüzü’nde güzel işler yapmaya devam edeceğiz”

 

Program sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çardak Altı Sohbetleri çok kanıksandı ve herkesin bu etkinliği heyecanla beklediğini biliyorum. Sevgili Kadir ve Kemal’e bize verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum. Umarım sosyal medyanın hep güzel taraflarını konuşur ve kullanırız. Sosyal medyayı, gerçeklikten kopmadan bir duyuru aracı olarak kullanıyoruz. Memleketin küçük ama güzel işlere ihtiyacı var, çılgın işlere değil. Beylikdüzü’nde küçük, güzel işler yapmaya devam edeceğiz. 5 Eylül’e kadar çok güzel sohbetlerimiz olacak. Bütün komşularımızı bekliyoruz” diyerek konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

 

Gençler büyük beğeni topladı

 

İkinci akşamın kapanışını ise Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası yaptı. Şef Hakan Tepeli yönetiminde Yaşam Vadisi 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yerini alan birbirinden yetenekli gençler, dinleyicileriyle buluştu. Konserin sonunda konuşma yapan Başkan Çalık, “Bu güzel ve yetenekli evlatları yetiştiren annelerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Sanatın ne kadar kuvvetli ve iyileştirici yönü olduğunu bilen bir insanım. İnanın siz sahnedeyken ben notalarınızın üstüne binip Beylikdüzü’nü dolaştım, yapacağımız projeleri hayal ettim. Muhteşemdiniz, her birinizin alınlarından öpüyorum. İnşallah gençlerimiz için hazırladığımız alanı en kısa sürede tamamlayarak orkestramızın notalarını ve provalarını hep birlikte dinleyeceğiz. Beylikdüzü’nü barışın ve sevginin başkenti haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Beylikdüzü nefes olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul’da Nüfus Dengesi Değişiyor

İstanbul’un 2025 nüfus verileri, şehrin demografik dengesinin hızla değiştiğini ortaya koydu. Bazı ilçeler rekor artış yaşarken, merkez ilçelerde dikkat çeken düşüşler görüldü.

Paylaştıkça Çoğalan Bir Rahmet Ayı…

Esenler Belediyesi, bu yıl Ramazan ayını “Ramazan Rahmettir” temasıyla karşılıyor.

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Dubai’de düzenlenen 2026 Dünya Paralimpik Grand Prix Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım sporcuları büyük bir başarıya imza attı.

Sevgililer Günü Haftası Etkinlikleri Başlıyor…

Avcılar Belediyesi, Sevgililer Günü haftası kapsamında sporu, sanatı ve sosyal buluşmaları bir araya getiren kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı.

Hastalar İçin Evde Sağlık Seferberliği…

Beylikdüzü Belediyesi, sağlık sorunları nedeniyle evden çıkmakta zorlanan vatandaşlara yönelik evde sağlık hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdürüyor.

Bilim Fuarlarında Tarihi Başarı!

Esenyurt’ta eğitim alanında gurur veren bir başarıya daha imza atıldı.

İyilik Kanımızda Var! (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.

Mutlu Okul Mutlu Çocuklar...

Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.

Eğitimde Değerler Odaklı Yeni Dönem…

İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.

Kabinede Bayrak Değişimi Ve Bakanlıklarda Yeni Atamalar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.

Gençliğin Ruhu Bilgi Yarışmasında!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.

Bir Okulun Sessiz Ama Güçlü Hikâyesi

İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.

İlkokulda Yangın Paniği!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.

Kadro İzinlerinde Üniversiteler İçin Yeni Dönem!

Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.

Karadeniz’in Tadı ve Ritmi Buluştu…

Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.