'Migros'tan Örnek Uygulama'

MİGROS’TAN DÜNYA PERAKENDESİNE ÖRNEK UYGULAMA, ABD VE JAPONYA’DAN SONRA AVRUPA’DA DA ÖDÜLE DOYMUYOR

YAŞAM 23.07.2019 12:58:07 3605 0

MİGROS’TAN DÜNYA PERAKENDESİNE ÖRNEK UYGULAMA, ABD VE JAPONYA’DAN SONRA AVRUPA’DA DA ÖDÜLE DOYMUYOR

 

Migros’un sağlıklı yaşama yönelik bilinçli alışveriş konusunda tüketiciye rehberlik etmeyi amaçlayan ve alanında bir ilk olan ‘Sağlıklı Yaşam Yolculuğu’ projesi birinci yaşını doldurdu. 1,9 milyon kişiye ulaşan ve bu kişilerin 47’sinde dengeli beslenmeye yönelik davranış değişikliğini tetikleyen proje bugüne kadar Lizbon, Monaco, Tokyo ve Varşova’da düzenlenen perakende zirvelerinde dünya perakendesinin örnek uygulaması olarak sunuldu. Daha önce 2 Stevie ödülünün sahibi olan Sağlıklı Yaşam Yolculuğu projesi son olarak Londra’da düzenlenen International CSR Excellence Awards’ta (Uluslararası KSS Mükemmellik Ödülleri) Perakende alanında Gümüş ödüle layık görüldü.
 

 

Migros, toplum sağlığına yönelik farkındalık ve olumlu davranış değişikliği yaratma amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği ‘Sağlıklı Yaşam Yolculuğu’ projesi ile hem Türkiye’de hem de dünyada perakende sektöründe bir ilke imza attı. Migros Mobil uygulamasında oluşturulan ‘Sağlıklı Yaşam Yolculuğu’ alanında; dengeli beslenme, aktif yaşam, yeterli su tüketimi ve ağız bakımı konusunda interaktif içerik, kişiye özel mesaj ve öneriler sunuluyor. Migros mağazalarında beslenme uzmanları ve diş hekimleri aracılığıyla gerçekleştirilen bilinçlendirme eğitimleriyle desteklenen proje fiziksel ve dijital platformları bir arada kullanması ve kişiye özel, interaktif içerik sunması sebebiyle Lizbon, Monaco, Tokyo ve Varşova’da düzenlenen zirvelerde dünya perakendesi tarafından örnek uygulama olarak gösterildi.

 

Daha önce Amerika’da Stevie Awards’ta 2 Stevie ödülüne layık görülen Sağlıklı Yaşam Yolculuğu projesi, şimdi de Londra’dan ödülle döndü. Sağlıklı Yaşam Yolculuğu, öncü sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projelerinin ödüllendirildiği, alanındaki en saygın programı olan International CSR Excellence Awards’ta (Uluslararası KSS Mükemmellik Ödülleri), Perakende kategorisinde Gümüş ödülün sahibi oldu. Migros adına ödülü Migros Ticaret A.Ş. Pazarlama Ürün Grubu Müdürü Cavit Metin teslim aldı.

 

“Hedefimiz müşterilerimizin hayatına değer katmak”

‘Migros Sağlıklı Yaşam Yolculuğu’ projesinin Türkiye’de ve dünyada toplum sağlığına yönelik öncü bir proje olduğunu belirten Migros Ticaret A.Ş. Format Direktörü Cem Tunçay “Taze ürünlerdeki uzmanlığımız, kalite standartlarımız ve projelerimizle tüketicilerin sağlıklı yaşama giden yollarını aydınlatmayı amaçlıyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmak için mağazalarımızı ve mobil kanallarımızı birlikte kullandık. Bu özelliğiyle projemiz hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir ilgi ile karşılandı. Sağlıklı Yaşam Yolculuğu projemiz ile 1,9 milyon müşterimizde sağlıklı yaşam ve bilinçli alışveriş farkındalığı yarattık. Bu müşterilerimizin yüzde 47’si ise kendilerine özel sunduğumuz önerilerden faydalandı ve dengeli beslenmeye yönelik davranış değişikliği gösterdiler. Dünya perakendesine örnek teşkil edecek yeni projelerimizle müşterilerimizin hayatına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Sağlıklı Yaşam Yolculuğu oyunlaştırılmış içerik ve kişiselleştirilmiş önerilerle destekleniyor

Migros Mobil uygulamasındaki ‘Sağlıklı Yaşam Yolculuğu’ alanında, Migros müşterilerinin 3 aylık gıda alışverişleri ile global parametreler ve Sağlık Bakanlığı verilerinden yola çıkarak oluşturulan ideal besin tüketim tablosu karşılaştırılıyor. Migros müşterilerin bir bakışta dengeli beslenmek için hangi besin grubunu ihmal ettiklerini görebiliyorlar. Dengeli beslenmeye yönelik olarak aradaki farkı kapatabilmeleri için kişiye ürünler kampanyalı olarak sunuluyor ve sağlıklı yaşam yolculuğu teşvik ediliyor.

Uygulamada dengeli beslenmenin yanı sıra su içmenin önemi, ağız ve diş sağlığı ile ilgili mesajlar ve örnek egzersiz tablosu da yer alıyor. Su içme hatırlatıcısı, adım ölçer, diş fırçalama hatırlatıcısı gibi interaktif içeriklerle zenginleştirilen uygulama ile gün içerisindeki hareketlilik, su tüketimi ve ağız bakımı takip edilebiliyor.


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.