Muhtarlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Silivri’de düzenlenen kahvaltılı program ve Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

GÜNCEL 20.10.2021 10:08:01 1045 0
Muhtarlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

Silivri’de Muhtarlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Silivri’de düzenlenen kahvaltılı program ve Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Silivri’de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Öncelikle Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından kahvaltılı bir program düzenlendi. Kahvaltı programının ardından Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Kahvaltılı Program Düzenlendi

Muhtarlar Günü nedeniyle, Silivri Köy ve Muhtarlar Derneğinin ev sahipliğinde kahvaltılı program düzenlendi. Etkinliğe Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve muhtarlar katıldı.

Yılmaz: “Silivri’de Yatırımın Öne Çıktığı Bir Döneme Giriyoruz”

Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltılı programdaki konuşmasına “19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.” diyerek başlayan Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muhtarlık müessesesi 200 yıla dayanmış bir müessese. Muhtarlarımız köylerin, mahallelerin gözü kulağı, eli kolu, darda kalanın, düşkünün, yetimin kapısını ilk çaldığı kişilerdir. Ben, muhtarlık seçimlerinden önce burada sizlerle bir araya geldiğimizde hizmet anlamında sizlerle beraber olacağımı söylemiştim. Silivri’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmamız noktasında sizlerin desteği çok önemli. Görev süremizde 2,5 yılı geride bıraktık. 2,5 yılda Silivri’de hizmet yolculuğumuz belli bir noktaya geldi ve önümüzdeki süreçte Silivri’de yatırımın öne çıktığı bir dönemi hep birlikte yaşayacağız.”

Yılmaz, Bulgaristan’daki Seçimler İçin Çağrıda Bulundu

Etkinlikteki konuşmasında, 14 Kasım’da Bulgaristan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Silivri’de yaşayan çifte vatandaşları oy kullanmaya davet eden Başkan Volkan Yılmaz, “14 Kasım’da Türk Cumhurbaşkanı adayımız ile Bulgaristan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışa giriyoruz. Biz Naim Süleymanoğlu’nun filmini izleyip gözyaşı döküyoruz ama iş mücadele etmeye, sandıklara gitmeye, o gün pikniğe, kahvaltıya, AVM’ye gitmemeye gelince maalesef sınıfta kalıyoruz. Bulgaristan’daki milletvekilliği seçimlerinde Silivri’nin oy oranı çok düşük bir seviyede kaldı. Bugün çifte vatandaşlarımızın oy kullanma belgelerini almak için son günü ancak vatandaşlarımız, 14 Kasım’da sandık başına gittiklerinde orada dolduracakları bir zeyilname ile oy kullanma hakkı kazanacaklar. Seçim tarihine kadar dernek başkanlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle beraber bu seçimin önemini çifte vatandaşlarımıza anlatacağız. Bu anlamda Silivri Belediyesinin bütün imkânlarını seferber etmeye hazırız. Bulgaristan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Türk Cumhurbaşkanı adayımızın oy oranını yükseltmesinin Bulgaristan Türklüğünü temsili, hep masada olması ve isteklerin, taleplerin üst düzeyde karşılanması için çok önemli olduğunun altını çiziyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Toğan: “Silivri’yi Hep Birlikte Daha İyi Yerlere Taşıyacağız”

Başkan Yılmaz’ın ardından söz alan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Yerel yönetimin temel taşı, vatandaşa en yakın noktada olan muhtarlarımızla bir araya gelmekten ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim en yakın mesai arkadaşlarımız muhtarlarımızdır. Değerli muhtarlarımız; hem belediye başkanlarının, hem kaymakamların hem mülki amirlerin köylerde, mahallelerde eli ayağı, vatandaşın derdini, zorluğunu, mutluluğunu en yakın olarak paylaşabileceği mevkilerdir. Bizler de hem yerel idaremizle hem muhtarlarımızla birlikte Silivri’nin ne sorunu varsa halletmeye çalışacağız. Halledemediğimiz veya bizi aşan problemleri de iletilmesi gereken yerlere yine birlikte ileteceğiz. Silivri’mizi hep beraber kamu hizmetlerinin, belediye hizmetlerinin sunumu noktasında daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz bu noktada her türlü desteğe açık. Sizler de öylesiniz bunu görüyorum. Bu da bizi gelecek adına umutlandırıyor. Silivri’yi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle değerli muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” diye konuştu.

Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Silivri’de çelenk sunma töreni düzenlendi. Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği adına Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Katılımın oldukça yoğun olduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anısına yapılan konuşmalar ile devam etti. Törene; Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Harun Akkan, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Eren: “Marka Kent Silivri Hedefiyle Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Törende bir konuşma yapan Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, “Muhtarlar olarak öncelikle, görevi devraldığı ilk günden itibaren çıkar siyaseti yerine mutlu bir Silivri sloganı ile hizmet önceliğini benimsediği için Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler ne kadar önemli bir görevde olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bu görev bilinci ile önce sorumlu olduğumuz mahallelere, sonra Silivri’mize ve hepsinin üstünde cennet vatanımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Muhtarlık dünyanın birçok ülkesinde örneği olmayan kutsal bir görevdir. Muhtar sırdaş demektir; köyündeki her evin sırrını bilir ve bu sırları çok iyi korur. Muhtar arabulucudur; mahallesindeki aile içi sorunları çözen kişidir. Muhtar devlet ile halk arasındaki köprüdür. Biz de Muhtarlar Derneği çatısı altında tüm muhtar arkadaşlarımla birlikte dayanışma içerisinde, mahalle sakinlerimizin hak ve hukukunu koruyup kollamak adına bu kutsal görevi onurla icra ediyoruz. ‘Marka Kent Silivri’ hedefimizde mahallelerimizi örnek yaşam alanlarına dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamlığımız ve Silivri Belediyesinin liderliğinde depremle mücadele kapsamında köy ve mahallelerimizde yapılacak tüm faaliyetler için destek vermeye devam ediyoruz. Pandemi ile mücadele kapsamında salgının ilk gününden itibaren muhtarlar olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirdik. Eski normalimize dönmek için var gücümüzle devletimizin ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Silivri Belediyesinin köylerimiz için hayati önemde olan çiftçilik konusundaki attığı adımlarından muhtarlar olarak çok memnunuz. Vatanımızın, bayrağımızın, ezanımızın ve devletimizin her daim var olması dileğiyle, Muhtarlar Günü etkinliğimize katıldığınız için her birinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.” dedi.


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.