Orakçı; Vefa Örneği Sergiledi

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, Arev vakfı ve Arev okulları yönetim kurulu başkanı Vehbi Orakçı Büyükçekmece Belediyesi Eski Başkanı Ali Çebi’nin cenaze töreninin ardından sosyal medya hesabında paylaştığı yazısı ile dikkat

SİYASET 22.09.2020 11:09:41 2411 0
Orakçı; Vefa Örneği Sergiledi

Orakçı; Vefa Örneği Sergiledi

 

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, Arev vakfı ve Arev okulları yönetim kurulu başkanı Vehbi Orakçı Büyükçekmece Belediyesi Eski Başkanı Ali Çebi’nin cenaze töreninin ardından sosyal medya hesabında paylaştığı yazısı ile dikkat çekti.

 

Vehbi Orakçı sosyal medya paylaşımında; Büyükçekmece Belediyesi eski Başkanı Ali Çebi beyin cenaze törenine katıldık. 90'lı yıllarda Beylikdüzü'nün köy olduğu ve Büyükçekmece'ye bağlı olduğu dönemlerde bölgemize hizmetinden dolayı müteşekkiriz ve rahmet okuduk.

Teşekkür için bir önemli nedende; Belediye Başkanlığım döneminde 2004 yılında yatırımlarının önü açılsın maksadıyla ziyaretimize gelen Ali Çebi başkanın şahsıma satmayı teklif ettiği Beylik Pazarı yanındaki deniz manzaralı 150.000 metrekare araziyi pazarlık edip 500 bin dolara indirdik ama şahsıma almak yerine Belediyemize satın aldık. Yani Beylikdüzü halkına kazandırdık.

 

Halkımıza Kazandırdık

Artı yaşam Vadisi'nin denize bağlandığı noktada 40.000 metrekarelik arsasını da belediye bağış olarak aldık ve Barış Mahallesi Migros arkası bölgede Makyol Cadde projesinin yanında 10.000 metrekare arazisini de belediyemize bağış olarak aldık. Yani toplamda 200.000 metrekare araziyi bugünkü değeriyle kabaca 200 milyon dolarlık bir varlığı kişisel mülk olarak kendimize satın almak yani bir nevi nüfuz ticareti yapmak yerine halkımıza yani beytülmale kazandırdık.

 

Karşılığında Ne Mi Verdik?

Makul ve meşru 3 projesinin önünü açtık.

Ve o dönemin rakamları ile 5 trilyon yani yaklaşık 5 milyon dolara yakın bir bağışı da resmi olarak meclis kararıyla Belediyemizin kasasına koyduk. Rahmetli Ali Çebi abiyi şahsım ve bölge halkımız adına bir kez daha rahmetle anıyorum.

Cenaze töreninde bunları anımsayınca duygulandım.

 

Allaha Hamd Ettim.

Kişisel çıkarımızı ve zenginliğimizi kenara koyup halkımıza kazandıran bir yönetim anlayışının vicdan rahatlığı ve huzuru en büyük servetmiş.

O gün bizi kırmayarak kazan kazan prensibi ile cömert bir duruş sergileyen Ali Başkana geçen sene bayram ziyaretine gittiğimde "Benden çok mülk aldın ama halka aldığın için helal olsun" diyerek gülümsemişti. Mekânı cennet olsun.

Tüm makam ve mevki sahiplerine de helal, haram, rüşvet demeden zenginleşme hastalığına yakalanmak yerine, halka ve Hakka hizmetkâr olma duygusu ve duruşu diliyorum.

 


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.